Ezért ne bízz meg több ingatlanost, milliókat veszíthetsz
2022. július 18. írta: I Love Buda

Ezért ne bízz meg több ingatlanost, milliókat veszíthetsz

Nem mindenki ingatlanközvetítő, aki annak látszik

 

 

nevtelen_1540_788_keppont_1_1.jpg

 

Lassan egy hónapja fut az ingatlanhirdetésed, pár érdeklődő, rengeteg ingatlanos hív nap mint nap. Szóval semmi komoly, viszont lassan kellene a pénz. Veszel egy mély levegőt és eldöntöd, hogy a következő ingatlanosokkal már kicsit nyitottabban fogsz tárgyalni. A legszimpatikusabbakat megbízod, hiszen úgy néz ki, hogy szükség lesz a szakértőre. Azt gondolod, hogy a közvetítő hálózatoknak meg van az apparátusa, szakértő gárdája, hogy sikeresek legyenek. Így legközelebb ha valaki tőlük hív, meg is beszélsz vele egy időpontot a megbízás megkötésére. Illetve a következő pár ingatlanossal is rugalmasabb vagy, ők is jöhetnek. 

Ingatlanközvetítő hálózatok

Tanulságos cikket olvashatsz itt is. Megérkezik a gyémánt, arany, ezüst, vagy bármilyen fokozatú otthonszakértő. Nem fogod elolvasni a megbízási szerződést, hiszen nincs neki ideje, ő nem tud várni, elfoglalt, a szerződés meg öt oldal, abból három apróbetűs. Azért magas a közvetítési díj, mert ők a legnagyobb szakértők a városban. Nem azért, mert el kell tartani az egész hálózatot, adminisztrációt, illetve arányaiban kevés a tranzakció, dehogy. 

Pár napon belül bekerül az ő portfóliójukba és te meglepve tapasztalod, hogy rengeteg egyforma fotó és leírás sorakozik az ingatlan hirdető oldalakon és mindegyik a te lakásodat ábrázolja. Igaz, hogy az ár, a terület nem mindig stimmel, de a képek a te konyhádban készültek.

 

Nem is sejted mi vár rád

Találkozhatsz majd több ingatlanértékesítővel, ingatlanturistával, sőt akár vevővel is. Szombaton, vasárnap, reggel, este, közülük biztosan többen késni is fognak.Tudod, dugó van. Jönnek több helyről, mindenféle irodákból közvetítenek ügyfeleket, hiszen a hálózatok bizonyos esetekben lehetőséget adnak számukra ismeretlen közvetítőknek is, hogy értékesítsék a megbízásaikat. Vajon miért?  Komikus lesz, amikor a dupla gyémánt fokozatú értékesítő, rányit a nagymamára, mert azt hitte, hogy a hálóban jár, pedig az a fürdő volt. Honnan tudná, soha nem járt a lakásodban, kicsit bizonytalan. Ő látta a kolléga fotóit, leírását, feltette a hirdetést pár hirdető oldalra, az érdeklődő megkereste, ezért vannak ők itt és keresik reggel hétkor az erkélyt, ami nincs. Te hazajöttél a Balcsiról, mert mégis csak ez a prioritás. 

 

Azt hiszed, hogy nem lehet rosszabb, de pedig de.

Valami isteni szerencse segítségével, az egyik érdeklődő ajánlatot tesz. Természetesen írásban, pénzletéttel, a megfelelő dokumentum aláírásával, kitöltésével. A lehető legritkább esetben történik ez irányáron és nem túl rugalmas maga az ajánlat elfogadásának és elutasításának a folyamata sem. A vevő alkudna, lássuk be, ez egy érthető gondolkodás, hiszen ő szeretne kicsit alacsonyabb áron vásárolni. Nem ritkán, akár több millió forintot is lefaragna az irányárból.

 

Mi a célja ilyenkor az ingatlanosnak? Ne lepődj meg!

Szerinted mi lesz a célja az értékesítőnek? Nem, nem az, hogy a legjobbat hozza ki belőle, hanem az, hogy lehetőség szerint ezt az ajánlatot  elfogadtassa veled. Nem azért, mert nem szeretne több jutalékot, hanem mert jutalékot szeretne. Nem tudja, hogy van e még más érdeklődő ajánlattétel közeli állapotban. Ha esetleg van ilyen és az jobb mint amit ő prezentált, akkor a jutaléka elszállt.  Neki pontot kell tenni az ügy végére, akkor is, ha neked ez nem a legjobb megoldás. Akár milliók is múlhatnak rajta.

Szóval, ha minden jól alakul, akkor megismerkedhetsz sok emberrel, megkínálhatod őket ropival, a háttérben mosolygó ingatlanossal, aztán amikor egy ajánlat érkezik, akkor segítenek elhinni, hogy annál jobbat soha nem fogsz kapni.



Keress te ingatlanost!

Amennyiben ingatlanközvetítőre lesz szükséged, érdemes lesz proaktívnak lenned és olyan értékesítőt keresned, akinek a munkájának a minősége elnyeri a tetszésedet .Keress a ti környéketekre specializálódó közvetítőt, akinek a hirdetéseinek a minősége feltételezik, hogy jó munkát fog végezni. Képminőség, leírás, alaprajz, árulkodóak lesznek.Ha jól választasz, ő biztosan elvégzi a munkát lényegesen alacsonyabb mértékű jutalékért is.

 

Az összes ingatlanost megbízod, ha őt keresed meg.

Az az érdekes az egészben, hogy így adott esetben a hálózatoknál dolgozó rengeteg ingatlanos munkájáról sem kell lemondanod, hiszen ő együtt fog működni velük, a saját feltételei szerint, lényegesen alacsonyabb sikerdíjért, szakértőként.

Szinte biztosan remek fotókat készít, jó munkát végez pontos leírással, ezért azok a hálózatnál dolgozó ingatlanosok is megkersik őt, ha van arra az ingatlanra érdeklődőjük, viszont az ingatlant ő fogja bemutatni, az ajánlattételnél végig melletted áll, segít neked. Rajta nem lesz nyomás, hiszen más nem hirdeti, tehát nem kell lenyomni a torkodon egy rossz konstrukciót, a másik értékesítő pedig meg fog tenni mindent a legjobb ajánlatért, mert csak azt fogjátok elfogadni.  




Milovecz Laci

Budai ingatlanközvetítő




A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebuda.blog.hu/api/trackback/id/tr5417885441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása