Remek albérlet, tökéletes környék, 5 tipp, hogy megtaláld
2024. augusztus 30. írta: I Love Buda

Remek albérlet, tökéletes környék, 5 tipp, hogy megtaláld

 

nevtelen_youtube-szalagkep.jpg


Albérletet keresel? Biztosan hallottad már, hogy a legfontosabb az ingatlan környéke, környezete, ingatlanosul lokáció kiválasztása.

Számos elsőre triviálisnak tűnő dolgot érdemes végiggondolni, hiszen jobb esetben éveket tölthetsz a környéken. Olvasd el 5 tippes útmutatónkat, hogy megtaláld a számodra tökéletes helyet, próbáltam példákkal illusztrálni.

1. Közlekedés: Mennyire könnyű eljutni A-ból B-be?

Az albérlet lokációjának kiválasztásakor az egyik legfontosabb szempont a közlekedés. Gondold át, hogy milyen gyakran és hova kell utaznod. Akár napi egy-két órát is jelenthet, amit nyilván hasznosabban is el tudsz tölteni. Ha sokat jársz tömegközlekedéssel, válassz olyan helyet, ami közel van a busz- vagy metrómegállóhoz. Ha autóval közlekedsz, ellenőrizd a parkolási lehetőségeket.Fontos lehet, hogy éjszaka egy kisebb elhajlás után is viszonylag egyszerűen hazaérkezz. Nagyon nem mindegy, hogy télen a mínuszokban mennyit kell sétálnod a buszmegállótól az otthonodig.Az remek dolog, hogy egy csendes mellékutcában laksz, viszont egy tíz húsz perces séta a megállóig lehet, hogy soknak tűnik és a csendet, a tücsökciripelést szívesen felcseréled arra, hogy kilépsz a lakásból és két perc alatt a metróban vagy. Neked kell eldönteni, hogy mi a fontos, hol kötsz szívesebben kompromisszumot


2. Milyen a környék hangulata?

A környék hangulata nagyban befolyásolhatja a mindennapjaidat. Ha szereted a pörgős belvárosi életritmust, akkor számodra egy elegáns, decens zöldövezeti lakás, ház maga lesz a pokol. Személyes tapasztalatból mondom, hogy a kevesebb ingert közvetítő környezet legalább annyira zavaró, mint a zaj, a város lüktetése. Ugyanez persze fordítva is igaz, ha egy pici chillre vágysz, a szomszéd viszont új polcra és fel is fúrja, akkor inkább a mély csendet választanád. Arról nem is beszélve, hogy a környék hangulatát az ott élők alakítják, befolyásolják, tehát valószínűleg több hozzád hasonló habitusú emberrel fogsz ott találkozni.

Persze vannak köztes lehetőségek, ha van a belváros környéken egy csendes park, ahova ki tudsz ülni esetleg olvasni, kicsit sétálni, bringázni, kocogni, sportolni, akkor máris komfortosabb a környezet. Nagyon jó példa a Kopaszi gát például, ahol a soklakásos társasházi környezettől pár percre Dunapart, strand, zöld környezet várja a lazulni vágyókat, de ilyen például Óbudán a Pók utcai, illetve a békásmegyeri lakótelep is.


3. Szolgáltatások: Milyen szolgáltatások elérhetőek a közelben?

Gondold át, hogy milyen szolgáltatásokra van szükséged a mindennapokban, mit milyen gyakorisággal használsz. Ha fontos számodra, hogy közel legyen a bolt, a gyógyszertár vagy az edzőterem, válassz olyan albérletet, ami ezekhez közel található. Itt úgy súlyoznék, hogy milyen szolgáltatást, milyen gyakran használok. Ha naponta-kétnaponta edzek a teremben, akkor természetesen fontosabb, hogy az legyen közel, mint a mozi, színház, ahova havonta jutok el. Szerintem nem kell magyaráznom, tudod, hogy mi fontos, mi nem. Azt sem szabad elfelejteni és itt visszautalnék az első pontra, hogy az időd nagyon értékes dolog, olyasmivel érdemes tölteni, amit szívesen csinálsz.


4. Költségek: Mennyibe kerül az albérlet és a rezsi?

Mi köze a környékhez, hát nem kevés. A környék meghatározza a szolgáltatások, boltok, kávézók árait. Egy fancy városrészben található pékség, ahova reggel leugranál egy reggeliért, simán okozhat olyan meglepetést az áraival, hogy megkeseredik a szádban a rebarbarás pisztáciás croissant. Ugye hiába van két lépésnyire fogsz minden reggel ott reggelizni. Az is előfordulhat, hogy kicsit később érsz haza, a hűtő üres, te éhes vagy a közeli hamburgerező viszont nem az árérzékeny vevőket tekinti célcsoportnak. Szinte biztos, hogy egy magasabb presztízzsel rendelkező környéken, eleve picit drágább az ingatlanok bérleti díja, de a szolgáltatások árazásakor is vastagabban fogott a ceruza.


5. Biztonság: Mennyire biztonságos a környék?

Minden városnak vannak olyan kerületei, területei, ahol elsőre vonzó ingatlanárakat találsz, akár eladásról, akár bérlésről beszélünk. Ennek mindig oka van.  Az egyik árcsökkentő tényező természetesen az adott környezet lakóközössége, biztonsága. Gondolom te sem szeretnél sötétedés után mindig sietve hazaérkezni, illetve szereted a bringádat, motorodat, autódat ott és olyan állapotban megtalálni, ahol és ahogy hagytad. Éppen ezért érdemes elsétálnotok akár késő délután is, hogy kicsit érezzétek a környék hangulatát. Tájékozódjatok, üljetek be egy kávéra, üdítőre, vegyétek észre, ha az után rengeteg szemetet láttok, vonjátok le a megfelelő következtetéseket

Konklúzió
Az albérlet lokációjának kiválasztása fontos döntés, ami nagyban befolyásolhatja a mindennapjaidat. Mielőtt döntést hoznál, gondold át a fenti szempontokat, és válassz olyan helyet, ami megfelel az igényeidnek és az életstílusodnak. Ne feledd, hogy a tökéletes albérlet megtalálása időbe telhet, de megéri a fáradságot!
Remélem, hogy ez a blogcikk segített az albérlet környékének kiválasztásában. Ha bármilyen kérdésed van, nyugodtan írj kommentet, keress az elérhetőségeimen.

Milovecz Laci

budai ingatlanközvetítő

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebuda.blog.hu/api/trackback/id/tr5418478863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása