FELÚJÍTSAM?
2018. február 25. írta: I Love Buda

FELÚJÍTSAM?

De mi van, ha felújítom és a vevő más csempét szeretne?

 

Ez a kérdés rendszeresen felvetődik. Főleg ott, ahol valaki örökölt egy lepusztult állapotú lakást és szeretné eladni aránylag jó áron, de nem kenyérre kell a pénz. Szeretné a legtöbbet kihozni az örökségből, tehát ha kicsit rá is ér az eladással akkor itt plusz jövedelemmel számolhat.  Mindenkit arra biztatnék, ha van egy kicsi affinitása, vágjon bele, alakítsa át, újíttassa fel.

0_1.jpg

 

0_2.jpg

Mindjárt meg is magyarázom, hogy miért. Először is alkotni nagyon jó, megálmodni, megtervezni, elkészíttetni, eladni……... A képek ugyanazt a lakást ábrázolják, természetesen előtte utána verzióban. Ami biztos: közepes, felújítandó állapotú lakás, 60 nm körüli területtel rengeteg van a piacon, a matek számít semmi más. Az első két képen ábrázolt állapotban, senki nem fogja azt érezni, hogy innen nem akar kimenni, neki kell, itt akar élni. Aztán eltelik 3-4 ötletekkel, munkával teli hónap és megkapjuk a hirdetésben szereplő eredményt. Amikor először megláttam felújítás után, leültem a kicsit kényelmetlen fotelbe és ülve láttam a panorámát. Az nem volt rossz érzés. Aztán a tulajdonos elkezdett mesélni, megmutatni az átépítéseket és akkor láttam, hogy ez egy nagyon átgondolt, minden szempontból prémium kategóriájú otthon lett. A hirdetésben részletesen leírtam mindent, érdemes vetni rá egy pillantást.

Nézzük ingatlanos szemével.

Szépen felújított lakás nagyon kevés van a piacon, ezért kevesebb versenytárssal kell megküzdeni, ha sikerül elcsípni egy jó hangulatot, design-t, jó fotókkal,  jó hirdetésekkel, tényleg válogathat az ember a vevők között. Nem egyet csináltunk mi is, tisztességes nyereség lett a jutalmunk akkor, amikor a közepes, vagy jó állapotú lakásokkal, csak kínlódtak az eladóik. 

1_masolata.jpg

Mi kell a felújításhoz? Elsősorban ötlet, amit aztán a neten látott képek inspirációi alapján meg is valósíthatunk. Természetesen pénz,  nagy vonalakban négyzetméterenként 120-150 000 Ft-os felújítási költség meg is áll, egy tégláig lebontott, majd teljes körű felújítás végösszegeként. Tudom, hogy lehet 25 000 ft/nm-ért burkolatot vásárolni, természetesen akkor többe is kerülhet.  Elképesztően jó dolgokat lehet csinálni. Segíthet egy belsőépítész, akinek a rálátása egészen különleges eredményeket hozhat. Szóval mindenkit biztatnék arra, hogy bátran alkosson!

Nemsokára készül egy blogbejegyzés a felújítás várható nehézségeiről, örömeiről, folyamatáról, várható hasznáról, azért, hogy ha felkeltettem az érdeklődésedet, legyen egy mankó, amire támaszkodhatsz.

20_masolata.jpg

 

nevkartya.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebuda.blog.hu/api/trackback/id/tr6713594991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mingyá beszólok! 2018.11.18. 07:27:50

Kedves Szerző!

Te olvasod is amit leírsz? Csak a matek számít? Alkotni? Az a sok ezer idióta, akinek fogalma sincs, hogy néz ki egy masszívan szétkapott lakás, és mennyi lóvét el lehet verni a hozzá nem értés miatt, most izzadó tenyérrel rohan a Praktikerbe... Mire jó ez a néphülyítés?
süti beállítások módosítása