Kertvárosi házak szezonja, add el gyorsabban, jobb áron!
2024. május 17. írta: I Love Buda

Kertvárosi házak szezonja, add el gyorsabban, jobb áron!

elado_haz.jpg

 

Tavasszal, ahogy a nap kisüt elindul a kertvárosi házak értékesítésének főszezonja. A statisztikák is ezt mutatják: tavasszal megnő az érdeklődés a családi házak iránt. Ki szeretne ugyanis hóban, sárban, hidegben kóborolni esetleg meredek utcákon, szürke szomorú őszi téli hangulatban  Sokan inkább tavaszra időzítik az ingatlanvásárlást, és ez érthető is.

A kellemesebb időjárás mellett a kertek is megújulnak, zöldellni kezdenek, ami vonzóbbá teszi a házakat é azt sem szabad elfelejteni, hogy a nappalok hosszabak, tehát hosszabb ideig láthatoja az érdeklődőd természetes fénynél az eladó házadat, lakásodat.

Ráadásul a nyáron a felújítások is könnyebben kivitelezhetők Ha te is el szeretnéd adni önálló házadat vagy ikerházadat, neked is érdemes felkészülnöd a szezonra.

Íme öt tipp, hogyan teheted vonzóbbá az ingatlanodat, hogyan előzheted meg egy kicsit a versenytársaidat.

 

1.Frissítsd a fotókat!

Ha ősszel tetted fel a hirdetést, akkor valószínűleg sárgás levelekkel, elszáradt növényekkel teli képekkel illusztráltad. Most, tavasszal újra fotózd le a házat a zöldellő kerttel, virágokkal, terasszal, panorámával és a belső terekkel. A vidám tavaszias, nyárias színek még vonzóbbá teszik a képeket. Arról nem is beszélve, hogy többeket elgondolgodtat, hogy vajon miért nem sikerült ilyen hosszú idő alatt vevőt találnod.

 

2.Színes, virágokkal teli kert, udvar fél siker

Az első benyomás a legfontosabb, ezért gondoskodj a kert és az udvar makulátlan állapotáról. Távolítsd el a lehullott leveleket, nyírd le a füvet, ápold a növényeket. Ne felejtsd el a ház külső homlokzatát  sem letisztítani, a kisebb hibákat kijavítani, a szerszámokat elpakolni. Mielőtt a vevők megérkeznének nézz körül, hogy a kutyátok nem hagyott esetleg meglepit valahol, mert, ha az érdeklődőd belesétál, akkor lényegesen nehezebb lesz őt olyan hangulatba hozni, hogy remekül érezze megát nálatok.

 

3. Növeld az ingatlan értékét, energiahatékonyságát

Gondolkodj el a napelemek telepítésén, ami energetikailag korszerűbbé teszi a házat, és vonzóbb lehet azok számára akiknek ez fontos szempont.  Kinek nem az? Nem csak gyorsabban találsz vevőt, de a kicsit magasabb vételárat fogsz kapni, hiszen a vevők egy olyan ingatlant vásárolhatnak meg, aminek az üzemeltetési költsége sem taszít mély nyomorba. Ha belefér a büdzsébe, légkondi beépítése is jó ötlet lehet.  A nyári forróságban is komfortosabban fogják érezni magukat az érdeklődők, ha nem egy katlanba lépnek be. Kerti bútorok elhelyezése a kertben vagy a teraszon szintén javíthatja az összhatást, és kellemesebb tárgyalási környezetet teremthet, ha eljuttok az ártárgyalásig.  Nem csalás megkínálni őket egy hideg limonádéval, jeges kávéval, amitől kicsit biztosan jobban ellazulnak majd és kellemesebb hangulatban tárgyalhattok.

4. Ne rejtsd el a házat!

Helyezz ki egy eladó táblát a ház elé, hogy már messziről felismerjék a potenciális vevők. A táblán tüntesd fel az alapterületet, a szobaszámot és egyéb lényeges információkat. Használhatsz QR kódot is, ami egy részletesebb weboldalra irányítja az érdeklődőket. Aki adott környéken keres ingatlant gyakran autózik el a családdal, körülnézni, megbizonyosodni, hogy mindenkinek tetszeni fog. Nekik jelezheted, hogy te éppen itt árulsz házat, lakást.

5. Légy rugalmas és kedves!

Tavasszal, nyáron hosszabbak a nappalok, ebből következően hosszabb idő áll rendelkezésedre, hogy természetes fényviszonyok között mutasd meg az ingatlanodat. A vevőknek pozitív élményt kell nyújtani. Légy rugalmas az időpontok egyeztetésében, mutasd meg a házat a legjobb fényében, és válaszolj udvariasan a kérdésekre. Ne feledd, a vevőkkel való jó kapcsolat megkönnyíti a tárgyalásokat, és akár az áron is javíthat.


A kertvárosi, családi házas övezetekben található ingatlanok értékesítésére tényleg ez a legjobb időszak.Amikor nem csak az irányárral kerülhetsz a konkurenseid elé, hanem több olyan kisebb nagyobb lehetőséged van, amivel még vonzóbbá teheted az ingatlant amit árulsz

 

Milovecz Laci 

budai ingatlanközvetítő

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebuda.blog.hu/api/trackback/id/tr8418406981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása