3 ötlet, hogyan keress jó ingatlanost
2019. április 02. írta: I Love Buda

3 ötlet, hogyan keress jó ingatlanost

Egyszerűbb, mint gondolnád

nevtelen_terv_2.png

 

Egy szuper ingatlanos, adott esetben aranyat érhet. Egy kevésbé ügyes, megkeserítheti az ügyfelek életét, nem is kicsit. Persze egyik sem fog úgy bemutatkozni, hogy most kezdetem a szakmát, nem ismerem a környéket, de bízzon bennem. Mivel egy friss ingatlanhirdetést,  akár 15-20 kolléga is hívhat, nem könnyű eldönteni, hogy ki lesz a mi emberünk.Tudom, először mindeni úgy gondolja, hogy menni fog ez egyedül is. Természetesen nincs mindenki megáldva  értékesítői vénával, mint ahogy vannak műszaki analfabéták is ( én ide tartozom, tehát az autómat szervizbe viszem, nem a kertben szerelgetem) Amennyiben te azok közé tartozol, akikbe nem alakult ki a kereskedői véna, keresned kellene valakit, aki megoldja ezt helyetted. Ok, de hogyan találsz rá? Pár támpontot szívesen megosztok, illetve ebben a videóban bővebben ki is fejtem.

Keress területileg szakértő kollégát

A hirdetési portálokon utána nézhetsz, hogy adott környéken kinek van a legszebben publikált portfóliója. Képek, leírás, alaprajz. A tiéd is pontosan így lesz megjelenítve. Ha az egész irodájuk, adott területen dolgozik, nyert ügyed van. Gondold csak el, mennyi érdeklődő ügyfelük lehet, és nem a világvégén, hanem ott keresnek, ahol te el akarsz adni.

Sokat számít az első benyomás

Aki késik, nem jelzi, csak fél órával később betoppan, nem a te embered lesz. A megjelenése is nagyon fontos. Alaphelyzetben semmi bajom a punkokkal, de egy Johnny Rotten imitátort nem biztos, hogy megbíznék.Természetesen egy ingatlanközvetítőnek, ingatlanközvetítőként is kell kinéznie. 

johnny_rotten_1_sex_pistols.jpg

Megvannak a szerszámai (eszközei)

Nem kell nagy dolgokra gondolni, de én alapvetőnek tartom a lábzsákot, a lézeres távolságmérőt, illetve egy fényképezőgépet is. (telefon nem ér, mert nem lehet vele kis tereket jól fotózni) Itt is igaz, hogy jó munkát jó eszközökkel lehet végezni. Egy colstokkal nem fog tudni felmérni egy villalakást, anélkül pedig nem lesz pontos alaprajza.

Amikor ezek a dolgok így összeállnak, az ingatlanos szimpatikus személyiség is, akkor valószínű,  hogy fog tudni segíteni Neked is.

 

Milovecz László

Budai ingatlanközvetítő

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebuda.blog.hu/api/trackback/id/tr4414734853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása