Ezt olvasd el mindenképpen, ha ingatlanos szeretnél lenni!
2021. június 06. írta: I Love Buda

Ezt olvasd el mindenképpen, ha ingatlanos szeretnél lenni!

Ha most kezdeném, ezekre figyelnék.

purple_illustrated_animated_sticker_mother_s_day_facebook_post_masolata.jpg 

Szögezzük le az elején, hogy szerintem ez az egyik legjobb szakma és igen is érdemes kipróbálnod magad benne, de......

A facebook algoritmusa nem kényeztet el, szinte óránként dob fel egy hirdetést, valamelyik piacvezető ingatlanközvetítő hálózattól, hogy gyere hozzánk, mi megtanítunk mindenre, ami ehhez a szakmához kell, sikeres leszel, szabad leszel és a hétszámjegyű jövedelmedből rengereg időt tölthetsz egzotikus nyaraló helyeken, mert telik rá. Kiguglizott kép öltönyös negyvenes, jólszituált kolléga, fiatal párnak lakást mutat, kezében egy mappával

Ki ne akarna így élni? 

Egy enter és már ingatlanos vagy. Jól választottál, nem kétséges. Ez a világ legjobb hivatása, szerintem. Én 13. éve dolgozom ebben a szakmában és a mai napig élvezem, szeretem, minden nehézségével együtt.  Sem a jövedelmemre, sem az időbeosztásomra nem lehet panaszom, nincs két egyforma napom, imádom ezt a változatosságot. Én alapból nagyon szeretek új emberekkel megismerkedni. Ez a szakma tálcán kínálja ennek a lehetőségét. Az meg különösen jó érzés, hogy tehetek valamit értük, sőt pénzt kereshetek nekik. Most itt tartok.A következő sorokat nem azért írom, hogy elijesszelek, csak pár dolgot mutatnék, ami nem biztos, hogy feltűnik egy kívülállónak.

Miért keresnek értékesítőket? 

 

Hát mert nincs, vagy kevesen vannak. 10 kezdő ingatlanosból, csak 3 van a pályán 1 év múlva, az 5. évet pedig már csak  egyikőjük  tölti ingatlanértékesítőként.  Sokan kipontozódtak az értékesítők közül a járvány ideje alatt és kerestek maguknak állást más szegmensben, tehát fel kell tölteni az állományt . Elég végigsétálni a Margit körúton. Talán leghamarabb a Balla ingatlan zárt be, ez az gondolom, hogy várható volt, aztán a többiek is feladták szépen lassan. legvégül a náluk sokkal igényesebb munkát végző Tower ingatlan helyére is cukrászda költözött. Ha van kedved nézz ki a villamos ablakán még láthatsz pár ingatlanközvetítő kirakatot. elgondolkodtató, hogy miért kellett bezárni az irodákat, mi lett az itt dolgozó értékesítőkkel?

Szóval, ha azt választod, hogy kipróbálod magad ebben a munkakörben, akkor nézz körül a leendő kollégáid hirdetései között, mert ők téged is képviselni fognak, ha az ő irodájuknál dolgozol. Nagyon sok mindent elárul, hogy milyen minőségű hirdetésekkel találkozol. Bármelyiket választod, neked is fel kell vállalnod őket. 

Ha nincs megtakarított pénzed, akkor nagyon nehéz lesz az eleje.

 

Tudom, hogy azt fogják mondani, hogy itt van az ő hatalmas portfóliójuk, amiből te is eladhatsz bármit, mert ők olyan jófejek, hogy segítik a karriered. Tehát árulhatsz olyan lakást, amit nem láttál soha és a tapasztalt kollégáid sem tudják eladni….. 

Nagyon fontos, hogy a tükörbe tudj nézni!

 

Arra célzok, hogy azt vállald el, amit el is tudsz végezni. Itt arra gondolok, hogy kizárólagos megbízást kötni egy-két hónapos ingatlanos múlttal, nem annyira szerencsés. Képzeld el, hogy valaki beállít hozzád és azt mondja, hogy igaz, hogy csak most kezdtem a szakmát, de zárjuk ki az értékesítésből azokat is, akik tényleg tapasztalt értékesítők, vagy rajtam keresztül adjuk oda az összes velünk kapcsolatban álló ingatlanos cégnek, aztán hirdesse mindenki, mindenhol, nem baj, ha nem látta. Én nem tenném.

Készülj úgy, hogy nem lesz bevételed az első két hónapban.

 

Remélhetőleg kiadásod sem, (de valamennyi biztosan lesz) ha kifizetik neked a hirdetési felületeket, van széles látószögű objektívvel rendelkező fényképezőgéped, lézeres távolságmérőd, akkor ezt megúsztad. Ha ezeket meg kell vásárolnod, (akkor legyünk nagyon finomak, mert találtál használtat mindenből),  200 000 Ft mínusz. Ha magamból indulok ki, az én ruhatáram nem felelt meg az itt elvártnak, ( kevesen díjazták a punks not dead és hasonló pólóimat a szakadt farmerrel együtt,) tehát erre is költenem kellett. Tegyük fel, hogy itt te jól állsz, megúszod az egészet az említett 200 000 Ft körül. Benzin, parkolás, bkv, telefonköltség  is legyen benne. Szerintem eléggé nagyvonalú voltam. Mivel nincs portfoliód és komolyan veszed magad, tehát nem kezdesz a könnyebb úton és hirdeted a kollégáid megbízását harminchetediknek, így az első két hónapban nincs bevételed. Kiadásod lesz, hiszen élned kell. Tehát eddig havonta vittél haza 300 000 Ft-ot, akkor ez hiányozni fog. Így két hónapot számolva lett minusz 800 000 Ft, rengeteg visszautasítás, kevesebb sikerélmény. Mitől lenne, hiszen kezdő vagy. 

Ezt kell túlélned, menni előre és hidd el megtalálod a szépséget is benne, mert ott van. Te lehetsz az, aki egy egy családnak olyan segítséget adhatsz, amivel talán egy elkeserítő élethelyzettől kíméled meg őket.

Három jó tanács a végére:

 

Amikor valaki kéthetes általuk szervezett un. tanfolyamért kér pénzt, akár úgy, hogy a jutalékból később levonja, nem a te embered.

Amikor egy saját megbízás értékesítése után nem marad a zsebedben legalább 50%, tehát egy 600 000 Ft-os jutalékból 300 000 Ft sem, akkor lépj tovább.

Térj ki a háttértámogatásra és itt leginkább a hirdetőoldalak kreditjeire gondolok. Pl az ingatlan .comon egy kredit 2 Ft +áfa. Nem mindegy, hogy egy nem kizárólagos megbízásnál, ahol akár 4-500 kreditért vásárolsz első helyet a keresőben, annak legalább a felét bevállalja e az irodád. A jobbak simán, sőt többet is. Nem mindegy, mert egy komolyabb portfóliónál, ez havi 30-50 000 Ft is simán lehet, mármint amit megspórolsz.

Tényleg nem eliijeszteni akarlak, hanem szerettem volna jelezni, hogy ez a szakma remek életet biztosíthat Neked, de csak akkor, ha már az elején jól döntesz és hosszútvon gondolkodva építed fel magad és a portfóliódat is.

Szóval nagyon sok sikert és kívánom, hogy mihamarabb remek ingatlanos legyél!

Milovecz Laci 

Budai ingatlanközvetítő

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebuda.blog.hu/api/trackback/id/tr4616583878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása