Az albérlő nem fizet, nem költözik  ki, eldurvul a történet
2024. június 10. írta: I Love Buda

Az albérlő nem fizet, nem költözik ki, eldurvul a történet

Talán a legszomorúbb ingatlanos történetem. Remek példa arra, hogy miért kell bérleti szerződést kötnötök.

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebuda.blog.hu/api/trackback/id/tr5218425229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Motorogre 2024.06.12. 09:58:30

aktuális a téma - de a poszt se, a tanács se segít semmit. A hozzátartozók fenyegetése ellen a bérleti szerződés megléte semmit nem véd. A bérleti szerződés rendkívüli felmondását pedig a jogszabály azzal nehezíti meg, ,hogy az ingatlan kiürítése iránti per előfeltételeként szabja, hogy a) közüzemi díj (szerződés szerinti bérlő felé történő) megfizetésének elmaradását követő 8 napon belül b) lakbér-fizetés elmaradását követő 15 napon belül fel kell szólítani a bérlőt - és ezt igazolni kell. Márpedig a bérlő nem veszi át a tértivevényes küldeményt, az sms vagy e-mail "elvész a cybertérben" . És a Magyar Posta se regisztrálja a tértivevényt (Ha mégis átvenné). Tehát: A lakáskiürítési per elkerülése érdekében közjegyző előtt kell megállapodást kötni (kb. 60 ezer Ft), hogy szerződésszegés esetén a bérlő elhagyja a lakást : és ha mégse, mehet a végrehajtó. De ennek is van hátránya: e közjegyzői irat csak 12 hónapig érvényes. Azaz a magyar jog és intézményrendszer még mindig jobban védi a csaló szélhámost mint a magántulajdont. Extra: ha kiskorú gyerek is lakik és kilakoltatási moratórium van éppen .
A poszt tanácsa nagyon érvényes: jól meg kell válogatni kinek adjuk ki az ingatlanunkat ! De arra nézve, hogy ezt hogy tegyük ... nincs jó módszer.
süti beállítások módosítása