Ha így veszel lakást, irigyelni fognak az ismerőseid
2019. április 30. írta: I Love Buda

Ha így veszel lakást, irigyelni fognak az ismerőseid

Kis fantázia, tervezés és kész az új otthon

 

 experts-discipline-developers-proposed-provision-account-escrow_5c2ce3cd-426e-11e5-a8da-005056b4648e.jpg

2019-ben, a lakásvásárlók legfontosabb varázsszava, a kompromisszum. Tetszik vagy nem, de aki lakást, ingatlant keres, számolnia kell azzal, hogy rugalmasnak kell lennie. Az esetek egy részében, ez azt jelenti, hogy olyan összeget kellene fizetnie amit enyhén szólva is túlzásnak érez. Felújított belvárosi otthonokért, simán elkérik az egymilliós négyzetméterárat, de gyakori, hogy a felújítás minősége a szánalmasan rossztól, a borzasztóig terjedő skála valamelyik köztes pontján van. Ne sértődjön meg senki, (természetesen tisztelet a kivételnek) de olyan parasztvakítás folyik, hogy az párját ritkítja. Meghozhatod azt a kompromisszumot, hogy többet fizetsz érte, mint amit a józan eszed diktál. Ez is lehet egy megoldás. Aztán költözhetsz rosszabb környékre, vehetsz fel hitelt (esetleg többet, mint amit az életmódod megváltoztatása nélkül vissza is tudsz fizetni, legfeljebb nincs mozi, színház, buli). De lehetsz tudatos is és akkor nagyon jól is járhatsz. Leírok erre egy példát,ami tök egyszerű volt és működött-működik. Tudatosan végiggondolt volt az egész, de remek lett a vége.

Tervezz

 Gondold végig,hogy mit akarsz és annak tudatában keress. Ne azt nézd egy lakásban, hogy most milyen, hanem, hogy mit lehet kihozni belőle. Benne van e az alaprajzban a te otthonod? Íme a két alaprajz. Először az eredeti, utána az átalakított alaprajz látható

 

 

 

Minimális átalakítás történt, de plusz egy szoba a jutalom. Ma már a felkészült közvetítők gyakran mellékelnek átalakítási javaslatokat, de az alaprajz alapján neked is lehetnek ötleteid. Főnyeremény egy belsőépítész, aki nyilván nincs ingyen, de, ha elkezd ötletelni, milliókat tehet/tarthat a zsebedben.

Kell egy csapat

Kicsit előre is gondolkodnék felújító brigád tekintetében is. Ha eldöntötted, hogy bevállalod a lakásod felújítását, átalakítását, akkor ahogy Garas Dezső mondta: kell egy csapat. A csapat szükségessége független attól, hogy te már megvetted e a lakást vagy nem. Tehát érdemes a kivitelezőkkel megbeszélni egy olyan időpontot a munka elkezdésére, amire szerinted meg lesz a lakásod. Amennyiben nem sikerül megvenned, velük nem toltál ki, hiszen jelen helyzetben két nap alatt találnak új megbízást, neked viszont nagy megnyugvás, ha tudod, hogy a júliusban megvásárolt ingatlanban nem a karácsonyi csendes éj alatt kezdik meg a falak bontását azok, akik éppen ráértek.

A jó példa

Íme egy remek példa a képeken, előtte utána fotókkal.

A tulajdonos pontosan így keresett ingatlant és lett egy jószerivel használhatatlan kétszobás ingatlanból, egy mai kornak tökéletesen megfelelő remek otthon, egy igazán jó környéken, ott,ahol ő szerette volna, minimális átalakításokkal, sok sok dokumentációval. Ő tudja, hogy mit rejtenek a falak, hova szellőznek az elszívók, mi és milyen minőségben került beépítésre, szóval nem kell aggódnia, ha bármi rendellenesség történik, hiszen mindent tud. Ami még fontos, hogy összességében, annak ellenére, hogy minden minőségi anyagokból készült, több minden ide tervezve, még így sem került annyiba, mint a vagy jól, vagy slendrián módon felújított első ránézésre tök jó lakás. 

Azt gondolom, hogy ilyenkor a felújítás során, értékteremtésről sem túlzás beszélni, nézd meg ezt a lakást és egyet fogsz velem érteni.

Ha szeretnéd megvásárolni, itt megtalálsz mindent róla.

 

Milovecz László

Budai ingatlanközvetítő

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebuda.blog.hu/api/trackback/id/tr814792134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása