Eltűntek a vevők az ingatlanpiacról Így találhatsz magadnak
2023. február 15. írta: I Love Buda

Eltűntek a vevők az ingatlanpiacról Így találhatsz magadnak

 

mint_minimalist_professional_profile_you_tube_channel_art_3.jpg

 

Egyszer azt olvastam valahol, hogy nem azok a fajok maradtak fenn az evolúció során, akik a legerősebbek, a leggyorsabbak voltak, hanem akik a legjobban tudtak alkalmazkodni a környezet változásaihoz. Ma már evidencia, hogy változik az ingatlanpiac, felére csökkent az érdeklődők száma, a tavalyi év második negyedévétől kezdve. Mindenki tudja az unalomig ismert okokat, nem ismételném most meg az összeset, igazából az eladók szempontjából ez teljesen mindegy, hiszen a helyzet adott.
El kellene adni valamit, amire nagyon nehéz, nem csak vevőt találni, de olyan érdeklődő is egyre kevesebb van, aki vásárlási szándékkal nézne meg egy ingatlant. Tehát az eladóknak érdemes az új helyzethez alkalmazkodniuk.

 

Ezt a típust tényleg nem egyszerű értékesíteni

Természetesen nem minden ingatlant, ingatlan típust érint a válság, sőt vannak olyanok, amiknek a tulajdonosai akár jól is járhatnak a piaci trendfordulóval. Jellemzően a felújítandó, közepes állapotú ingatlanok esnek bele a nehezen eladható kategóriába. Az ízlésesen felújított beleszeretős ingatlanokat ma is simán el lehet adni, hiszen nem az összes, csak a vevők fele tűnt el a piacról.
Nekünk pedig mindössze egy valakit kell meggyőznünk arról, hogy az általunk kínált ingatlan a legjobb választás számukra. Az árcsökkenés persze jó megoldás lehet erre, de nem az egyetlen.

 

A válság jó oldala

A piaci változások negatívan érintették nem csak az ingatlanpiacot, hanem az építőipart is. Nem tudom figyeltétek e, hogy rengeteg építkezés rekedt meg, gyakran csak pár munkás lézeng az építési területeken. Gondolom, hogy ezzel függ össze, hogy az utóbbi hetekben szinte kétnaponta kapok telefonhívást, emailt együttműködési szándékról generálkivitelezőtől, festőktől, hogy a szabad kapacitásukat jelezzék és adott esetben szívesen vállalnak ingatlan felújítást, festést és hasonló tevékenységet. Tehát úgy látszik, hogy vége lett annak az időnek, amikor egy szakinak kellett térden állva könyörögni időpontért, aztán vagy sikerült megérkeznie, vagy kezdődött elölről az időpont egyeztetése. Illetve valószínű, hogy eltűnnek azok, akik egy vidéki kohó bezárása után, öntödei segédmunkásból, percek alatt generálkivitelezővé változtak. (Nem vicc, láttam ilyet)

 

Így tegyél szert nyereségre, rövidebb értékesítési idő alatt

Jelenleg az a helyzet, hogy egy felújítandó lakás értékesítésével simán elcsúszhatsz, hogy aztán valamikor jóval ár alatt szabadulj meg tőle. Az elemzésekből, illetve az én személyes tapasztalataimból is tudjuk, hogy a remek állapotú, felújított lakásokra, ma is nagy a kereslet. Tehát nincs más dolgunk, mint felújítani, értéket növelni. A felújítással egy új ingatlanhoz juthatsz, amivel akár az előzőhöz képest is komoly nyereséget könyvelhetsz el, hiszen nem csak a felújítás összegével fog nőni az ingatlan értéke, hanem annál sokkal többel. Nem is beszélve arról, hogy most te válogathatsz a vevők között.  Azt hiszem nem kell gazdasági elemzőnek lennem ahhoz, hogy biztosan állíthassam, ha valamiből sok van egy piacon és ráadásul igény is alig alig van rá, akkor annak az értékesítésével lényegesen nehezebb dolgunk van, mint egy olyan termékével, amiből az igényelt mennyiségnél kevesebb van.

Tehát tudjuk azt, hogy neked van egy felújítandó ingatlanod, ahol finoman szólva sem tolonganak az ajtó előtt. Amennyiben van időd, tehát nem holnap kell a pénz és van némi tartalékod, akkor javaslom, hogy vedd le a hirdetést és szánd el magad egy teljeskörű felújításra. Érdemes szakemberrel ötletelni, tervezni, bízni benne. Megéri. Jelenlegi piaci helyzetben, nem csak hamarabb fogod értékesíteni, hanem szép kis hasznot is realizálhatsz.

Ez az amit semmiképpen sem próbálj ki

A teljeskörű alatt azt értem, hogy egy szinte új lakást hozol létre. A felújítandó ingatlan tisztasági festése, parketta csiszolása, egyéb ráncfelvarrás a pénzégetés kategóriába tartoznak. Ha nincs lehetőséged egy teljeskörű felújításra, akkor azt a pénzt, amit ezekre szánnál, inkább érvényesítsd az irányárban, sokkal jobban jársz.

Szóval azt javaslom, hogy amennyiben pár hónapja a piacon vagy és nincs érdeklődés, akkor érdemes ezt az utat választani. Persze, ha ingatlanosra van szükséged, keress kérlek bizalommal.

Milovecz Laci

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebuda.blog.hu/api/trackback/id/tr6218050324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blaubner 2023.02.16. 12:41:52

érdekes a poszt, a lakás oldaláról értem, de mi a helyzet akkor, ha maga a társasház elavult. akár egy átlagos 70-es vagy 80-as években épült ház esetében, ahol elavult a tető és falszigetelés, régi a gépészet, nem túl szép a lépcsőház és repedezett a járda. a budai társasházak zömére talán még mindig sajnos ez jellemző.
ilyen esetben is kifizetődő lehet magának a lakásnak a teljeskörű felújítása, ami négyzetméterenként inkább 200 ezer forint, mint kevesebb?

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2023.02.16. 20:45:10

@blaubner: Szerintem egy fontos dolog, amiről írtál. Abból a szempontból is érdekes, hogy lassan 30 év kezdődött, hogy szinte gombokért megvásárolhatták az önkormányzati lakásokat, akiknek ma sincs pénzük a pusztuló lépcsőház, homlokzat, vezetékek felújítására.
Szóval szerintem nagyon igazad van.
süti beállítások módosítása