6 meglepően egyszerű lépés a gyorsabb ingatlanértékesítéshez
2022. június 21. írta: I Love Buda

6 meglepően egyszerű lépés a gyorsabb ingatlanértékesítéshez

igy_szerezd_meg_a_legjobb_alberleet.jpg

 

A piacon egyre több olyan ingatlannal találkozom, ami akár hónapok óta is visszamosolyog a hirdetések böngészése közben. A vészesen túlárazott, rossz minőségű hirdetésekkel próbálkozóknak egyre nehezebb dolguk van. Nem elég a lefotózod telefonnal, meghirdetned és az esetleges érdeklődőket körbevezetned. Ennél ma már több kell, hogy maximalizáld az árat, nézzük mit tehetsz.

Alapszabály: ami eddig az otthonod volt, az ettől a perctől kezdve áru lesz

 

1. Készítsd fel értékesítésre

Tudom, hogy divat a home staging, azt is tudom, hogy az esetek többségében nincs rá szükség, te is sokat tehetsz. Próbáld a legjobb formájában megmutatni az adott ingatlant.. Egy tisztasági festéssel, egy igazi nagytakarítással, rendrakással már tettél is valamit. Szabadulj meg a felesleges kacatoktól. Javaslom, hogy ne cuccold be a gardróbba, vagy más tárolóba, hiszen oda is be fognak nézni. Ha ez a helyiség tele van, akkor is zsúfoltságot fognak érezni. Itt a remek lehetőség, hogy eltüntesd az életedből az évek óta nem használt, elsüllyesztett dolgokat, a régi cipőidet, ruháidat.  Minél kevesebb személyes tárgyat, fotót, emléket lát az érdeklődőd, annál könnyebben fogja otthon érezni magát.Bemutatáskor engedj be minél több napfényt, szellőztesd ki az összes helyiséget, helyezz el több virágot a különböző helyiségekben. Nincs semmi személyes hatása, mégis barátságos, jó illatú dekoráció.

2.A környezetben is teremts rendet

Amennyiben van kerted , udvarod, ott is tegyél rendet. A legrosszabb, ha van kutyád és az ő ürülékébe sétál bele a kedves érdeklődő egy magassarkú, elegáns cipőben, majd amikor belép a házba, leveszi és szembesül ezzel a ténnyel. Láttam pár ilyet, senki sem volt boldog tőle. Azt nem mondom, hogy takarítsd ki a lépcsőházat, ha társasházban éltek, de érdemes körülnézned a kapun belül elhelyezett kukák környékén és az esetleg elszórt szemetet beledobni a tárolókba. Mikor megérkeznek a vevőid, itt kapják az első benyomást, tehát nem engedheted meg, hogy ez kellemetlen legyen.

3.Fény és csend

Télen, amikor korábban sötétedik gyakran előfordul, hogy nem tudjátok a megtekintést megszervezni olyan időpontban, természetes napfénynél láthatják a vevők. Törekedj arra, hogy ilyenkor is minél több fény legyen a lakásban, sőt én biztosan kicserélném az izzókat hidegfényű világításra. Nagyon nagy a különbség és csak pár ezer forintba kerül. Kapcsold ki a tévédet, akkor is, ha éppen valamelyik török sorozatban valaki megcsal, lelő, valakit és ez az évad csúcspontja. Nem biztos, hogy a vevőd is rajongója a sorozatnak.

4. Így mutasd be a teraszt, erkélyt

Erkély, terasz, akár plusz szobaként is működik, hiszen ti is kiültök, kávéztok, reggeliztek, este boroztok ott. Mutasd be a vevődnek, hogy mennyire jó kis hely ez. Tegyél ki asztalt, székeket tegyél rá terítőt, valami egyszerű dekorációt, szóval éreztesd, hogy akár ő is jól érezheti itt magát

5. Vannak nálatok állatok?

Ha van kutyád, akkor zárd ki a lakásból a kertes ház udvarára, vagy  vigye le valaki  sétálni. Gondold át, ha te belépsz egy lakásba és veled szemben vésztjóslóan morog a hetven kilós szobakutya, akkor a tulajdonos hiába mondja mosolyogva, hogy ááá nem kell félni, nem harap, csak ilyen kis morgós. Biztosan nem leszel nyugodt. Ha pedig az érdeklődő esetleg a gyermekével érkezik, akkor nem az ingatlanra fog figyelni, hanem arra, hogy a gyerekének véletlenül sem legyen semmi baja, nem nyalogatja e lelkesen az arcát a kutyus. Így  nehezebben fogja otthon érezni magát.

6. Ezt nagyon ne!

Szerencsére ma már nem menő cigizni, dohányozni. Amikor ingatlant árulsz, akkor az egészségi ártalmak mellett el kell azt is könyvelned, hogy sokkal nehezebb lesz az értékesítés. Beleivódik a függönyökbe, a tapétába, mindenhol érezhető. Ezeken tudsz csökkenteni a tiszasági festéssel, a szellőztetéssel, a függönyök tisztításával. Az viszont menthetetlen, hogy amikor megérkezik a vevőd, érdeklődőd, hívjuk őt bárhogyan, te kipattintasz egy cigit és rágyújtasz. Én is azt gondoltam, hogy ilyen nem történik, pedig de. II. kerület, remek kis lakás, de mindenk levegőért kapkodott, mikor a tulajdonos az első füstkarikákat eregette. Értem én, hogy nagy az izgalom, de ennyire.

Azt gondolom, hogy mielőtt belsőépítész, home  stager venné kezébe az irányítást, fusd meg ezeket a köröket.

Remélem, hogy tudtam segíteni

Milovecz Laci

Ingatlanértékesítő

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebuda.blog.hu/api/trackback/id/tr7117863045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása