Öt plusz egy jel, hogy jó ingatlanosnak adtál megbízást
2019. december 29. írta: I Love Buda

Öt plusz egy jel, hogy jó ingatlanosnak adtál megbízást

Így ismered fel a profi értékesítőt

190514182102-20190514-centerpiece-real-estate-agents-share-v2-exlarge-169_1.jpg 

 

 

Hetek óta hirdeted a lakásodat, a legismertebb fórumokon, persze nem akarsz ingatlanost, de csak ők keresnek, magánszemély egy szál sem. Egyszer csak úgy gondolod, hogy adsz egy esélyt ennek a dolognak. Valamilyen módszer alapján kiválasztasz egy-két irodát, vagy magán közvetítőt. Itt adtam pár tippet, érdemes figyelembe venni szerintem.

Adtál is pár megbízást az ingatlanod értékesítésére, de annyifélét mondtak és annyira meggyőzően, hogy nem nagyon tudod, hogy kit vegyél komolyan, vagy esetleg mindenki kókler volt. Öt pontot írok le, ami alapján el tudod dönteni, hogy megtaláltad e azt az értékesítőt, aki a te embered lesz. Amennyiben mind az öt illik rá, akkor biztos lehetsz abban is, hogy el fogja adni a lakásodat, igen ez biztos.

Pontosság

Szerintem ezt nem kell fejtegetni. Aki tiszteli a másik idejét, nem késik, vagy, ha igen,akkor ezt előre jelzi mindenképpen megérdemli a bizalmat. Ellentétben azzal, aki lazán 10-20 perccel később jelenik meg a találkozó helyszínén.

Megjelenés 

Egy közvetítőnek az egész megjelenésével azt kell sugallnia, hogy nála jó kezekben van az a megbízás, ami a legértékesebb vagyontárgyad eladására irányul. Értem én, hogy valaki lehet jó értékesítő Johny Rotten, vagy Marilyn Manson külsejével, de lássuk be, nem ez a jellemző. Nyáron sem játszik a strandpacsker, a kinyúlt póló, a szandál zokni pedig, itt is öngól.

Kérdez

Az ingatlaneladás az esetek legnagyobb részében élethelyzet változást is eredményez, vagy az váltja ki. Egy ingatlan eladási árát, ez nagyban befolyásolja. Gondoljunk csak bele, hogy amennyiben van két hetünk eladni a lakásunkat, mert egy remek külföldi állással kínált meg a cégünk, teljesen más összeget kapunk, mintha volna egy fél évünk megkeresni a legjobb vevőt. Az ingatlanosnak pedig ezt is tudnia kell és csak kérdésekkel tudja kideríteni, mint ahogy a ház anyagi helyzetét, a lakóközösség jellemzőit, felújításokat és sok sok minden mást is. Fontos ismeretek ezek az értékesítési stratégia kialakításához. Neki ezt tudnia kell és, ha rákérdez ezekre, az tényleg jó jel.

Eszközök szerszámok

Amikor előveszi a táskájából a széles látószögű objektívvel ellátott kameráját, amire elköltött alaphangon 300 000 Ft-ot, illetve a helyiségek méréséhez lézeres távolságmérőt használ, van lábzsákja, az mind azt üzeni, hogy ő komolyan gondolja amit csinál, hajlandó ebbe invesztálni is, az alaprajza pedig valószínűleg arányos használható lesz.

Tájékoztat

Miután elkészítette az anyagot a lakásodról, fotók, leírás alaprajz, majd ezeket másnap-harmadnap feltöltötte a weboldalukra és más felületekre és mindezt elküldi neked, hogy nézd át, szólj, ha valamit elírt volna. Azután rendszeresen tájékoztat arról, hogy milyen visszajelzéseket kapott azoktól az ügyfelektől, akiknek kiajánlotta, de tájékoztat az ingatlanod bemutatása után az érdeklődő véleményéről is. Az már csak hab a tortán, hogy megosztja veled azokat a piaci eseményeket, trendeket, amik érinthetik az te ingatlanod értékesítését is.

 Összegezve

Ha mindezek megvalósulnak, ilyen értékesítőt találsz, legyen az bármelyik iroda referense, olyan nagy baj nem lehet, fog tudni segíteni.

+1

Természetesen az is egy nagyon jó jel, ha az van a névjegykártyáján, hogy Milovecz László

 

Milovecz László

Budai ingatlanközvetítő

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebuda.blog.hu/api/trackback/id/tr9715370582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása