Ingatlanosok kíméljenek! Vagy inkább mégse!
2021. május 01. írta: I Love Buda

Ingatlanosok kíméljenek! Vagy inkább mégse!

 

1.jpg

 

13. éve dolgozom ingatlanértékesítőként. Láttam ezt a szakmát minden oldalról. Vezettem irodát, akár több irodát is egyszerre, dolgoztam egészen nagy hálózatnál, kisebb specialista, vérprofi irodánál is. Szóval ezer oldalról látom, láttam.

Volt olyan ügyfelem, aki Norvégiából jött haza, hogy találkozzunk és kifizessen, egy szabad szemmel is jól látható összeget, egy sikeres értékesítés után. Szerencsémre engem elkerült (vagy nagyon ügyesen vert át) a megoldjuk okosba, susogó joggingos 90-es évek hőse típus. Szóval szerintem tényleg ez a világ legjobb szakmája, hivatása, életformája, hívd aminek akarod.

MENJ A SAJÁT FEJED UTÁN ÉS BUKJ MILLIÓKAT!

Szerencsére engem jobbára ajánlások, a blogbejegyzések, illetve a különböző médiajelenlét után keresnek meg eladók, ingatlanértékesítési megbízással. Ezúton is köszönet érte nekik.Alapvetően szeretek emberekkel beszélgetni, így az új ügyfelek telefonos megkeresése sem áll távol tőlem, igazából időhiány miatt ritkult meg a számuk. Látom, olvasom az ingatlanosok ne keressenek kitételeket, hol ezer felkiáltó jellel, hol vastag betűvel szedve, de a kreativitás határtalan. Ismerjük, hirdetni én is tudom, nem fizetek jutalékot kitételt. Álljon itt egy történet, hogy ez mennyire kevés. Saját story, ellenőrizhető.Ebből talánl egyértelműen látni fogod, hogy mennyire nem elég hirdetni. Itt jegyezném meg azt is, hogy a két hét alatt eladtam meg se kellet hirdetnem, mert sorban álltak érte az érdeklődők szerű történet, az esetek többségében nem igaz, de ezt az is tudja, aki írta. Illetve, amennyiben igaz, akkor az a szomorú hírem, hogy valószínűleg nem hoztál ki belőle mindent. Akkor még nem is beszéltem, a több befektetőből a legjobbnak adtam el történetekről. Két hét alatt nehéz egy ingatlan árát kimaxolni, de amennyiben nem végfelhasználó vette meg, hanem valaki aki a későbbiekben hasznot remél belőle, akkor meg még nehezebb.

FRISS ÉS IGAZ TÖRTÉNET

November végén kaptam egy megbízást, egy társasházi lakás értékesítésére. Időpontra érkezem, az erkélyen valami bruttál nagy tábla hirdeti, az eladó lakást. Furi volt, mert az volt a kérés (nem az én feltételem) hogy csak én foglalkozzak az értékesítéssel, ők messze vidéken laknak nem érnek rá. De mindegy-gondoltam. Aztán kiderült, hogy nem erről az ingatlanról van szó, hanem a felette levőről. Elkészültek a fotók, jófej tulajdonossal átbeszéltük az elképzeléseit, az én ajánlatomat, illetve az értékesítési stratégiánkat is.

Másnap, amikor az anyagot raktam össze, a konkurencia elemzésénél, persze találkoztam a II.emeleti konkurensünkkel is.Picit drágább volt mint mi, de lényegesen jobb állapotú. Piacképesnek tűnt ő is, sőt volt egy olyan gondolatom, hogy talán jobb helyzetben van mint mi. Hirdetés végén, a jól ismert ingatlanosok kíméljenek megjegyzéssel. Elkészült a hirdetésem, amit mindenhova feltöltöttem, jöttek is az érdeklődők szép számmal, pedig lassan a karácsonyi időszakban voltunk. Természetesen gyakran,  belefutottam az ő hirdetésükbe, sőt azt is láttam, hogy átszerkesztették a hirdetésük szövegét az enyém alapján. A környékről, épületről szóló részt egyszerűen kimásolták, de engem ez nem zavar, inkább engem másoljanak, mint, hogy én legyek ilyesmire kényszerülve.

MÉG MA IS HIRDETIK

Az irányáraink már egyre közelebb voltak egymáshoz, mivel gondolom neki egyre sürgősebb lett az eladás. Ingatlanos nélkül, egyedül próbálkozott-próbálkozik. Én kilenc érdeklődőnek mutattam a megbízásomat, akik közül valaki február elején meg is vásárolta. Tehát, kilenc érdeklődőt (komoly érdeklődőt) prezentáltam neki, (hiszen valószínűleg megkeresték őt is, ha máskor nem, akkor, amikor kijöttek a lakásból és miért ne tették volna?) a hirdetési szövegét is félig meddig megírtam.

Gyakran járok a környéken. Az eladó tábla a mai napig az erkélyen hívogatja a vásárolni szándékozókat, a hirdetés még fent van a portálokon. Az ő irányára ma már a mi valamikori irányárunk alatt van, tehát nem valószínű, hogy többet fog kapni érte, sőt. Nem tudom mi lehet a baj, rosszul kommunikálnak a vevővel, nem találják, akit valóban komolyan érdekelne, egy alkut nem tudnak jól végig vinni, nem tudom ezer oka lehet.

De ismét megerősítést nyert számomra  hogy a helyemen vagyok, arról pedig, hogy a munkánk mennyire felesleges, érdemes megkérdezni az ügyfeleimet..Természetesen csak azoknak, akiknek szükségük van egy jó ingatlanosra.

Milovecz Laci

budai ingatlanközvetítő

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebuda.blog.hu/api/trackback/id/tr6316519334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

232323 2021.05.02. 22:45:41

egyszeruen nagy kiraly vagy lacikam.

tok jo

Carlsbad 2021.05.03. 03:26:41

Undorító érvelés.
Manapság egy magánembernek nincs szüksége közvetítőre.

lmlm 2021.05.03. 03:51:35

Ez pont olyan mélységű blog, mint a szakma ...

DFK 2021.05.03. 05:00:47

Én Budapesten vevői oldalról láttam ingatlanost, hát mit mondjak. Az volt az egyik paraméter, hogy a ház ne legyen utcafrontos (ne a ház legyen a kerítés). Rögtön az első bemutatott ház az ellenkezője volt. Nem is tudom mire gondolt az ingatlanos... Nem is néztük meg a következőt.
Viszont vidéken jobbak voltak a tapasztalataim.

Örömhernyó 2021.05.03. 06:39:54

@DFK: Nehogy azt hidd, hogy vidéken jobb a helyzet. A most felkapott vidéki városok (Győr, Miskolc, Debrecen) tele vannak olyan kizárólag jutalékért robotoló ingatlanosokkal, akik pár hónapig csinálják, amíg rá nem jönnek, hogy ők csak felszopók ebben a bizniszben.
Régen se volt szükség, ma sincs szükség ingatalanosra. Egy ügyvéd kell, meg megkeresni a közös képviselőt, megnézni a tárasház iratait.
Az ingatlanosok annyit csinálnak, hogy ugyanazt a lakást öten meghirdetik ugyanazzal az árral (hisz az eladó ugyanaz) ingatlan.com-on, néha még a képek is ugyanazok. És várják, hogy majd valaki kattint és elviszi.

Volt régen, annodazumal (hogy modoros legyek) egy blogposzt, azt megpróbálom belinkelni, az leírja ezt az egész "szakmát":

check.blog.hu/2008/05/21/ingatlanos

Én értem, hogy vannak piacok, ahol 99%-ban ingatlanosokon keresztül köttetnek az adásvételi szerződések, de Magyarország nem ez a piac. És soha nem is lesz, hisz mindennek a kulcsa az ügyvédi ellenjegyzés, tehát ha van is ingatlanügynök, az csak az ügyvéd felszopója lehet, érdemi hozzájárulása nem nagyon van a dolgokhoz.

DFK 2021.05.03. 06:58:03

@Örömhernyó: nem is nagyvárosi ingatlanosok voltak... mind falusi házakkal foglalkozott.

Örömhernyó 2021.05.03. 06:59:32

@lmlm: Deep as a puddle. Ahogy a művelt francia mondaná.

Zirowe 2021.05.03. 07:37:26

Oh, hát persze, milyen szép mese, főleg így linkek nélkül.
Rám a héten írt egy hasonló szarházi, először érdeklődőnek adta ki magát, majd amikor már kellő mértékbe rabolta az időmet előadta a fantasztikus együttműködési lehetőségét, a lóbetűkkel kiírt INGATLANOSOK KÍMÉLJENEK ellenére.
Mert nyilván a szent grál birtokában vannak ezek, mi egyszerű halandók egyrészt nem tudunk neten hirdetni, másrészt azt se tudjuk mit akarunk, ezért kell a kifejezett kérésünk ellenére lopni az időnket és alakoskodni.
Szánalmas.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2021.05.03. 07:47:52

@Zirowe: Na most az a helyzet, hogy te olvasol ingatlanos blogot, tehát az idődet te vesztegeted a saját felfogásod szerint, ezt tetézed azzal, hogy hozzászólsz.
2. Hát, nem kell elhinned, igazából ezek a bejegyzéseim nem neked szólnak, te okos vagy, jobban tudod stb. Ha a válaszodban trágár kifejezés lesz letiltalak

Zirowe 2021.05.03. 07:59:51

@I Love Buda: mert kíváncsi vagyok mit tudnak még kitalálni, amivel az átlag birkákat be lehet palizni.
De igen, szinte biztos, hogy a csudálatos ingatlanosnak köszönhető, hogy az azonos áron lévő lakások közül a nem felújított elkelt, a másik meg továbbra is a piacon van, egyre csökkenő áron.
Érdekes unikornis lehet, mert körülötte mindennek folyamatosan nő az ára.
De hajrá, a lényeg, hogy te elhidd ezt és azt is, hogy egy hasznos "munkát" végzel.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2021.05.03. 08:13:49

@Zirowe: Senkit nem kell bepalizni, ez egy szolgáltatás. sikerdíjért. Ennyi.
Hogyan lehetne bárkit is bepalizni?
13 éve csak a versenyhelyzetben megkeresett jutalékomból élek, tartom el a családom stb.
Szóval nem kell magyarázkodnom.
Sőt neked azt kívánom, hogy legalább annyi köszönőlevelet, pozitív visszajelzést kapj a munkádról mint én az enyémről.
Európa szinte minden országában létezik a szakma, mindenhol jutalékért.
Persze lehet kétségbe vonni a létjogosultságát, te dolgod

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2021.05.03. 08:40:42

@Örömhernyó:

Ez a második hozzászólás az idelinkelt bejegyzésből. :)

Ismerem az egyik alkalmazottjat is, nagyon korrektul vegzi a munkajat. Egyfolytaban csorgott a telefonja, s legnagyobb meglepetesemre fejbol kopte az altala kezelt lakasok tulajdonsagait.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2021.05.03. 08:44:25

@lmlm: Nem gondolnám, hogy egy blogbejegyzésnek mélyre kellene ásnia, arra egészen más műfajok alakultak ki. A szakma mélysége? Ezt nem is értem.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2021.05.03. 08:47:46

@Carlsbad: Nos ez a szakma úgy létezik Németországban, Olaszországban, Szerbiában, Kanadában, az Egyesült Államokban, Katarban, Albániában, Oroszországban, Japánban, Kínában, Brazíliában, Szlovákiában........, hogy nincs rá szükség.
Szerintem Önnek van igaza.

blaubner 2021.05.03. 08:54:24

az a baj, hogy előre nem lehet tudni, hogy melyik ingatlanos milyen. az egyik véglet az, aki okosan, jól átgondolva szervezi az eladást, belerak egy csomó kutatómunkát és egyedi ötletekkel jön elő, a másik az, aki semmitmondó fotókkal felpakolja az online fórumokra, és utána soha nem látom többé. nekem a nagy irodákkal volt ez a tapasztalatom. ez utóbbit nyilván én is meg tudom tenni. nekem személy szerint az eddigi (3-4 eladott, illetve ugyanezek helyett vett) budapesti tapasztalatom alapján sajnos ez utóbbi hozzáállás volt a (jelentősen) több, így a jövőben valószínűleg úgy állnék hozzá, hogy a piaci viszonyok függvényében először megpróbálnám saját magam hirdetni, és csak ha egy bizonyos ideig nem jön össze, akkor vonnék be ingatlanost.

CyberPunK 2021.05.03. 09:01:08

@I Love Buda: Amikor ugyanaz a lakás hatszor van fent ingatlan.com-on ugyanattól az irodától csak más értékesítőtől, a szöveg és a képek 100%-ban ugyanaz, csak a képek sorrendje változik, akkor azt ne nevezzük már szakmának.

Vagy de, nevezzük, csak akkor ugye életbe lép a "aki korpa közé keveredik" közmondás.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2021.05.03. 09:05:03

@blaubner: Az első részben azért nem adnék igazat, mert kb egy-két órás kutatómunkával meg tudod keresni azt az ingatlanost, aki adott környék szakértője. Az látszik a hirdetéseiből, hogy milyen igényességgel dolgozik. Amit írsz, az elvileg sokak módszere. annyit javasolnék, ha eltelik 3-4 hét és nem érkezett komoly érdeklődő, akkor keress meg egy ingatlanost. Ez a bejegyzésem talán segíthet. ilovebuda.blog.hu/2019/04/02/3_otlet_hogyan_keress_jo_ingatlanost

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2021.05.03. 09:12:20

@CyberPunK:
1. Nekem a fenti cégekhez minimális közöm sincsen, tehát ne keljen az ő butaságuk miatt nekem magyarázkodnom. Ráadásul, amikor téged csak az zavar, hogy többször jelenik meg a hirdetés, akkor engem az, hogy az én alaprajzomat nyúlja le, az én hirdetési szövegemet másolja ki, tehát az én munkámat lopja el. Nem panasz, tudom kezelni a helyzetet, annyira nem is zavar. Amikor ilyet látok, jelzem általában az irodavezetőjének, még egyszer sem sikerült eltávolítaniuk.
Ez a blogoldal is, illetve sok más, arról szól többek között, hogy van a korpa és vagyunk mi, akik nem akarunk belekeveredni.

para_noir 2021.05.03. 09:12:33

Ingatlanosra szükség lehet, volt, hogy 200 km-re lévő örökölt ingatlant kellett eladnom, nyilván nem tehetem meg, hogy odafutkosok minden érdeklődőnél, megbíztam hát egy helyi ingatlanost, szépen el is adta, igaz brutális jutalékért, de kényszerhelyzet volt (lepukkant parasztház, 2.4-ért ment el, kétszáz rongy volt a jutalék). Kellhet ingatlanos akkor is, ha exkluzív, drága lakásról, házról van szó, egy bizonyos szint felett az ember nem maga nyitogatja az ajtót az érdeklődőknek, és jó eséllyel nem is ott lakik. De nagyjából ennyi, egy átlagos ingatlant egy átlagos tulajdonos ugyanúgy el tud adni, ha nem teljesen fogalmatlan, az ingatlanos is csak annyit tesz, hogy (ideális esetben) jó fotókkal, jó szöveggel felrakja honlapokra, jó fotót, jó szöveget azért aki nem gyépés, az tud készíteni, a hirdetőoldalakra feltöltéshez meg nem kell mérnöki diploma, kb öt perc elfoglaltság. Szóval aki nem gyámoltalan és nem teljesen gyenge agyilag, annak sokkal jobb út saját értékesítés, így rögtön spórolt 3-6%-ot, ami nem jelentéktelen összeg manapság, amikor egy Pest széli panel is 30 milláért megy el.

Arról meg külön kisregényt tudnék írni, hogy a legutóbbi házvásárlásunknál hogy akart több ingatlanos is konkrétan átverni, szóval nem kis csúsztatás volt, hanem kőkemény erdőbe viteli kísérlet. A házunkat végül egy botcsinálta ingatlanoson keresztül vettük, aki anno rendőr volt, nem sok lövése volt az ingatlanossághoz, de emiatt átverni, kamuzni sem akart (vagy nem tudott), teljesen tisztán és őszintén ment minden. A helyi nagynevű iroda vezetője ellenben folyamatosan mellébeszélt és kamuzott.

blaubner 2021.05.03. 09:17:44

@I Love Buda: kösz, megnézem.
korábban sajnos nagy volt a fluktuáció (mostani helyzetet nem ismerem), kétszer is előfordult, hogy kerestem olyan ingatlanost, akivel korábban nagyon meg voltunk elégedve, de már egyik sem dolgozott a szakmában :-(

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2021.05.03. 09:20:58

@para_noir: Az átverési próbálkozásokra kíváncsi lennék.
Direkt azért írtam meg ezt a bejegyzést, mert ezzel a hozzáállással próbálkozik az alsó szomszéd és nem igazán jár jól.
Te is arról beszélsz, hogy hogyan tudod hirdetni, nem arról, hogy hogyan tudod az árát kimaxolni, hogyan tudod gyorsan eladni, stb. Tényleg 1000ilyet látok, engem nem annyira zavar, segíteni akartam, nem mindenkin lehet.

AlexAston 2021.05.03. 09:22:02

Ha le van jól fotózva a lakás, és az ár sem elmebeteg, azaz állapotának és elhelyezkedésének megfelelő, akkor a lakás el fog menni pár nap alatt, mindenféle külső segítség nélkül.
De az ingatlanos "szakma" mindenféle bullshit marketing eszközökkel elérte, hogy sokan az ingatlanosban bíznak, mert ő nem veri át, mint a vevő, stb. De kérdem én. A vevő hozza az ügyvédet. Akkor, hol itt az átverés...?
De mindenki úgy égeti a pénzét, ahogy szeretné, Akinek 1-2-3 millió kidobni vágyott pénze van az ablakon, tegye. Bár ugyanezen emberek a 100Ft-al olcsóbb csirke farhát akció esetén könyökkel megy előre a sorban, nehogy elfogyjon. Ezért ezt nem értem...
A másik gond, hogy az ingatlanos haszna miatt én is drágábban veszem a lakást, hisz ha a vevő ennyivel olcsóbban adná el nekem.
Tehát itt jól csak az ingatlanos jár, senki más.

AlexAston 2021.05.03. 09:23:56

A másik kérdés, hogy az ingatlanosok nem tudnak olvasni, vagy csak ennyire pofátlanok, vagy mindkettő?
Ha a hirdetésben le van írva, kedvesen, hogy köszönjük, nem kérjük ingatlanos segítségét, akkor 1 nap alatt miért telefonál vagy 6-8?

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2021.05.03. 09:24:05

@AlexAston:
Nos ez a szakma úgy létezik Németországban, Olaszországban, Szerbiában, Kanadában, az Egyesült Államokban, Katarban, Albániában, Oroszországban, Japánban, Kínában, Brazíliában, Szlovákiában........, hogy nincs rá szükség.
Szerintem Önnek van igaza.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2021.05.03. 09:29:30

@AlexAston: Szerintem az egyik legnagyobb hiba az általánosítás. Tehát amennyiben 6-8 telefonál és én nem vagyok közöttük, akkor nem tudhatom a választ.
Nem gondolnám pofátlannak, azt, aki telefonon jelzi, hogy ő szívesen közreműködik az értékesítésben. Két percet vesz el az értékes idődből és lehet, hogy azt is látja, hogy hogyan tudná eladni az ingatlanodat, tehát alapvetően jól jársz vele. Ezt közli telefonon. Engem viszonylag gyakran hívnak hétvégén, ami ugye nem kifejezetten munkaidő, főleg a vasárnap reggel 8 óra. most hisztizzek? Nem gondolom, hogy az célravezető lenne.

para_noir 2021.05.03. 09:29:37

@I Love Buda: osztatlan közös ingatlan egyik részét vettük volna meg, kiderült, hogy végrehajtás alatt van, és a megosztási szerződés egy korábbi tulaj nevére szól, ergo érvénytelen, ha a végrehajtó tudomására jutott volna ez a tény, akkor rajtunk is bevasalhatták volna a milliós összegű tartozásokat. A hitelügyintézőnk vette észre a gebaszt, megnézettük jogásszal, állt a dolog, vagyis erősen benyaltunk volna közel kétmilla fizetnivalót. Az ingatlanos nyilván tudta, amikor szembesítettem vele, annyit mondott, hogy hát igen.

Más esetben, más ingatlanosnál a ház anyagáról volt kamuzás, ytong téglát mondott, amikor másodjára vittem magammal szakembert, akkor kinyögte rögtön, hogy hát gáz-szilikát.

És még pár ilyen apróság.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2021.05.03. 09:35:38

@para_noir: Az első esetben nem tudott volna átverni, ezt te is tudod. Hülye volt, figyelmetlen, te meg józan.
A másodiknál nagyobbat hibázott, az tényleg gáz, hogy stílszerű legyek)

AlexAston 2021.05.03. 09:36:32

@I Love Buda: Drogdealerek is vannak a világon mindenhol.
Tehát akkor nálunk is szükséges.
Kiváló érvelés!

para_noir 2021.05.03. 09:37:08

@I Love Buda: dehogynem tudott volna. Megveszem a házat, és mivel nincs érvényes megosztási szerződés, az egészre vonatkozik a behajtás, ergo nekem is fizetnem (vagy pereskednem) kellett volna. Nem én találtam ki, mondom, ingatlanos jogásszal beszéltük meg.

AlexAston 2021.05.03. 09:37:50

@I Love Buda: Miért járok jó azzal, ha ugyanannyiért adja el, mint én, csak kifizetek 1,5-2 millió jutalékot...?

AlexAston 2021.05.03. 09:41:26

@para_noir: Sógoromnak segítettem venni lakást (mert részben autista) idén. Az ingatlanos annyit nem tudott ellenőrizni a lakáson, hogy van rajta egy korábbi hitel. Az ügyvédem szólt miatta. Meg persze adatokat is rosszul adta meg a szerződéshez, ami aláíráskor derült ki, és kellett újra nyomtatni. Meg persze a szerződést sem adta oda az eladónak, hiába küldtük el előre, így aláíráskor merült fel pár kérdés...
Az eladó persze fogalmatlan volt, vakon megbízott az ingatlanosban.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2021.05.03. 09:46:00

@AlexAston: Segítek, az egyik legális, a illegális tevékenység.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2021.05.03. 09:50:29

@AlexAston: A fenti bejegyzés választ ad erre a kérdésedre, ami azon alapul, hogy te legalább olyan jó értékesítő vagy, mint egy ingatlanszakértő. Legyen így .

AlexAston 2021.05.03. 09:59:19

@I Love Buda: Ingatlan irodában dolgozó emberke volt, és annak nevezte magát.
Eddig bármelyik ingatlanossal is találkoztam, egy sem tudott meggyőzni arról, hogy átlagos lakás vásárláshoz szükség lenne rájuk. Nem tudom az okát, és még senki sem tudta ezt eddig megmondani, hogy mit ad hozzá, ami milliókat megérne.

rednek 2021.05.03. 10:24:24

Én egy ügyleten belül tapasztaltam meg az ingatlanos szakma pozitív és negatív oldalát.
Kb.10 éve adtam el egy lakást, én kerestem meg több ingatlanost, akik közül az egyik mindenáron a kizárólagos szerződésre akart rábeszélni. Nem mentem bele szerencsére.
Hozta mindenki szorgalmasan az érdeklődőket, de ennél a cégnél azt vettem észre, hogy mindenki a haverja akit hoz. Ez nem volt probléma nekem, de az már igen, hogy folyamatosan akarta lealkudni a vételárat, miközben engem képviselt. Ugyanakkor a többi cég akivel tárgyaltam nem érezte indokoltnak az árcsökkentést. Akkor lett furcsa a dolog, amikor a vevőjelölteknek ő hívta fel a figyelmét arra, hogy a közelben van egy áramelosztó telep, és ez problémás lehet. Több mint 500 m-re volt, semmilyen hatása nem volt és nem lehetett a környékre.
Végül egy másik ingatlanos közreműködésével 2 millióval többért sikerült eladni, mint amit ez a jóember szeretett volna elérni. Hangsúlyozom, az nem vételi ajánlat volt, hanem az ingatlanos javaslata az árcsökkentésre.
Amikor tájékoztattam, hogy ne foglalkozzon tovább vele, el van adva a lakás, vadul elkezdett nyomozni, hogy „ki tette tönkre az üzletét”.
A képlet ugyanis az volt, hogy bagóért szerette volna valami haverjának megszerezni a lakást, mert azt hitte eladási kényszerben vagyok. Nem voltam. Azt hinné valaki (és ez elég gyakran igaz is), hogy az ingatlanos érdeke, hogy minél drágábban keljen el egy lakás, mert magasabb a jutaléka. Ebben az esetben úgy érte volna meg neki, hogy a haverjával osztoztak volna az árcsökkentés összegén. Nem jött össze.
Az az ingatlanos akinek végül sikerült eladni, viszont messzemenőkig korrekt volt, a vevő úgy érezte jó vásárt csinált, és a ami napig meg van elégedve a lakással és s környékkel.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2021.05.03. 10:25:37

@AlexAston: Nézd, te olvasol ingatlanos blogot. Biztosan van valami okod rá. Gondolom megpróbálod a véleményedet kifejezésre juttatni a komment szekcióban. Nem szeretnélek meggyőzni, ha a tények ehhez kevesek, akkor én miért erőlködnék. Legyünk teljesen őszinték: az én életemben tökéletesen irreleváns, hogy te mit gondolsz a szakmánkról, rólam. Hál istennek, van jópár ember, akinek bírom, élvezem a bizalmát. Miután lezártuk a tranzakciót, ezt írtam a Facebookra:
December közepén, az év utolsó előtti, általam sikeresen lezárt tranzakciója volt. Három hét alatt sikerült vevőt találnom, de igazából a tulajdonos üzenete esett nagyon jól, ami a karácsonyi jókívánságomra érkezett.
'Köszönöm, hogy boldogan zárhatjuk az évet.'
Mit mondjak, nagyon jól esett.

Szóval nem akarlak meggyőzni

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2021.05.03. 10:41:09

@Zirowe: Nos az a helyzet, hogy ránéztem a Facebook oldalamra, ha valóban kíváncsi vagy és nem csak vádaskodni szeretnél, akkor kis kutakodás után megtalálod az említett ingatlan videóját, pontos címmel. Pici keresgélés a comon és az említett hirdetés is megtalálható. Link nem lesz, de 10 perc utána járás.

AlexAston 2021.05.03. 10:56:37

@I Love Buda: Persze, hogy van oka.
Kint van az index főoldalon sokszor, és kíváncsi vagyok, mivel etetik a népet.
És sajnos azt látom, hogy sikeres a dolog, mert több az ingatlanos által hirdetett ingatlan, mint nem, én úgy látom a hirdetések között.
Ennek oka pedig az emberi tudatlanság, és megtévesztés.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2021.05.03. 11:04:23

@AlexAston: Szerencsére te átlátod ezt a helyzetet, nem lehet megtéveszteni téged, mint a sokmillió amerikait, németet, kanadait, franciát ,olaszt, illetve a százezerszer átvert honfitársunkat. Nem személyeskedés tényleg, de van, akit a tények egy kicsit sem zavarnak abban, hogy megfogalmazza a saját véleményét. Lásd vírustagadók, laposföld hívők, fényevők. De most komolyan, akinek 100 milió feletti értékkel bíró saját ingatlana van, megbíz az értékesítésével, szerinted tudatlan, átverhető? Most komolyan.

AlexAston 2021.05.03. 11:28:45

@I Love Buda: Annak esetleg nem számít a pénz. Ez is egy opció igen. De átlag lakásokról beszéltem. Lehet nálad az átlag a 100+ milliós. De Magyarországon tudtommal nem az.
Egyébként igen, lehet tudattalan is, vagy fél tőle, nem akar emberekkel találkozni, mert antiszoc, stb. A pénzesek között elég sok az ilyen ember.

És igen, az emberek többsége egyébként birka. Elég megnézni, hogy milyen TV műsorok mennek a TV-ben, mert az nézik .

Kopasz Szuzukis 2021.05.03. 12:04:04

Nem tisztelt ingatlanos "szakma".
Van egy mondás: ha egy hordó tokaji borba beleöntesz egy liter sz.rlevet, lesz egy hordó sz.rleved. Tehát, ha oly büszkén hirdetitek fontosságotokat, szakmaiságotokat, akkor először a soraitokban kell rendet teremteni. Belülről. És nem azon izmozni, hogy kötelezővé tetessétek az ingatlaneladás sarcolását általatok. Lehet lengetni az arcot, hogy Te bezzeg milyen korrekt, megbízható kupec vagy, az általános megítélésen ez nem változtat.
Elkelne némi felelősségvállalási rendszer is ebben a kereskedelmi formában. Mert most nincs. Ha egy ingatlanos átbasz akár egy vevőt, akár egy eladót, az szinte semmi következménnyel nem jár. Legfeljebb évekig tartó pereskedéssel.

Örömhernyó 2021.05.03. 12:23:04

@I Love Buda: Igen, vannak országok, ahol hagyományosan ingatlanosokon keresztül megy az értékesítés. Magyarország nem ilyen. Magyarországon az ügyvéd a kulcsember. Sok ingatlaniroda inkább ügyvédi irodák felszopója, kiszolgálója, eleve ügyvédek hozták létre. Ez amúgy az utazási irodákkal kezdődött, pár évtizede azok voltak az ügyvédi irodák mellékes befektetései.

@para_noir: Igen, egy nagyon messze megörökölt vagy eladandó vagy exklúzív luxusingatlannál teljesen jogos egy ingatlanossal szerződni. Ez az ingatlanok 1-2%-a napjainkban. A panelprogramos panelok forognak a piacon, azok is mondjuk 4-5 nagyvárosban, ezeket jobbára el tudják adni a tulajdonosok maguktól is.

Szakács Tanuló 2021.05.03. 12:40:11

Az emberek 15-20%-a értelmes, tud néhány elfogadható fényképet készíteni, meg tud fogalmazni pár igaz, de figyelemfelkeltő mondatot, ki tud tölteni egy internetes űrlapot, és ki tud fizetni elektronikusan egy hirdetési szolgáltatást. Emellett veszi a fáradtságot, hogy a jellemzően sok év munkájával egyenértékű ingatlanját - előzetes, saját intuíción alapuló telefonos előszűrés után a vevőjelölteknek megmutassa. A maradék 80%-nak, azaz az ostobáknak, a zárt álomvilágban élőknek, a saját anyanyelvükön is nehezen kommunikálóknak, a nagyon távol lakóknak és az elegáns szupergazdagoknak, az építési vállalkozóknak pedig ott vannak az ingatlanosok szolgáltatásai, amiért egy-egy ingatlan esetében fizethetnek egy használt autó árát. Amíg sz*r van, veréb is van...

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2021.05.03. 12:48:13

@Kopasz Szuzukis: Úgy kezdted a válaszodat, hogy nem tisztelt, nos barátom itt van a kutya elásva. Nem kell, hogy tisztelj bárkit, mert ingatlanos, vagy mert árufeltöltő, vagy mert bank igazgató, bármi. Azért tiszteld, mert ember, élőlény, megint csak bármi. Amikor ez megtörténik, lehet, hogy a tokaji borodba sem fog sz..r kerülni. Ilyen egyszerű ez.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2021.05.03. 12:56:14

@Örömhernyó: Ezt még nem írtam, le, de ez olyan szintű butaság, hogy el sem tudod képzelni, de leírod.
Havonta egy megkeresésem biztosan van ügyvédtől, hogy szívesen dolgozna velem, vissza is csengetne az ő díjából, természetesen. (évek óta ugyanazokkal dolgozom, soha nem kértem vissza egy forintot sem tőlük)
A hálózatokat ügyvédek alapították? jézusom. Ne sértődj meg de az bennfenteskedés minimum komikus. Egyébként létezik egy ügyvédházak nevű ingatlanközvetítő cég, vagy ilyesmi. Keress rájuk, nézd meg, hogy hol tartanak.

Szakács Tanuló 2021.05.03. 13:06:12

@I Love Buda: Elolvastam. Két és fél hónap alatt eladtál egy lakást egy házban, ami olcsóbb volt, mint a konkurencia. Emiatt úgy érzed, hogy medtaláltad a helyed az életben. Egyben nem érted, hogy mi az összefüggés a kommentem és a bejegyzésed között. Jól dekódltam a helyzetet?

Arra utaltam (igaz, nem szájbarágósan, de most akkor), hogy ez egy laikustól átlagos, egy "szakember"től gyenge teljesítmény, és az általam megjelölt kategóriába kell valakinek tartoznia (ostoba, távol lakó, elegáns gazdag, stb.), hogy igénybe vegye.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2021.05.03. 13:14:44

@Szakács Tanuló: Nem dekódoltad jól, ami gondolom annak a következménye, hogy nem olvasol figyelmesen. Amikor azt írom, hogy megerősítést nyert, az nem azt jelenti, hogy akkor találtam meg, hanem azt, hogy már régebben, de megerősítést nyert. ( ha már a szájbarágásról beszélünk.) Szakembertől gyenge kitétel, hm miért is, várj megmondom nem értesz ehhez a szakmához, de ítélkezel. Legyünk konkrétak itt írtam arról, hogy kinek az ingatlan ügyeiben működtem közre. Szerintem nincs átfedés a te elképzeléseid és a tények között.
ilovebuda.blog.hu/2021/01/07/nekik_volt_szukseguk_ingatlanosra_neked_is_jol_jott_volna

gyongyi70 2021.05.03. 13:20:53

Ha olyan ingatlanosok lennének itt is, mint a Spektrum Home-on a Scott fivérek, akkor lenne létjogosultságuk. Különben nem.

egyinges 2021.05.03. 13:25:30

@Carlsbad: "Manapság egy magánembernek nincs szüksége közvetítőre."

Szerintem manapság egy magánembernek nincs szüksége burkolóra, épületgépészre, asztalosra, kőművesre, autószerelőre, festőre......a sor tetszőlegesen folytatható.

Másfelől, írhatnánk blogot a felsorolt szakma képviselőiről is, és igaz lenne a hozzászólások és tapasztalatok alapján, hogy ott is kb 80% kókler és megbízhatatlan, kb 20% normális és becsületesen végzi a munkáját.

Slusszpoén! Nem vagyok ingatlanos!

para_noir 2021.05.03. 13:29:35

@egyinges: a hasonlatod alapjaiban rossz.

AlexAston 2021.05.03. 13:33:08

@egyinges: bárki meg tud fogalmazni egy normális szöveget. Profi fotós 25e Ft-ért egész lakást lefotozza úgy, ahogy 10 tapasztalt ingatlanos sem fogja.
Más meg nem szükséges az eladáshoz. Ja de. Telefont fel kell venni, meg rá kell szánni pár órát amikor jönnek az érdeklődők. De ez csak megér mindenkinek 1-2 milliót...

Burkolás, stb. más tészta.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2021.05.03. 13:33:49

@gyongyi70:

Még jó, hogy annyi mindenről írtam.

Illetve annyi, hogy a Nigéria nagykövetnek adtam ki egy villát kb 2 évvel ezelőtt azzal az angol sráccal, volt közös az ügylet, aki azt hiszem a Travelen futó ingatlanos sorozatban mutatta be Budapestet ingatlan szempontból. Mosolyogva váltunk el egymástól, nem hiszem, hogy ő osztaná a magyar ingatlanos mind béna kitételt.

ilovebuda.blog.hu/2020/02/29/tenyleg_ennyire_bena_a_magyar_ingatlanos

AlexAston 2021.05.03. 13:37:12

@I Love Buda: megint csak az átlag lakás eladás a nigériai nagykövet esete...

gyongyi70 2021.05.03. 13:39:47

@I Love Buda: nem nagyon érdekel egy átlagembert, hogy milyen nagyköveteknek adsz el/ki lakást. Az átlagember 30-40 milliós kis ingatlanjai elkelnek ingatlanos nélkül is, a 2-3% jutalék pedig több havi átlagfizetés, ezért annyi pénzért az átlagember tud hirdetést böngészni, hogy "felmérje a konkurenciát", takarítani, fotózni, hirdetést írni és ó-jaj vasárnap 8-kor felvenni a telefont. (Az korán van? Engem minden nap fél 6-kor ébreszt a macsek.)

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2021.05.03. 13:44:11

@AlexAston: @egyinges: Most újítattam fel a lakásomat. A válság alatt viszonylag sokat vettünk egy kollégámmal, majd felújítás után eladtuk.Van némi rálátásom erre a szegmensre. Ez már tényleg régen volt, új kontaktot kerestem, találtam. Megbeszéltünk mindent, az árat alku nélkül elfogadtam (gondolom egy-két százezret lealkudhattam volna, de nem tettem. Neki is élni kell, Nekem fontos volt, hogy végig korrekt jó hangulatú munka legyen. Idő előtt befejezte, annyi volt, amennyit megbeszéltünk. Két dolgot elrontott, másnap ott volt megoldotta. Az egy hónap alatt, amíg folyt a felújítás néhányszor beugrottam, beszélgettünk stb. békén hagytam, hogy végezhesse a munkáját. Kifizettem, mosolyogva váltunk el. Szóval itt is működik, a ha nem értek hozzá, nem szólok bele elv.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2021.05.03. 13:47:31

@gyongyi70:

@AlexAston: Te hoztad fel az ingatlanos celebet, erre válaszoltam. Bocs, nem panelt kerestek. Nem tudom, hogy te a szabadnapodon szívesen dolgozol e, remélem igen. A macska meg, hogy jön ide?

AlexAston 2021.05.03. 13:49:33

@I Love Buda: mi köze a lakás felújításának az eladáshoz? Persze felújított lakás többet ér, amennyiben normálisan van megcsinálva. De itt is megtévesztés lehet a legolcsobb Praktiker csempe minőség, stb. És ilyenkor a tényleges felújítás költségének többszörösét számolják fel eladasnál, mint kényelmi dolog, stb. És itt is a hülyének megéri. Igen, van ilyen is.
Attól még a lakás eladás nem szakmunka, mint egy asztalos, vagy villanyszerelés.
Csak egy kreált sáp.

AlexAston 2021.05.03. 13:53:59

@I Love Buda: én nem hoztam fel ingatlanos celebet.
Egyébként a most eladott lakásomat kizárólag a 8:00-17:00-en kívül eső, ún. munkaidőn túli időpontokban mutattam az érdeklődőknek, és volt közte hétvége is reggel 9:00-kor.

para_noir 2021.05.03. 13:55:45

@I Love Buda: azért ez elég torz példa, mert pont az ilyen esetekkel vannak tele az építőipari szégyenfolt és hasonló fb oldalak, hogy az ott hagyja a melóst dolgozni, aztán odamegy öt nap múlva, és egy okádék gányhalmot talál, mikor meg kiteszi elrettentő példának, betámadják százan, hogy ja, ha ilyen hülye vagy, hogy rá se nézel, hogy ki-hogayn-mit dolgozik nálad, akkor meg is érdemled. Elég felelőtlen dolog, nálam mikor felújítások voltak, mindig kivettem szabadságot, hogy lássam mi történik, volt hogy beálltam hórukkolni, azzal is gyorsul a dolog, de végig figyeltem, hogy mi zajlik. És ahhoz, hogy lássa az ember, hogy mondjuk a burkoló full kókler, nem kell érteni hozzá, a laikus szem is meglátja a hibákat, mert mindenki látott már szép burkolatot, szóval mindenki tudja, hogy néz ki. Ugyanígy, egy átlagember azt is tudja, hogy az ingatlanos által készített leírás, fotó jó-e, azt is tudja, hogy az ár nagyjából a helyén van-e, meg azt is látja, ha beindul a sunyiskodás.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2021.05.03. 13:56:19

@AlexAston: Az elv a közös. Szakember, megfizetem, neki is jó, meg nekem is. Itt én voltam a fogalmatlan hülye, aki lusta volt arra, hogy a csempéket feldobálja, inkább fizetett és még elégedett is. De jó nekem hidd el.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2021.05.03. 14:00:47

@para_noir: Pont ez volt a lényeg, miután kiválasztottam, megbeszéltünk mindent, megbíztam benne, tartottam magam hozzá, békén hagytam és jól jártam ennyi. Nem értek hozzá, nem ellenőrizgetem, nem lihegek a nyakában, hagyom dolgozni.
Itt kapcsolódik a cikkhez a történet ha egy szakértőt megkeresel, hagyod dolgozni, megbízol benne,annak kimondottan jó következménye lesz, ha bele okoskodsz, rosszabbul járhatsz. Ne vicceljünk már, hogy a fb legyen a szempont.

AlexAston 2021.05.03. 14:01:02

@I Love Buda: Lassan írom újra.
Az ingatlanos nem szakmunka. Nem tanulják iskolában, mint a vianyszerelést. Nem kell hozzá szakvizsga, sem diploma.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2021.05.03. 14:03:17

@AlexAston: Amikor mutatod te döntöd el, számolsz az idővel. Nyilván én is dolgozom hétvégén. De jellemzően a vasárnapi reggeli, illetve ebéd utáni telefonok a lehető legritkábban komolyak.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2021.05.03. 14:04:28

@AlexAston: A válasz másnak is ment, összevontam a hozzászólásaitokra adott reakciót.

para_noir 2021.05.03. 14:21:30

@I Love Buda: a fb nem szempont, az csak egy érdekesség volt, a szempont, hogy a munka rendesen legyen elvégezve, ez volt a lényeg, ehhez szerintem meg kell, hogy a tulaj lássa a folyamatokat. El nem tudom képzelni, hogy odaadjam a kecóm kulcsát egy idegennek, hogy jófejnek tűnsz haver, dolgozz nyugiba', aztán majd jövő héten jövök, hogy mi lett az eredmény. Ez nettó felelőtlenség. De ezzel már kissé eltávolodzunk az eredeti témától, az áthallás csak annyi, hogy én speciel a világon senkiben nem bízom annyira, hogy rábízzam a tulajdonomat, az értékeimet azon az alapon, hogy biztos majd csinálja, amit csinál.

para_noir 2021.05.03. 14:23:10

biztos majd _jól_ csinálja, amit csinál

Szakács Tanuló 2021.05.03. 14:23:51

@I Love Buda: Értem. Tehát már régóta elönt a kellemes melegség, hogy jó helyen vagy az életben, és ez most megerősítést nyert. Öröm és boldogság. Jó ilyet hallani.

A Óperenciás tengeren innen viszont igen, ez egy gyenge teljesítmény volt. Ha jól van belőve az ár, akkor heteken belül jelentkeznek a komoly érdeklődők, és egy hónap alatt elkel az ingatlan. A két hónapot meghaladó idő már nyüglődés a vevőnek (is). Ha szerinted ez egy jó teljesítmény volt, akkor már csak a mesevilágodat irigylem, amiben élsz.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2021.05.03. 15:03:15

@Szakács Tanuló: Bocs, hogy jól érzem magam a bőrömben., kívánom neked is.
Az, hogy a tulajdonossal milyen értékesítési stratégiában gondolkodtunk, bizonyára tudod. Ja nem. Mi van akkor, ha megnéztük, hogy a piaci ár felett el tudjuk e adni? Mert valakinek valamiért pont ez kell. Miért ne tehetnénk, ha van időnk? Mint említettem volt közben egy karácsony szilveszter, egy covid, ja ez smafu és a mikulást nem is említettem.
Ebből a hozzászólásodból az látszik, hogy fogalmad sincs erről a szakmáról, csak kívülről okoskodsz. Nem baj, ha nem veszem komolyan?

AlexAston 2021.05.03. 15:14:54

@I Love Buda: mi az, hogy el TUDJUK adni?
Ő miért nem tudta volna eladni piaci ár felett?
Ha viszont levonjuk a jutalékot, lehet, már nem is piaci ár felett van...?

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2021.05.03. 15:28:32

@AlexAston: Miután Bp-n az ingatlanok kb 70%-át közvetítők adják el, az ő jutalékuk piaci árbefolyásoló tényező.
Megtörtént eset. Ráadásul ismert ember. Öko lakópark eladó lakás. Tudjuk az árat, de olyan karakterű lakás nem volt a piacon. Megbeszéltük a tulajdonossal, hogy mit kér, van öt hónapunk, ő akkor költözne be az átalakításra váró új házába. Javaslom, hogy két hétig hirdessük öt millióval a ház nm árai felett. Három nap múlva jelentkezik valaki, aki jelzi, hogy neki a tesója itt lakik a házban, neki ez a cél. Nyilván nem engedtünk az árból. Meg kellett vásárolnia irányáron. Boldog volt így is. Akkor a matek. Volt egy első ár, amiben volt némi alku, illetve a jutalékom. Tehát csak egyszerűen számolva: amennyiben az alku csak két millió forint, (jelzem többet beszéltünk először) akkor is jobbak voltunk 7 millió forinttal. Hát ezért.

AlexAston 2021.05.03. 15:39:37

@I Love Buda: Na, ez a gond, hogy az ingatlanos ár befolyásoló tényező.
No meg házon belülelasta volna a tulaj is, és beljebb lenne vagy 5 millióval. De persze, ha valakit így felvet a pénz, akkor nem szóltam.

gyongyi70 2021.05.03. 16:03:16

@I Love Buda: ők nem ingatlanos celebek, hanem olyan szolgáltatáscsomagot nyújtanak, ami összességében megéri. Ezek szerint nem ismered a műsort, ajánlom, nézz bele.

gyongyi70 2021.05.03. 16:47:43

@I Love Buda: bocs, ha már matek, vesézzük ezt ki:

Javaslom, hogy két hétig hirdessük öt millióval a ház nm árai felett.
Nyilván nem engedtünk az árból. Meg kellett vásárolnia irányáron.

Volt egy első ár, amiben volt némi alku, illetve a jutalékom. (akkor most volt árengedés vagy sem?)

Tehát csak egyszerűen számolva: amennyiben az alku csak két millió forint, (jelzem többet beszéltünk először) akkor is jobbak voltunk 7 millió forinttal. WTF?

Ha 5 millával volt több, mínusz az engedmény, mínusz a jutalékod, hogy jött ki 7 milla?

Ha négyzetméterenként volt 5 millióval magasabb az ár (hong kong-i ingatlaról beszélünk?), akkor vagy 3-10 négyzetméteres az ingatlan, vagy piszkosul szemtelen a jutalékod.

Vagy, nem az erősséged a matek.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2021.05.03. 19:20:20

@AlexAston: Ahogy a cba, ha kenyeret veszel, a panoráma, ha olyan lakást választasz, a lokáció, a hirdetési költség, az ügyvédi díj stb.
Ok, te az vagy,aki ezt megspórolná. Vannak ilyen arcok, nem megbántani akarlak, akik ingyen szeretnének mindent. Levágják a saját hajukat, nem mennek étterembe, mert jó a pöri otthon, az étteremben meg lehúzza a pincér, aki nem jár színházba, moziba. Mert ugye otthon is lesz majd a tv-ben. Nyaralni nem jár, mert megint csak lehúznak és miért aludna szállodában, ha otthon is pihenhet....stb. Lehet, hogy neked ez így jó, nem érted, hogy mások miért is fizetnek kényelemért, élményért, minek ugranál pld. ejtőernyővel, egyszer úgy leérsz, minek indulnál egy spartan race-n, ha akarsz futsz te az erdőben egyedül. Azért fizetnek az emberek szolgáltatásokért, mert azok a szolgáltatások jobbá, kényelmesebbé teszik a mindennapjaikat, az életüket.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2021.05.03. 19:31:43

@gyongyi70: Akkor elmagyarázom, bár nem gondoltam, hogy ez valakinek gondot okoz. A jutalékom 3%, csak, hogy megkönnyítsem a dolgod, ne kelljen számolni. Vonatkoztassunk el a jutaléktól, mert nincs nagy különbség a két összeg között fizetendő sikerdíj mértékében. Nem négyzetméterenként öt millióval, (édes istenem) hanem, ha egy lakás átlag nem ára alapján 100Millió ft, akkor mi 105Millióért, Azt sem hittem, hogy ezt magyaráznom kell, de ok. Leírta valaki, hogy négyzetméterenként 5millióval felette? Nem. A többit nem baj, ha nem magyarázom meg? Fáradt is vagyok, most ültem le a gép elé. Dolgoztam az ingatlanosok nulla munkáját, beszéltem sok emberrel, lakását mutattam, informáltam őket, ötleteltünk. Ma nagyon embernek válaszoltam, hiszen úgy illik, ha már kommenteltek, de erre a szintre lemenni tényleg nincs kedvem.

AlexAston 2021.05.03. 19:33:38

@I Love Buda: a különbség az, hogy a pénzemért kapok valamit az említett helyeken.
Egy ingatlanos milyen szolgaltatást, vagy extrát ad normál lakás esetén?
Én ezt meg mindig nem tudom. De tapasztaltam, hogy csak a pénzt és időt viszi.

gyongyi70 2021.05.03. 19:36:55

@I Love Buda: ok, hülyeséget írtál, ezt beismerheted. Sehogy sem jön ki az a matek, csak dobálóztál a számokkal.

gyongyi70 2021.05.03. 19:40:56

@AlexAston: megnézi a konkurens hirdetéseket, csinál néhány fotót, feltesz egy hirdetést és felveszi a telókat, esetleg a kimegy a komoly érdeklődőkkel a helyszínre.
Nincs ezzel gond, ez tényleg egy szolgáltatás, csak egy átlag 30-40 millás lakás esetében 3% jutalékért (alsó hangon 900 ezerért, felsőn 1,2 milláért) én ezt nagyon szívesen megteszem magam is. És gondolom, vagyunk így páran.

AlexAston 2021.05.03. 19:48:04

@gyongyi70: de ha otthon vagyok, minek jön ide az ingatlanos?
Kíváncsiságból bíztam meg ingatlanost. 5 adatból kettőt rosszul tett fel a hirdetésébe...
No meg 3%+Áfa. Mindig mbemondják a nettót, mintha átlag Józsi el tudná számolni.
Meg jön az a duma, hogy nekik saját adatbázisuk van, és sokan fel sem mennek az ingatlan.com-ra, hanem bemennek az irodába, és hagyják, hogy ajánljanak nekik.
Hát, akkor ezek az emberek lemaradtak a lakásomról (ezt mondtam a fenti blőd dumára), amit 2 hét alatt elvittek úgy, hogy sorban állás volt érte.
Ha valaki ennyit nem szán egy életre, vagy annak egy részére hozott döntésre, az mwg is érdemli a sorsát, költse csak a pénzét arra, amire akarja. A baj az, hogy ezzel a nem hülyéknek és a nem multimilliomosoknak tesznek rosszat az ár felhajtással.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2021.05.03. 20:31:42

@AlexAston: A bejegyzésben leírtam a két hét alatt elvitték és sorban álltak történetek alapját. Hát itt értünk körbe.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2021.05.03. 20:34:16

@gyongyi70: Nem én írtam hülyeséget, te nem érted. Én sem értem a Hawking sugárzás okait. Mindenkinek megvannak a korlátai.

gyongyi70 2021.05.04. 06:06:53

@I Love Buda: Ha a piaci ár fölött 5 millával adtátok el, alkudtak belőle és lejött a jutalékod, abból sehogy sem jön ki, miért nyert az ügyfél 7 milliót. De, persze én vagyok a hozzánemértő. :-)

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2021.05.04. 07:07:33

@gyongyi70: Mindenek előtt jelzem, hogy az udvariasságom, hogy mindenkinek válaszolok itt ért véget. Utolsó lesz.
1. Van abban valami vicces, hogy pl tegnap este 9 után még dolgozom, de van két ....majdem mondtam mi, aki meggyőzne arról, hogy felesleges a munkám.
2.Az első árban kalkulálva a jutalékom, alkuval együtt, az ár pedig az elvárt fölé emelve, tehát többet kapott és pontosan ennyivel, nem magyarázom tovább. Mint leírtam nem engedtük az alkut. Olvasni, értelmezni, kommentelni. Ez az egészséges sorrend.
3. Leírod, hogy magasabb árat kérsz valamiért, mint a piaci, majd aki elmondja, hogy sok, az a hülye, hát.....
Mint jeleztem ez az utolsó válaszom, megpróbálok minden kommentelőnek írni, hiszen megtisztelő, hogy olvassák amit írtam, ha pedig hozzáfűznek valamit az még annál is inkább. Van viszont egy szint, ami alá nem megyek, így jelzem, hogy olvasatlanul törlöm, a tiédeket.

AlexAston 2021.05.04. 08:53:32

@I Love Buda: Szerinte én nem mondtam, hogy felesleges a munkád, mert van valóban pár eset, amik itt fel is lettek dorolva.
De hogy az nem 70%, mint ami a valójában történik, az ziher. Nekem csak ez a bajom.

És még mindig nem kaptam választ arra, hogy átlag lakás esetén mi az, amit egy ingatlanos hozzá tud adni milliókért a dologhoz.

Carlsbad 2021.05.04. 14:07:38

@I Love Buda: Harisnyatartó is létezik, mégsem használjuk.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2021.05.04. 14:32:15

Harisnyatartót bizonyos esetekben használunk. aki soha nem látta, nem használta, annak valami kimaradt az életéből.
süti beállítások módosítása