Téged is megpróbálhatnak átverni, ha lakást árulsz!
2019. december 09. írta: I Love Buda

Téged is megpróbálhatnak átverni, ha lakást árulsz!

Erre figyelj!

Két hát alatt, már három ügyfelünk beszélt hasonló történetről.

 

49911_data-thief-hacker.jpg

Új módszer arra, hogy pénz csaljanak ki tőled, ha ingatlant árulsz.

A módszer célja, hogy be tudjanak jutni a te számítógépedbe és onnan adatokat szerezzenek tőled.  Ennek a legegyszerűbb módja, ha te engeded be őket és ők ott körülnézhetnek.

Konkrét történet

 Nézzük az egyik konkrét esetet. Tulajdonosunk hirdetésére szimpatikus fiatalember jelentkezett, hogy Londonban élő ismerőse számára nézné meg az adott ingatlant, aki itthon szeretne ingatlanba fektetni és a szóban forgó ingatlant nézte ki magának.  A szimpatikus egyetemista srác felkészültnek,hozzáértőnek tűnik a kérdései alapján. Nem rejti véka alá a véleményét, miszerint valószínűleg ez lesz az az ingatlan, amit megbízója keres, fel fogja venni a tulajdonossal a kapcsolatot..

Ez viszonylag hamar megtörténik, alku nélkül, akár egyösszegű kifizetést beígérve.Az ajánlat teljesen szakszerűnek tűnik, megfelel az alaki követelményeknek,. Megérkezik tehát az álomügyfél, aki nem alkudozik, csak fizet. Természetesen kis nyomás azért kerül az eladóra, hiszen jó lenne ezt hamar lebonyolítani, tehát ő meg is kapja a szerződést is, nem kell arra súlyos pénzeket kiadni, hogy egy ügyvéd is átnézze. Nem mehet át azonban valamiért sem pdf, sem doc formátumban, hanem le kell tölteni egy jelen esetben anydesk nevű programot és majd utána látható lesz a szerződés. 

Amikor ezt a progit letöltötted, azzal távoli hozzáférést adsz a gépedhez, utána pedig ki tudja mi történhet.Miután az eladó jelezte, hogy részéről természetesen nem akar elállni az üzlettől, de ezentúl csak az ügyvédjén keresztül tárgyalna, ajánlattevő eltűnt, elérhetetlen. 

Azt gondolom, hogy valahogy így kell eljárni, ha elértetek egy olyan szakaszba, amikor már konkrétumokról is szó esik, érdemes egy ingatlanjogászt megbízni, aki szakszerűen lebonyolítja a tranzakciót Nektek!

 

Milovecz László

Budai ingatlanközvetítő

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebuda.blog.hu/api/trackback/id/tr4615330426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása