Három ok, amikor ne tegyél ingatlanajánlatot, engedd el!
2022. január 20. írta: I Love Buda

Három ok, amikor ne tegyél ingatlanajánlatot, engedd el!

nevtelen_terv_6.jpg

 

Dübörög a használt lakások piaca is, viszont a kínálat egyre nehezebben tudja kielégíteni a megnövekedett keresletet. Ennek következményeképpen megnőtt a vásárlók kompromisszumkészsége is.

Tényleg szürreális, hogy egy ingatlanos szól, hogy mikor kellene hátralépni, elengedni, de ebben az évben, (január 20.-a van) már két olyat is láttam, amikor az ajánlattétel nem volt kimondottan jó ötlet. Az egyik alkalommal visszakapta az ajánlattevő a hívjuk így, bánatpénzt, a másiknál még küzd érte. Mindkét esetben napnál világosabb volt, hogy nem akar ő ott lakni, (legalábbis így érzékeltem a beszélgetésből) de valamilyen érthetetlen ok miatt ajánlatot tettek.Nem szabad elfelejteni, hogy legalább öt-hat évet ott fogsz élni és ott lesz az otthonod, ami inkább érzés, mint egy hely.

Értem én, hogy az ingatlanos és a tulajdonos is pushol téged, aki attól félsz, hogy a jelenleginél már csak gyengébb minőségű, drágább lakások lesznek a piacon. Elszabadultak az ingatlanárak és itt toporog az ajtóban három vevő, aki még az irányár felett is szívesen megvenné, de te szimpatikus vagy, így csak azt kell kifizetned, ami a hirdetésben szerepel. Erkélyt akartál, mert nyáron ott kávéznál reggel? Ja az nincs, de hát ennyiért? Imádod a csendet? Hát ez a körútra néz, de ennyiért ez van.... Sorolhatnám Nem az a fontos, hogy ők mit mondanak, hanem, hogy te mit érzel. Ha nincs meg, az ezt kerestem érzés, akkor lépj hátra. Nem mondom, hogy engedd el, mert fontos, hogy ki lehet e alakítani az álomotthont belőle. Ha nem értesz hozzá, akkor menj vissza egy belsőépítésszel, egy szakemberrel, aki tudja, hogy mit szeretnél.

 

De mikor engedd el mindenképpen?

 

Ha nincs elég pénzed

Ez most furcsán hangzik, de hogyan venném meg akkor, ha nincs meg rá a vételár? Amennyiben csak a vételárral rendelkezel, akkor lebeszélnélek a vásárlásról. A későbbiekben biztosan el fogsz költeni egy szabad szemmel is jól látható összeget különböző fizetnivalókra. Ügyvéd, illeték, gépesítés, új bútorok, esetleges javítások, mind, mind a te pénztárcádat könnyítik meg. Ezért javaslom, hogy legyen plusz 10%-od, amit ezekre a kiadásokra használsz fel. Hidd el kelleni fog. Rengeteg kényelmetlenségtől, problémától fogod megkímélni magad, ha a realitások talaján maradsz. Nem jó érzés egy előre nem tervezett javítás miatt hitelt felvenni, legolcsóbb kivitelezőt keresni....

 

Ha szakértő azt mondja

Volt olyan élményem, hogy egy középvezető, nagyon okos, remekül kommunikáló ügyfelemmel néztünk egy házat. Kimentünk másodszor, harmadszor, tényleg tetszett jól nézett ki..Az ő ismeretségi körében nem volt olyan szakember, akiben ezen a téren megbízott volna, így az én kapcsolataimat kellett igénybe vennünk. Ezen a bejáráson ott volt az ingatlanos kolléganő is, akit a tulajdonos a ház értékesítésével bízott meg. Az építész ismerősöm több olyan hibát, problémát talált, amik ugyan kiküszöbölhetőek javíthatóak voltak, de irdatlan költségekkel jártak. A ház irányárának több mint 20%-át kellett volna még rákölteni.Az egészen komikus volt, amikor a kolléganő és a tulajdonos próbálta meggyőzni az építészt, hogy rosszul gondolja, majd az érdeklődő is beszállt. Ő, aki megbízta, annyira beleszeretett a házba, hogy még így is nehezen engedte el. Azért győzött a józan ész szerencsére, de nagyon tanulságos volt. A történethez hozzátartozik, hogy a házat a tulajdonos később tovább hirdette, sokkal alacsonyabb áron, tehát a hibákat megjelenítette az árban.

 

 Ha rossz a környék, rossz a ház

Az ingatlanosok, illetve a tulajdonosok sem szívesen adják meg az ingatlan pontos címét. Ennek okaiba most ne menjünk bele. Azt azonban érdemes figyelembe venni, hogy haza is kell érned, egy esetleg jobban sikerült buli után, késő éjszaka is. A napi bevásárlások miatt sem akarsz kilométereket megtenni, szóval nézz körül mindenképpen. Fontos lesz még a társasház állapota. Anyagilag, műszakilag esztétikailag. Állsz egy gyönyörűen felújított lakásban, tényleg hibátlan. igényes konyha, gyönyörű fürdő, nappali, szóval te itt akarsz élni. Megkérdezed a közös képviselőt, aki igazából nem tudja, hogy a házat mikor fogják felújítani és arról sincs fogalma, hogy miből, de ez csak másodlagos, mert először ki kellene cserélni a villany és gázvezetéket.Akarsz erre költeni? Akarod hallgatni a felújítást, szívni a port? Ha nem, lépj hátra engedd el. 

 

Tudom, hogy nagy lehet a nyomás, de amikor eljön a pillanat, hogy el kell engedned, akkor hozd meg ezt a döntést bátran. Egy hét és el is felejted, míg egy elhamarkodott vásárlás évekre meghatározhatja a mindennapjaidat

Milovecz Laci

Budai ingatlanközvetítő

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebuda.blog.hu/api/trackback/id/tr7716819098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

funfun 2022.01.21. 19:39:36

Nagyon reális és hasznos tanácsok, tényleg!

"Az ingatlanosok, illetve a tulajdonosok sem szívesen adják meg az ingatlan pontos címét." Ingatlanosok által feladott hirdetésnél külön bosszantó, hogy nincsenek külső képek, tulajtól még csak-csak lehet kérni, mielőtt az ember elmenne megnézni. Azért kicsit fölösleges óvatoskodás, mert egy kisebb városban sem egyszerű megtalálni cím nélkül, a kép alapján a házat, ha meg véletlenül belebotlik az ember, az eladó tábla jó eséllyel úgyis kint van az ingatlanos elérhetőségével, de ha a vevőjelölt becsenget, szintén jó eséllyel a tulajdonost eléri direktben.

Én keresésben vagyok éppen, de sok hirdetés pont ezért nem jöhet szóba, pedig lehet, pont az lenne az igazi. Nem érdekel a nappali kanapéja 3 szögből fotózva (konkrét hirdetés ingatlanos által kirakva), ha házat akarok venni.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2022.01.21. 21:20:06

@funfun: Tényleg lehet, hogy bosszantó, de tökéletesen érthető. Az az igazság, hogy aki akarja, a házról készített kép alapján még Budapesten is megtalálja az ingatlanok nagyobb részét.
Nem biztos az sem, hogy az ingatlanos aggódik, hvagy fél, hogy megkerülik őt, az is benne van a pakliban, hogy a tulajdonos nem akar hívatlan vendéget fogadni.
Tényleg nagyon gáz, hogy ez így alakult ki, de biztos vagyok benne, hogy nem véletlenül.
Azzal is tisztában vagyok, hogy néha minősíthetetlenek a képek.
Szerintem érdemes azokat is felhívnod, mert hátha az az igazi, a kollégát pedig faggasd ki mindenről, ami Neked fontos.
Sok sikert!

bordon 2022.01.22. 00:02:55

@I Love Buda:
@funfun:
Az a vicc, hogy aki tényleg el akarja adni a lakását, az akár az erkélyre vagy kerítésre is kiteszi az eladó táblát, a telefonszámával. Mi történhet? Megveszi valaki? Jaj istenem, ez tragédia. Betörnek és elviszik a semmit?
Becsöngetnek nyomorult ingatlankupecek? Ez utóbbi valós veszély.
Persze az ingatlanost megértem, hogy a jutalékáért retteg, ezért rejtegeti a lakás címét, de az, hogy a Havanna lakótelepen lévő lakásról van szó, az kevés, mert , ott se mindegy, hogy hol. Az meg több, mint homályos, hogy az Örs vezér tere környékén van valami. Sok minden van ott, van ahonnan 5 perc a metró, máshonnan fél óra séta. Valamint egy panellakásnál nagyon nem mindegy az egész épület állapota, hogy hol helyezkedik el a lakás az épületen belül. Ha a sarkon van, az kevésbé vonzó.
Sokszor az se derül ki, hogy legfelső, zárószinti-e a lakás. De szóvirágokat írni a hirdetésben, azt tudnak:

Napfény által körülölelt, körbenapozott kis ékszerdoboz, ami az új tulajdonos a saját ízlésére alakíthat (mint mindent, amit tulajdonol, de itt azt jelenti, hogy a felújítást félbehagyták). A bejárati ajtó belépve az előszobába érkezünk, ahonnan jobb kéz felől a nagyobb szoba hívogató ajtaja tárul elénk, bal kéz felől pediglen a konyha, ahol a ház asszonya süröghet-foroghat a vendégeket elkápráztató kuglófot sütve... Kis túlzással ilyeneket látok sok hirdetésnél. Ezeket a szakmájukból kibukott, általános iskolai magyartanárból lett ingatlanosok írják.

Egy régi bérháznál meg aztán különösen fontos, hogy a ház kívülről milyen állapotban van. Lehet a lakás jó állapotú, ha az utcafronton 56-os golyónyomok vannak és a díszítőelemek fele leesett már (erre majd a lakóknak kell költeni), a ház utcafrontján üzemelő üzlethelyiség meg egy olcsó, Hörpintő elnevezésű termelői borozó, ahol zsebtolvajok és leszázalékolt száztagú muzsikusok pihenik ki egy kemény nap fáradalmait, a második emeleten meg egy hostel üzemel, ahova hajnalonként seggrészeg ausztrál bulihuligánok kapaszkodnak fel Krokodil Dundee akcentusával ordítva (ha épp nincs koronavírus-járvány). Az ilyet jobb előre tudni.

Legyen külső fotó, ha tömbházban van a lakás, akkor pirossal tessék bekeretezni a fotón a lakást vagy egy nyíllal jelezni, hogy az a galambszaros erkélyű panellakás lenne az a kis ékszerdoboz.
Legyen normális alaprajz. Nem kell leírni 15 sorban, hogy honnan hova toppanunk az ajtón át, elvégre ez nem egy Kaland-Játék-Kockázat könyv.

funfun 2022.01.22. 04:25:05

@bordon: Pontosan erről van szó. Szóvirágok, modoroskodó panelszövegek, érdemi információ nélkül. Ráadásul a legtöbb ingatlan remek közlekedésű helyen van, iskola, óvoda, üzletek a közelben.

@I Love Buda: a rossz tapasztalatom az, alig tud valamit az ingatlanos az ingatlanról azon kívül, ami a hirdetésben szerepel. Olyan is előfordult, e-mailen kértem számomra fontos infót, válaszul írta, hívjam fel, aztán telefonban kiderült, igazából fogalma sincs, csak hadovált és nézzem meg az ingatlant. Neki az a lényeg, a tulaj lássa, ő hozza a vevőket. Aztán a helyszínen kiderült, nem is úgy van, ahogy ő telefonban mondta, teljesen fölöslegesen néztem meg, mentem el vidékre. Ingatlanosoknál az is gond, nem véletlenül nem akarnak írásban választ adni, szó leszáll, írás megmarad...

bordon 2022.01.22. 05:30:15

@funfun: Néha olvasok olyat, hogy a lakás X város jól frekventált helyén van. A frekventált szót se tudja használni a kupec, de erőlteti. Egy anyanyelvén nem beszélő és helyesen írni nem tudó embernek nem szívesen fizet az ember százalékokat. Ha valaki annyira butának tűnik írasban vagy szóban, hogy én nem alkalmaznám, ha vállalkozásom lenne, annak én százalékot se szívesen fizetnék. Persze, be van építve az árba...

bontottcsirke 2022.01.22. 08:51:20

Majd akkor fogtok ingatlanoshoz fordulni-bármilyen szar is-amikor az erkélyen elhelyezett eladó tábla nyomán a dzázadik helószija családot kell kitessékelni a lakásból.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2022.01.22. 08:51:45

@funfun: Én sem szívesen adok információt emailen. Azt ne felejtsd el, hogy a tulajdonos, illetve az én időm is drága, tehát fontos része a munkámnak az ügyfelek szűrése. Nem örül senki a turistáknak.
Ok, vannak rossz tapasztalataid, de őszintén milyen szaknma az, ahol mindenki egyformán jól teljesít, az év minden napján. Igen és te is biztosan hibáztál a munkádban, mint ahogy én is. A google értékelésemnél le is írta valaki.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2022.01.22. 08:57:49

@bontottcsirke: @bordon: Mindig örülök azoknak a kommenteknek, amik azoktól a kikezdhetetlen tudású olvasóktól érkeznek, akik engem kupecnek hívnak, illetve semmiképpen sem bíznának meg ingatlanértékesítéssel.

bontottcsirke 2022.01.22. 09:00:47

@bontottcsirke: hát , ha ez a szövegértelnezésed,akkir valóban hagyjuk is.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2022.01.22. 09:14:56

@bontottcsirke: Majd akkor fogtok ingatlanoshoz fordulni-bármilyen szar is-amikor az erkélyen elhelyezett eladó tábla nyomán a dzázadik helószija családot kell kitessékelni a lakásból. :)

bordon 2022.01.22. 09:38:49

@I Love Buda: Pubika, nem rólad van szó! Írtam én, hogy rólad írtam ezt? Nem. Mégis magadra vetted. Miért?
Leírtam miket szoktam olvasni ingatlanhirdetésekben és hogy az se derül ki, egy kisvárosnyi budapesti kerület melyik szegletében van az ingatlan.
Nem rólad értekeztem, hanem úgy általában a "profi" ingatlanosok által feladott hirdetésekről.
Ha te nem követed el ezeket az idegesítő hibákat (szóvirágok, információszegény adatlap, képek kívülről nincsenek), akkor ne vedd magadra.
Písz!

2022.01.22. 11:04:55

A külső kép hiányát, bármilyen bosszantó is, megértem. Mi is hobbit csináltunk belőle minden házvásárlásnál, hogy megtaláljuk google maps és street view alapján a helyet és kikerüljük az ingatlanost. Ha az ember kicsit is ismeri a helyet akkor percek alatt lehet milliókat keresni vele.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2022.01.22. 11:17:42

@bordon: A megszólításodból érezhető, hogy nem érted a dolog lényegét. Az én bejegyzésemhez írsz hozzászólást, olyan témáról, aminek semmi köze hozzá. Ok, értem én, hogy valahol meg kell nyílvánulnod, de senki nam szívesen beszélget veled, nem hallgat meg. Megértem őket, hiszen nálam is így kezdted, gondolj a megszólításra. Minimális tisztelet sem. Gondolom szemtől szembe nem így nyitnál. Őszinte leszek, nem szívesen beszélgetek veled ezen a főrumon sem, így amit írsz törölni fogom olvasatlanul.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2022.01.22. 11:22:13

@Jutocsa: Modjuk erről az a véleményem, hogy aki így gondolkodik, ő pont nem foglalkozik azzal, hogy a tulajdonos azért bízott meg közvetítőt, mert úgy gondolta, hogy szeretne rajta keresztül tárgyalni. A másik pedig, amikor te az ő munkáját használod, akár közvetett módon is és megkerülöd őt, nos akkor szerintem nem vagy jó fej kicsit sem. Nyilván ez egy másik szint, felfogni, értékelni mások munkáját.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2022.01.22. 11:29:14

@Jutocsa: Még annyit, hogy én csinálok drónnal fotót, illetve videót, akár kívülről is. Hogy ez nem mindig lehet így, az pontosan miattad, illetve a te felfogásod miatt van. Az előző hozzászólók, a kollégákat ekézik, hogy nincs külső fotó, de ez nem az ő, hanem a ti saratok.

AJeges 2022.01.22. 12:24:41

Érdekes módon az én időm az ingatlanosnak nem számít. Az nem gond, ha én autózom 100km-t és áldozok egy fél napot arra, hogy megnézzek egy olyan ingatlant, amiről lényegi információkat hallgat el a "szakember", hiszen az nem az ő pénze. Igen, rákeres egy épeszű érdeklődő a kiszemelt házra. Én rákeresek a tulajdoni lapra, a közműtérképes nyilvántartásra még a helyi adókra is. Volt szerencsém olyan ingatlanoshoz, aki elkummantotta volna, hogy a telek GKSZ övezetbe sorolt, az ingatlan éves adója több százezer forint lett volna. Vissza soha nem hívott még egy sem. Az volt eddig a legjobb, amelyik úgy a 8. hívást nagy nehezen fogadta, majd közölte, hogy fogalma sincs róla, hogy az adott ház még eladó-e, hívJAM vissza holnap. A remek fotóikon megnézhetem a szekrénysort, a száradó ruhákat, a gyerek játékait... és a légvonalban 4km-re lévő horgásztavat is.

AJeges 2022.01.22. 12:33:33

Persze a dolog rém egyértelmű. Meleg címeket kell gyűjteni. Nem szabad megadni lényegi információkat, alaprajzot... mert akkor szelektálni tud az ingatlant kereső ember és fel sem hívja az eleve érdektelen címeket. Az pedig nem jó, "kerten belülre" kell csábítani, akkor már regisztrálva lesz. Az egyik ilyen "nekem jót akaró" ügynökkel bejártunk egy több mint 2000nm-es telken lévő 250nm-es házat. Apróságok, amik kiderültek: a szobákban denevérek repkedtek a fejünk körül, a telek utcafronti részét kerékpárút építésre ki fogják sajátítani, a hosszanti oldalán szolgalmi joga van a felső szomszédnak. Búcsúzóul ígérte, hogy küld a környékről szoba jöhető anyagot. Sikerült neki 3-4 eladó házat megvillantani fele akkora alapterülettel negyed akkora telken... Ehhez hasonlókról órákig tudnék írni.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2022.01.22. 12:38:37

@AJeges: Nyilván gond és dühítő, ha valaki nem tiszteli a másik pénzét és idejét. Lehet ezer és egy példa pro és kontra. Én a saját munkámért vagyok felelős, aki megkerüli azt a kollégát, aki dolgozott egy hirdetésen, az a saját lelkiismeretéért. Az ingatlanos a saját munkájáért felel. Ennyi. Ezen a blogoldalon van rengeteg bejegyzés, ami segíthet a vásárlásban, eladásban. Biztos, hogy ez a jó hely arra, hogy minket ekézzen valaki?

AJeges 2022.01.22. 13:16:36

Nem nyújtanám végtelenre ezt a dolgot, csak egyetlen reakció: épp az a probléma, amikor a fentebb leírtakat valaki ekézésként értékeli és nem egyfajta magyarázatként arra, hogy miért virít szinte minden magánszemély hirdetési szövegében az "ingatlanos segítségét nem kívánom igénybe venni" szlogen. A hozzászólásaim nem a bejegyzéshez kapcsolódtak, hanem a korábbi kommentekben megfogalmazottakra reagáltam bennük. Én személy szerint nagyon elégedett lennék, ha nem nekem kéne "nyomoznom" egy-egy szimpatikusnak tűnő ingatlan után, hanem korrekt, megbízható és lényegi információkat kapnék az ingatlanostól - hiszen ez volna a munkája. Nyilván tudnál mesélni az inkorrekt, határozatlan, tiszteletlen... vevőkről, én pedig a másik fél szemszögéből látom a dolgot.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2022.01.22. 13:25:28

@AJeges: Értem én és abszolút akceptálom is amit mondasz, viszont ott van ugye a másik oldal, aki szintén kommentelt is, hogy ő hobbiból megkeresi a hirdetett ingatlant. Elfelejtve azt, hogy aki azzal dolgozott időt, energiát, pénzt tett bele, ebből él. Ebből tartja el a családját. Amikor hirdetést ad fel, azzal azt jelzi, hogy a tulajdonos megbízta őt. Hidd el neki sem jó, hogy nem készíthet kívülről képet, nem adhat meg pontos címet, stb. De neki az a vagyona, mármint a portfóliója.

AJeges 2022.01.22. 13:27:42

@Jutocsa:
Az én meglátásom az, hogy az egyetlen - bár nagyon fontos - tudás, amivel egy rutinos, évek óta ezen a területen sikerrel működő ingatlanos rendelkezik az a TÉNYLEGES értékesítési árak ismerete. Az eladón a vevőn és az ügyvéden kívül ő látja egyedül, hogy a valóságban milyen áron cserélnek gazdát az ingatlanok. Mi hiába nézegetjük a netes oldalakat, hiába hallod, hogy a szomszéd Sanyibá is 80 millióért árulja a házat, pedig még garázsa sincs, akkor a miénk 90-et is megér. Ez az információ náluk van.
A szitu számomra egyértelmű: jelenleg forr az ingatlanpiac, ad-vesz boldog boldogtalan. Nyilván hígul a "szakma" és tele van szerencsevadásszal. Egész biztos, hogy léteznek korrekt ügynökök, de sajnos én eddig nem velük találkoztam.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2022.01.22. 13:40:04

@Jutocsa: Nem annyit írtál, folytattad. Szerintem nincs okod átmenni pedagógusba akkor, amikor saját írásodat nem olvasod el. Felvilágosítottalak, hogy hogyan nyúlod le más munkáját. Nem volt benne személyeskedés, a jelenséget írtam le, amit nyilván magadra veszel, hiszen leírtad, hogy így működsz és miután egy ingatlanos sem szeretné, hogy mozi helyett az ő megbízójához kopogj be, (mert ezek szerint megteszed) persze, hogy nem tesz fel külső képet. Azt kellene megérteni, ha megy, hogy ezt a folyamatot ez gerjeszti.
Nekem elsőre a hozzáadott értékem az a nem tudom hány bejegyzés, a mjdnem 1 milliós olvasottsága a blognak. Szerintem nem rossz. Remélem te a szakmádról legalább ennyit írsz, hogy segíts másoknak.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2022.01.22. 13:57:25

@Jutocsa: Nem egyszerre volt látható, most olvastam, a neked is kelleme napot!

névtelen hozzászóló 2022.01.22. 18:24:39

Megértem az eladó és az ingatlanosok aggályait a külső képek miatt, de nekik is meg kellene érteni a vevők igényeit. Ha én kertes házat keresek (értve ez alatt a legalább 700 nm méretű telkeket és nem a zsebkendőnyi előkertet), akkor annak fontos jellemzője a kert. Ha nincs róla kép, nem fogom az időmet arra pazarolni, hogy telefonálgassak, emailezzek (90%-ban feleslegesen). Inkább továbblépek és nézek más hirdetést.
Az alaprajz hiányát meg egyszerűen nem tudom elfogadni, ha "ingatlanos" hirdeti, bár az eladó is rajzolhatna egyet kockás papírra. Az meg végképp röhej, amikor írok az "ingatlanosnak", hogy küldjön alaprajzot, akkor azt mondja, hogy neki nincs. Hát menjen ki és rajzoljon, azért fizetik, nem?

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2022.01.22. 21:51:12

@névtelen hozzászóló: Az alaprajzos felvetéssel egyetértek, tökéletesen.
Igazából nem pártolom a kizárólagos megbízást, de az első felvetésedre az egy jó megoldás, hiszen akkor semmi oka nincs az ingatlanosnak arra, hogy ne jelenjen meg külső fotó.
Valószínű, hogy itt egy szigorúbb szabályozás jól működne, hogy ne köthessen egy két hetes tapasztalattal rendelkező kolléga ilyet. Tudom, hogy sok kolléga visszaél ezzel, berakja valami adatbázisba, aztán 30-an meghirdetik és az egész borzadály lesz. De itt jönne be a tulajdonos proaktivitása, mégpedig úgy, hogy ő keresi meg azt, aki jó minőségű munkát végez a környéken, hogy megbízhat benne. Tényleg nem tudok okosabbat, mert 13 éve élek ebben a világban és látom, hogy mennyire igazatok van, de én inkább a másik oldalt világítanám meg, hiszen a mi szemünkön át kevesebben látjátok.

AlexAston 2022.01.23. 19:50:22

Én csak a szokásost tudom mondani.
Aki nem több százezres óradíjért dolgozik, az adja el maga.
Más különben nem értem. Miért éri meg sok esetben milliókat odaadni egy ingatlanosnak.

Budai elit negyedben nyilván egy ügyvéd többet kaszál, ha az ügyfelével foglalkozik, és nem az ingatlant mutatja meg valakinek. De ezen kívül, hogy éri meg egyeseknek, ezt sosem fogom megérteni...

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2022.01.24. 17:18:39

@AlexAston: Szia, ha jól emlékszem minden második, harmadik cikkem alatt leírod ezt. Semmi baj, de, hogy ne kelljen, mindig leírnod, küldök pár linket, ami talán közelebb visz a megoldáshoz. Az utolsó bejegyzésben azt is látod, hogy kik voltak adott időben az ügyfeleim.

Annyit még hozzátennék, hogy szerintem kifejezetten udvariatlan dolog egy ingatlanos blog olvasójaként arról értekezni, hogy mi szükség is van ingatlanosra, miközben olvasod....

ilovebuda.blog.hu/2021/07/05/3_ok_amiert_biztosan_rosszul_arazod_be_az_ingatlanodat

ilovebuda.blog.hu/2021/05/29/10_1_lepes_ingatlanfotozashoz_a_profik_igy_csinaljak

ilovebuda.blog.hu/2021/05/01/ingatlanosok_kimeljenek_vagy_inkabb_megse

ilovebuda.blog.hu/2021/04/08/negy_plusz_egy_dolog_amit_tegyel_meg_most_ha_ingatlant_arulsz

ilovebuda.blog.hu/2021/03/05/mamama

ilovebuda.blog.hu/2021/01/07/nekik_volt_szukseguk_ingatlanosra_neked_is_jol_jott_volna

para_noir 2022.01.25. 09:38:55

Itt mindenki tévedésben van :) A kommentelők nem veszik tudomásul, hogy a blogger (jó eséllyel) nem átlagos ingatlanos, hanem felsőbb kategóriás budai ingatlanokkal foglalkozik, a vevő és ügyfélköre is ennek megfelelően merőben elüt (valószínűleg) a nagy átlagtól. A blogger meg nem veszi tudomásul, hogy az átlagember tapasztalata és véleménye az ingatlanosokról roppant lesújtó, ráadásul az esetek döntő többségében teljesen jogosan, aki került már kapcsolatba ingatlanossal, egész biztosan tud pár horrorsztorit róluk. Szóval itt tisztázni kéne, hogy más szinten megy a buli, más ügyfelekkel, akiknek ténylegesen kell az ingatlanos, és a blogger valszeg jó is abban, amit csinál. Csak épp nem az átlag, a kommentelőnek meg az átlagról van tapasztalata. Az én Pest megyei kisvárosi ingatlanomhoz például tuti nem kéne ingatlanos, lefotózom, feltöltöm tizenkét ingyenes hirdetőoldalra, és kész, ennyit tenne az ingatlanos is 3-6 százalékért, hát hülye vagyok? Viszont ha lenne soktízmilliós befektetési ingatlanom Buda felsőn, ahol nem is lakom, és időm sincs oda rohangálni minden hülye érdeklődővel, akkor megbíznék egy jobb nevű ingatlanost, hogy intézze. Ilyen egyszerű. Plusz egy tanács a bloggernek: egyáltalán nem kell védeni a mundér becsületét, tízből nyolc ingatlanos tényleg kutyaütő rókalelkű gazember.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2022.01.25. 13:11:05

Szia, megtisztelő, ha így gondolod, de nem kizárólag felső kategóriás ingatlanokkal dolgozom, abszolút szívesen segítek akár egy sima kis lakás kiadásában is. Miért ne?
Abban is egyetértek veled, hogy nem kell mindenhova ingatlanos.
Két dolgot említenék meg, a kettő az majdnem, hogy egy. Az ingatlanos portálok telis tele vannak elrontott stratégiával meghírdetett ingatlannal, mert a tulaj szerint majd ő tudja, hogy mennyi az ára, meg nem kell ingatlanos. Eltelik x idő, rájön, hogy mégsem anyira egyszerű a történet. mi legyen? Itt már nem ő irányít. Ha szerencséje van jó ingatlanos keresi meg, ha meg nem, akkor így járt. (Azért szoktam kicsit határozottabban fogalmazni, amikor kommentel az éneladtamegyhét alatt olvasó, mert ezzel nem nekem árt, hanem annak, aki ezt elhiszi és ő is megróbálja egy telefonnal, néhány szóval meg eszeveszett árakkal eladni a portékáját.) Nem sikerül a többségnek. Itt jön képbe az az ingatlanos, akiről abszolút jogosan, nem védve a mundér becsületét, szólnak a kommentek. Hidd el naponta tapasztalom, hogy lnyúlják, a képeimet, alaprajzomat, de pont tegnap keresett meg egy cégtől valaki az egyik hirdetésemre, hogy 10 éve ingatlanozik és árulná a lakásomat, mert vevője lenne.Az nem tűnt fel neki, hogy ingatlaniroda portfoliójában van a hirdetés. Ja, egyébként két megbízást hirdet, egyiket sem Budán. Szóval lényeg a lényeg, hogy tudom, tapasztalom a hihetetlen butaságot, sumákságot a kollégáim részéről, ti viszont azt a sok felkészült korrekt jófej ingatlanost kerülitek el, akik valóban tudnak segíteni. Az egész blogolásnak két célja van, az egyik, hogy meggyőződésem, hogy valóban jól jön egy jó ingatlanos, a másik pedig, hogy válogass te közülük, ne várd meg, ameddig százan felhívnak, aztán valakit megbízol. Dolgozz olyannal aki tényleg szakértő. Ja, a harmadik, hogy én legyek az :)
süti beállítások módosítása