Ezt tanította nekem a vírus, az ingatlanértékesítésről
2020. november 09. írta: I Love Buda

Ezt tanította nekem a vírus, az ingatlanértékesítésről

nevtelen_terv_13.png

Az egyik nagy kedvenc marketing oktatóm, készített egy videót, a marketing és a covid legyőzésének, elkerülésének összefügéseiről. Ahogy hallgattam, rájöttem, hogy mennyire igaz lehet ez, az ingatlanértékesítésre. 

IGAZ TÖRTÉNET ALAPJÁN

Az alaphelyzet nálam az volt, hogy a hétvégén rendeztek Veszprémben két Spartan Race futamot. 2017 óta rendszeresen járunk. Imádom az a pozitív légkört, azt a tiszteletet és segítőkészséget, amit egymás felé közvetítenek a versenyzők, illetve az sem mellékes, hogy van benne kihívás. Úsztunk már október végén nyílt vízben, másztunk, kúsztunk hóban is sárban is. Mondjuk itt jobbára sportemberek, illetve kihívásokat szerető és vállaló emberek jönnek össze. Annyi bíztatást, sehol nem kapsz, mint egy ilyen helyen.

VESZPRÉM NOVEMBER 7-8 SPARTAN RACE

Reggel, kicsivel 7 óra után indult a futamom, de már akkor mindenkin maszk volt, pedig volt aki nagy rohanásban, késésben volt, illetve akinek a táskája nagyobb volt, mint a megengedett, még letolt büntiből 20 négyütemű fekvőt, (has érinti a földet, illetve felugrás a vége). Én is így jártam, mindezt maszkban és, ahogy én láttam senki sem lázadozott ellene. A területre, versenyzőnként, egy kisérő jöhetett be, mindketten a futam előtt max egy órával. Tehát, ha teszem azt te Debrecenből jöttél és 9:00-kor megérkeztél, de 11:00-kor indult a futamod, akkor kint álltál, sétáltál, a területen kívül. Ezért sem volt semmilyen lázadozás, mindenki türelmesen várt. Természetesen a rajtzónában levehetted , a maszkot, de ahogy célba értél vissza kellett venned.

Azt gondolom, hogy megértette ez a kör, hogy a covid ellen csak úgy lehet védekezni, ha az ajánlott intézkedéseket, lehetőség szerint betartják. Fertőtlenítés, távolságtartás, egészségtudatos életmód, vitaminok, sport, így együtt ér valamit. Önmagában egyik sem képes a vírus elleni küzdelemben hatékony lenni, semmit sem ér, de összességében, ha figyelsz az egészségedre, hordasz maszkot, tartod a távolságot, egyébként is sportolsz, szedsz vitaminokat, akkor jó eséllyel könnyebben átvészeled, vagy meg sem kapod a fertőzést. De minél többet betartasz ezekből az alapvető normákból, annál jobban jársz. 

VAN AKI NEM ÍGY GONDOLJA

Csak zárójelben jegyzem meg, hogy mivel gyakran tömegközlekedem, a mai napig látok embereket, akár héven, akár metrón, maszk nélkül. Érdekes módon ránézésre veszélyeztetettebbnek tűnnek, mint a spártán indulók többsége.

HOGY KERÜL  EZ EGY INGATLANOS BLOGBA?

Amikor azt írom, hogy összeadódnak azok a dolgok, amiket teszel a vírus elkerülése érdekében, akkor számomra egyértelmű a hasonlóság az ingatlanértékesítéssel. Az ingatlan értékesítéséből, akkor tudod kihozni a legtöbbet, ha az összes idevonatkozó folyamatot remekül tudod kivitelezni, mert ezek ugyanúgy adódnak össze, segítik egymást, mint a fent említett dolgok az egészséged megtartását. 

 EZEKET IS JÓL KELL CSINÁLNOD, KÜLÖNBEN ELBUKHATSZ

Először is jól kinéző informatív hirdetést kell készítened. Nem hiszem ,hogy ragoznom kell a fontosságát, de elképesztően bénákat, gyatrákat is lehet találni, természetesen a nagyon sok kiváló minőségű mellett. Aztán jól kell a lakásodat felkészítened. Tudnod kell az irányárat meghatároznod, úgyhogy a lehető legjobb árat kapd, de ne legyen nagyon magas, mert úgy jársz, ahogy itt írtam. Tudnod kell úgy fogadnod a vevődet, hogy ő jól érezze magát, tudnod kell róla sok mindent, mit keres, illetve, hogy a te árudat, (lakásodat) hogyan tudod az ő igényeihez igazítani. Tudnod kell úgy értékesíteni, hogy nem tukmálsz, nem koslatsz utána a lakásodban. Tudnod kell úgy levezényelni egy alkufolyamatot, hogy mindketten jól érezzétek magatokat a végén. Tudnod kell, hogy milyen papírokra, dokumentumokra lesz szükséged...... Most nem részletezem tovább, de szerintem érted. Ezek a kompetenciák nálunk is összeadódnak és minél többet csinálsz jól ezek közül, annál sikeresebb leszel az ingatlanértékesítésben. Ha jól tudsz emberekkel kommunikálni, de nem tudsz egy jó hirdetést megírni, az ugyanúgy kevés, mint az egészséges életmód maszk nélkül.

Természetesen örömmel veszem, ha úgy gondolod, hogy engem bízol meg az ingatlanod értékesítésével.

Milovecz Laci

Budai ingatlanközvetítő

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebuda.blog.hu/api/trackback/id/tr7116279500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása