Itt  lista! Így add el az ingatlanodat már a jövő év elején!
2022. december 21. írta: I Love Buda

Itt lista! Így add el az ingatlanodat már a jövő év elején!

alcimsor_1_1.jpg

El kell ismerni, hogy a 2022-es év elég izgalmasra sikerült. Ennyi elemzés, értékelés, előrejelzés szerintem egyik évben sem látott napvilágot. Aki egy picit is érintett és nem szakmabeli, simán elmerülhet az információ tengerben.

Azt figyeltem meg, hogy gyakran csak azt vesszük észre az információkból, ami megerősíti az amúgy ingatag lábakon álló elképzeléseinket. Emberből vagyunk, tehát nehezen lehetünk objektívek. Elöljáróban jelezném, hogy nincs ok pánikra, semmi sem mutat arra, hogy egy apokalipszis, vagy egy 2008-as válsághoz hasonló válság fenyeget minket.

Az is igaz viszont, hogy amennyiben te szeptembernél régebben árulod, hirdeted az ingatlanodat, néhány fontos tennivalód azért akad.
Nekem a január és a február kimondottan jól szokott sikerülni, talán azért, mert van egy feladatsor, amit mindig elvégzek azokkal az ingatlanokkal, amiket szeretnék értékesíteni. Ezt osztom meg veled is, szerintem érdemes lesz ránézned és használnod.

Ezeket a lépéseket minden évben megteszem

Azt gondolom, hogy a karácsonyi ünnepek közben nem számíthatok hatalmas ügyfélforgalomra. Nehezen tudom elképzelni, hogy a halászlé még ott mosolyog a családfő bajuszán, ám ő indulna lakást nézni. Azt még kevésbé, hogy valaki tárt karokkal várja őt.
Javaslom, hogy inaktiváld erre az időszakra a hirdetéseidet, Nem hinném, hogy lemaradnál egy biztos vevőről, viszont miután újra meghirdeted az adott portálokon, így új hirdetésként jelenik meg a keresőknek és nem jelzi a rendszer feléjük, hogy ők már találkoztak a hirdetéseddel. Kicsit becsapod az algoritmust, de amennyiben hirdeted pár hónapja, biztosan rákattintott akit érdekel és ezt jelzi is a rendszer neki, tehát még egyszer nem fogja megnézni, pedig lehet, hogy árat is csökkentettél már és így érdekelheti őt. Itt jegyzem meg, hogy ezért nem nagy ötlet elkezdeni magas irányáron hirdetni az ingatlant, azzal a felkiáltással, hogy majd később csökkentjük.


A legjobb alkalom új képek készítésére

A karácsonyi időszak, szinte mindegyik családban az extra rendcsinálás, takarítás időszaka. Valahogy sokkal barátságosabbak, meghittebbek lesznek az otthonok, amit érdemes kihasználnod. Remek fotókat, videót készíthetsz,  új oldaláról mutathatod be az otthonodat. Nem is beszélve arról, ha egy a kertet hótakaró borítja, esetleg olyan panorámátok van, ahonnan gyönyörű behavazott tájat lehet látni. Ezeket az anyagokat nagyon jól fogod tudni használni a hirdetéseidben.

Tapasztalatból mondom.  

Talán két évvel ezelőtt volt akkora szerencsém, hogy egy  XII. kerületi villalakás bemutatásakor kezdett el hatalmas pelyhekben esni a hó. A fiatal pár kisétált a teraszra és meg sem kellett szólalnom, egyszerűen olyan volt a hangulata, hogy ők onnan nem akartak elmenni.

Miben változott a piac, kik az új konkurensek?

Elképzelhető, hogy amikor hónapokkal ezelőtt elkezdted hirdetni a lakást-házat, akkor csináltál egy gyors árelemzést, hogy valamilyen irányárat meghatározhass. Azt gondolom, hogy érdemes újra ránézni, átgondolni. Valamennyivel biztosan tapasztaltabb lettél, illetve a piac is változott egy kicsit, nem is beszélve arról, hogy új ingatlanok jelentek meg a piacon, így a konkurenciád is erősödhetett. Illetve az is egy jel, hogy akikhez viszonyítottál már régen nincsenek a piacon, elkeltek. Akkor valamit elszúrhattál. Azt javaslom, hogy ezt ne próbáld megúszni, hiszen az nem véletlen, hogy nem sikerült még eladnod.

 

Így lehetsz proaktív

Jön a legjobb rész, amikor elébe megyünk az eseményeknek:

Gondold végig, hogy az az ingatlan, amit hirdetsz lakás funkción kívül mire lehet még alkalmas. Rendelő, jógaterem, fogászat, iroda, szépészeti stúdió, bemutatóterem, szabászat, rövidtávú lakáskiadás……

Miután 42 alkalommal is megnézted már a reszkessetek betörőket és ugyanaz a vége, idénre kicsit izgalmasabb, de mindenképpen jövedelmezőbb elfoglaltságod lehet. Készíts hirdetést azok számára is, akik az általad elképzelt tevékenységre keresnek ingatlant. Tehát hirdesd meg irodaként is, mutasd be úgy, hogy erre a funkcióra hogyan lenne alkalmas. Szinte mindegyik ingatlant hirdető felületen van erre lehetőség.

Használd a közösségi médiát!

Ha otthon vagy ezeken a platformokon, akkor is érdemes összeállni a család legfiatalabb tagjával, mert ő biztosan készség szinten kezeli ezeket . Milyen csoportokban lehet elérni a ti célközönségeteket, hol tudnád felhívni a figyelmet a lakásodra? Természetesen egy jóga teremnek alkalmas ingatlant előbb mutatnék be egy természetgyógyász csoportban, mint egy foci huligánokat tömörítő fórumon. Rengeteg lehetőséged van és ne felejtsd el, hogy ott a célközönséget éred el, illetve miután közvetlenül vagy jelen, a bizalmi faktor is erősebb, könnyebben tudtok egymással információt cserélni, sőt akár videóval is körbe tudod vezetni, ha esetleg valamilyen ok miatt akadályoztatva lenne a személyes megtekintés.

 

Amennyiben úgy érzed, hogy ezt te nem akarod már megcsinálni, érdemes keresned egy olyan ingatlanközvetítőt, akiről el tudod képzelni, hogy ezeket a munkafolyamatokat is elvégzi. 

Természetesen megtiszteltetésnek venném, ha engem választanál.

Milovecz Laci

Budai ingatlanközvetítő

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebuda.blog.hu/api/trackback/id/tr2418007420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása