Itt a bevált módszer eladhatatlan ingatlan értékesítésére
2022. november 10. írta: I Love Buda

Itt a bevált módszer eladhatatlan ingatlan értékesítésére

 

 

nevtelen_1540_788_keppont_4.jpg

Rengeteg jövendölés jelent meg ismét az ingatlanpiac jövőjével kapcsolatban, légy erős, fogalma sincs senkinek arról, hogy mi lesz.  Ezért azt javaslom, hogy alkalmazkodjunk a mai helyzethez. Vannak olyan ingatlanok a piacon, amiknek a tulajdonosaira ráfér egy pár jó ötlet, de a bejegyzésben írtakat nem csak ennél az ingatlan típusnál használhatod.

 

Kettészakadt az ingatlanpiac

Minden komolyabb elemző portálon olvasható, illetve aktívan dolgozó ingatlanközvetítők körében tapasztalható is, hogy az ingatlanpiac kettészakadt. Többek között a felújítandó, nagy alapterületű ingatlanok lettek az áldozatok. Ezek a lakások jobbára elavult műszaki paraméterekkel rendelkeznek, tehát gyakorlatilag kevés az esély arra, hogy jelenlegi állapotukban beleférjenek a kedvezményes kvótába. 

Itt azért megjegyezném, hogy ez előny is, hiszen  van lehetőséged a felújításkor új fűtési rendszer kialakítására, amivel alacsonyabb rezsiköltséggel számolhatsz, de gondolkodhatsz akár belső szigetelésben is.  A belvárosi, polgári lakások esetében az sem segít, hogy általában nagy belmagasságról beszélhetünk. Szóval, ha télen ki akarod fűteni. akkor mindenképpen korszerűsíteni kell. 

Júliusban, illetve októberben is sikerült egy egy ilyen reménytelennek látszó kategóriába eső lakást értékesíteni, mindkét esetben hasonló módszerrel

 

Nekünk sikerült, Neked is működhet

Mi így csináltuk, ezt a három lépést tettük meg:

Miután régóta a piacon voltak,  régóta hirdették őket, annyi kérésünk volt, hogy vegye le mindenki a hirdetését, mindenhonnan. Ez nem az ingatlanos bullshit akar lenni, hogy ők hirdették egy évig, de  mi eladtuk két nap alatt, hanem azért jegyzem meg, mert nagyon fontos a tiszta lap.

Nyolc-tíz napig kellett várni, többször telefonálni, de sikerült megoldani minden kollégának. Volt időnk végiggondolni, hogy milyen funkcióra lehet esetleg alkalmas az adott ingatlan. Iroda, rendelő, fogászat, családi otthon stb.  Belsőépítésszel, a tulajdonossal átbeszéltük a lehetőségeket,, találtunk több megoldást is. Jó kis ötletelés volt. Elkészültek az átalakítási tervek arra vonatkozólag, hogy hogy nézne ki rendelőként, jógateremként, minden funkcióra. Újra fotóztuk, új hirdetéseket szerkesztettünk és újabb kutatásba kezdtünk.

 Az volt a cél, hogy minél több olyan csoportnak célzottan felhívjuk a figyelmét az ingatlanra, akik szóba jöhetnek annak hasznosítására. A vevőt az érdekli elsősorban, hogy jól érzi e magát az adott ingatlanban, megfelel e az ő általa elképzelt  funkcióra, illetve amennyiben még nem, milyen megoldások képzelhetőek el. Az is fontos volt persze, hogy mennyi időre és pénzre van szükség ehhez. Nekünk pedig az volt a dolgunk, hogy ezt meg tudjuk mutatni neki, át tudjuk adni az elképzeléseinket, illetve az adott funkcióra megoldási javaslatokkal álljunk elő.

Rengeteg fórum van a közösségi médiában, ahol megjelennek a különböző szakmák képviselői, akiket célzott hirdetésekkel el is lehet érni. Az egyik lakásnál céloztunk többek között drámapedagógiával kapcsolatos felhasználókra, így lett belőle jógaterem, mivel ők tovább ajánlanak minket. Persze használtuk a szokásos hirdető oldalakat is, de az eredményt a közösségi média hozta mindkét alkalommal.

 

Fontos az árképzés, de ez nem biztos, hogy árcsökkentést jelent, sőt....

Fontos az árképzés is. Nem feltétlenül árcsökkenésről beszélek és ez a legjobb az egészben. Ha te olyan célközönséget találsz, akiknek jobban megfelel a te ingatlanod mint a többi hasonló karakterű piacon lévő ajánlat, akkor biztosan hajlandó megfizetni a kicsivel magasabb árat is. De fontos azért figyelembe venni a következőket: 

Tegyük fel találsz egy ingatlant, ahova akár holnap beköltözhetsz, kisebb nagyobb kompromisszumok árán megfelelő. Kettőmillió forint négyzetméter ár körüli lakásról beszélek. Ám a piacon ott mosolyog egy olyan lakás, amiből ki tudod alakítani álmaid otthonát, a vége szintén kétmillió forint négyzetméterenként. Elvileg ez így jól hangzik, de, ha belegondolsz, hogy fél éven keresztül a felújítással fognak eltelni a napjaid, akkor rájössz, hogy neked az a fél év nettó veszteség. Valószínűleg lemondasz az álomotthonról és becuccolsz, elfogadva a másik által megkövetelt kompromisszumokat. Az a tapasztalatom, hogy sokan elfelejtik ezt számba venni az árképzéskor, így veszítve időt, illetve vevőket is.

Szóval ne aggódj, nincs eladhatatlan ingatlan, a tiéd sem az.

 

Milovecz Laci

Budai ingatlanközvetítő

+36 70 9300692

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebuda.blog.hu/api/trackback/id/tr5117975242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arthurthedent 2022.11.11. 10:13:37

"lvileg ez így jól hangzik, de, ha belegondolsz, hogy fél éven keresztül a felújítással fognak eltelni a napjaid"

Fél év? Hát mondjuk az látszik, hogy még nem újítottál fel semmit. :D

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2022.11.11. 17:06:26

@arthurthedent:
Hát erre ne fogadj nagyobb összegben. Sajátot tavaly, válság alatt volt úgy, hogy egyszerre kettőt is, volt amivel az egyik újság szerint a legszebb garzont sikerült összehoznunk, de a kommentből ítélve te jobban tudod.

arthurthedent 2022.11.11. 17:22:54

@I Love Buda: Fél év alatt mit lehet felújítani? Tényleg érdekel, nem kötözködni akarok.

Mármint úgy értem, hogy ha találsz egy hidegburkolót, aki négy hónap után egyáltalán meglátogat felmérni az már hatalmas siker.
süti beállítások módosítása