Luxus panelprolinak lenni jó
2018. november 16. írta: I Love Buda

Luxus panelprolinak lenni jó

 

mil_3754.jpg

Száguld, szárnyal az ingatlanpiac. Ez ma már szinte alapvetés. Mindenki ért hozzá, de tényleg mindenki. Szerintetek mik azok a lakások, amik a leghamarabb gazdára találnak? Nem gondolnátok, de panellakás értékesítése a mai piaci viszonyok között,  szinte ujjgyakorlat egy tapasztaltabb értékesítőnek. Ez az a szegmens, ahol szerintem a legkevesebb szükség van ránk.

 

mil_3796.jpg

Adódik a kérdés, hogy miért van ez így, amikor elvileg egyre kevesebben szeretnének panelban élni, illetve olyan kifejezések is szárnyra kaptak, mint például a panelproli. Az a mai napig nem tisztázott, hogy melyik, panellakók által is megválasztott párt vagy tömörülés nevezte így először az itt élőket. És mennyire nem volt igaza, mármint a proliságot illetően. Ma a budai oldalon, nem ritka a 40MFt körüli irányáron hirdetett házgyári lakás sem. Szerintem átlagproli (ha egyáltalán létezik ez a degradáló fogalom) soha nem fogja összespórolni a 200E forintos fizetéséből.

mil_3762.jpg

 A panelprogramok áldásos hatására, a lakások fenntartási költsége nem magasabb egy téglaépítésű ingatlan rezsiköltségénél. Vannak olyan panelépületek, ahol a külső homlokzat felújítása során elkerülték a moszkvicssárga festék használatát és vidám, színekkel, formákkal díszítették. Ezek a lakótelepek meglehetősen szellősen épültek, lehetőség szerint sok zöld felülettel, illetve kiszolgáló épületekkel; iskola,ovi, bölcsi, közértek, játszóterek. Egy szó mint száz, a környezete is lehet kulturált, mint ahogy több helyen az is. 

img_20181114_085944.jpg

 

A lakóközösségekről sem gondolnám, hogy jobbak, vagy rosszabbak lennének egy átlagos budapesti lakóközösségnél. Oké, igaz lehet, hogy  a vékonyabb falak miatt, egy komolyabb bulikor átcsoszoghat egy Taki bácsi. Majd miután nem maradt abba a tánc, megérkezik Vágási Feri, aki éppen Góliát barátjával vitatta meg, hogy beszállna az internetbe és ti ebben megzavartátok, tehát a társaság egy része Magenheim doki kezei alatt végzi. De legyünk őszinték, ez ma bárhol előfordulhat.

mil_3723.jpg

Természetesen, ha megvetted a kis otthonodat és felújítottad, mondjuk így, (mert tudom, hogy nehéz elhinni, de ez egy XV: kerületi panellekás), nem fogod áthívni azokat bulizni, akikkel a kanapét dobtátok ki az emeletről Kretenst hallgatva az albérletből. Ezzel el is kerültétek a sürgősségi ellátást.

mil_3747.jpg

 

 De a lényeg nem ez, hanem amikor a képeket nézed, tényleg azt gondolod-e, hogy élhetetlen, depresszív lyukban tengeted panelprolilétedet? 

mil_3712.jpg

Ugye nem. Tehát, ha kevés a pénzed, nézz utána egy lerobbant panelnek és hozd ki belőle a legjobbat, vagy keresd Komondi Dórit, hátha segít. A képeken látható remekmű az ő sajátja, amit ő tervezett át.

Milovecz László

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebuda.blog.hu/api/trackback/id/tr7114369953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mingyá beszólok! 2018.11.18. 07:19:44

Hülyeség! :)

Kevés a pénzed, vegyél panelt? Előtte írta le a poster, hogy egekben a panel árak. Arról nem beszélve, hogy a képeken látható felújítási szint rohadtul nem a csórók színvonala. Egy lepukkant panelra azért nem gondoljuk hogy 5 gurigát érdemes elkölteni, ugye?

mingyá beszólok! 2018.11.18. 07:20:14

Ez a blogmotor egy igazi sapka fos...

midnightcoder2 2018.11.18. 08:56:44

Nekem is nagyon szépen felújított panelem volt. Akkor még lehetett, vidékről viszonylag olcsón lehetett szakit találni aki megcsinálta rendesen. Ma már az ilyesmi azért picit macerásabb.
És bár szép volt a panel - Pl. a linóleum járólapra cserélve, fürdőszoba, wc újra csempézve, konyhában egyedi bútor és persze ott is járólap, szobákban parketta, falak tapétázva, később az egészen panelprogram, légkondi... de azért az egész panel jellege nem igazán változott. Ha a felettem lakó néni telefonált, azt mindig hallani lehetett, ha érteni nem is. Ugyanez igaz a TV-re is, vagy épp az alattad lakó nemi életére. És valaki mindig fúr. És ha ezt a tizediken teszi, azt a földszinten is hi-fi minőségben hallod. Márpedig, a panelt nem könnyű fúrni, hacsak nincs direkt erre kitenyésztett kalapácsos fúród, márpedig az átlagpolgárnak nincs. A sima ütve funkciós pisztolyfúró pedig csak csiklandozza. A fúrásra pedig a kulturált panellakó a radiátoron csavarhúzóval morzézza el, hogy hagyd már abba a kurva anyád, ami persze szintén az egész épületben fogható. Aztán ott van még a lakógyűlés amire a legvadabb liberális demokratának is csak egyszer kell ellátogatnia hogy királypártivá válva le akarjon számolni a demokráciának még az írmagjával is. Aztán ott a közös képviselő, aki vagy jól csinálja a dolgát vagy nem, de ha vagy nem akkor megszívtad. Illetve az egész ugye a népek befizetéseiből működik, aztán a nép egy része baszik fizetni. Szóval, újíthatod te ezt ahogy akarod, a panel az panel marad. Persze van jó oldala is, Pl. a közlekedés általában jobb - én legalábbis ügyeltem arra, hogy metró közeli panelt vegyek. Aztán az is jó, hogy nem neked kell havat lapátolni mint egy családi háznál - igaz, a dolog árnyoldala hogy a házak között nem is lapátolja senki, ami ha kicsit olvad a hó, aztán újra megfagy akkor vicces kis jégpályává alakítja az utat.

Akármiértis 2018.11.18. 08:58:44

“..közértek...”, ez tetszett :)

Csak egy hangyányit súrolva a szürkeállomány rétegét, azért logikusabb egy családnak nem bepréselni magát 40 m2-re a belvárosba, hitellel megtoldva. Több négyzetméter, marad felújításra, parkolás nem egy megoldhatatlan puzzle és a játszótér sem 2 metromegállóra van talán..

Nancsibacsi 2018.11.18. 11:12:27

@midnightcoder2: Nálunk ez a fúrás téma úgy lett megoldva, hogy a ház vett egy 150ezres fúrót, és akinek fúrni kell, az szól a gondnok bácsinak, az meg kifúrja 1 perc alatt hétköznap, szigorúan 8-18 között (vagyis jó eséllyel otthon se leszel).

Zoltán Rádi 2018.11.18. 11:21:10

A panel az panel marad, bármit is csinálsz vele. Persze szebb lesz, de attól még ugyan úgy egy kaptár. Panelproliként van bőven tapasztalatom. Pihenni éjszakás után nem lehet, mert annyi a szomszéd, hogy kizárt, hogy valamelyiknek ne éppen akkor támadjon kedve kalapálni vagy fúrni, amikor lefeküdne az ember. Hiába csukod be az ajtót, ablakot, engeded le a redőnyt, akkor sem tudsz aludni.
Zene hallgatás este 7-8 után kb kizárt. Mi nem szoktuk hangosan hallgatni, mert közben beszélgetünk is a haverokkal, de este már inkább lekapcsoljuk, mert olyan vékonyak a falak, hogy volt rá példa, hogy másnap megkért a szomszéd, hogy este már ne kiabáljunk. Hárman voltunk és 30+ évesek, nem kiabáltunk, ilyen a panel :).
A kölykök fel le rohangálnak a lépcsőházban, persze a korlátba kapaszkodva, ami igy végigzeng az egész épületen. Ahogy az is, amikor egy gyerek bömböl a lépcsőházban.
Szerintem akinek annyi pénze van, hogy a képeken látható módon meg tud csinálni egy lakást, az vegyen inkább saját házat, még ha nem is ilyen csilivilit, sokkal jobban fogja érezni magát.

rnz 2018.11.18. 11:26:12

Még a családi házas környezetben is zavarnak néha a szomszédok, egy panelben pillanatok alatt készítenénk ki egymást kölcsönösen. Tudom, tudom, kissé antiszoc vagyok.

Nancsibacsi 2018.11.18. 11:28:03

@mingyá beszólok!: A panel még mindig jóval olcsóbb mint bármi más - nem csak Budai 3 szobás van, hanem pesti 1.5 szobás is - az rögtön olcsóbb lesz. Itt nálunk egy 65 nm-es 28-38 millió között van (28 a nem panelprogramos, a bedobjuk a csőbombát és jobb lesz típusú, 38 a hibátlanul felújított), viszont egy új építésű 3 szobás, picit rosszabb közlekedésel 75 millió körül kezdődik (igaz az nem 65 nm, hanem 75, de attól még 3 szoba). És az majdnem ugyanaz a kategória, mint a 28 milliós, mert 75 millióért legolcsóbb parketta, csempe, kínai szaniter, papír konyhabútor van benne. Ha minőséget akarsz, nem jön ki 80 alatt. Szóval dupla pénz, és igazándiból hangszigetelés ott sincs a lakások között, sőt ismerős szomszédja felrakott egy könyvespolcot a két lakás közötti falra, és a fal a plafonnál megrepedt - konkrétan elkezdett dőlni a súly felé. Ami az új építésűeknél megint csak jellemző, hogy első ütem szép nagy zöldterületek, parkok, második ütemben meg minden két ház közé felhúznak egy harmadikat. Pl. Tóváros - vannak olyan lakások, hogy át tudod dobni a papírrepülőt a szembeszomszédnak - 1 sávos út és 1 járda fér el két 4 emeletes között. Paneleknél még volt "bevilágítási" szabály, vagyis egy házzal szembe csak annyira lehetett építeni a következőt, amilyen magas a magasabbik ház volt - ez az új építésűeknél már nincs.
Az teljesen más lapra tartozik, hogy a felújítás sose "éri meg", mert ha belefektetsz 5 milliót, azt nem feltétlenül tudod az eladási árban érvényesíteni. De ez ugyanúgy igaz, ha autót, vagy nyaralást, vagy bármi mást vennél helyette - a felújítást nem a lakásra költöd, hanem a saját igényeidre.

A családi házat megértem - főleg ha az ember nyugdíjas, és nem kell dolgozni járni. Mert mondjuk napi 2 órát elb.szni bejárásra - azért az valljuk be minden, csak nem prémium életérzés. De az új építésűre egyszerűen nincs logikus magyarázat. Státuszszimbólum, "mert megtehetem" - de amúgy más értelme nincs. Persze más is megtehetné, csak más lehet vesz 2 panelt egy újépítésű árán, és az egyiket kiadja...

Nancsibacsi 2018.11.18. 11:33:37

@Zoltán Rádi: "Pihenni éjszakás után nem lehet"
Ha annyira rossz a képzettséged, hogy nem tudsz normális munkarendben (H-P, 8-16 elhelyezkedni - amely normális munkarendhez van alakítva az egész világ -, akkor ne a panelben keresd a hibát.
Akinek sok pénze van, annak azért van, mert nem "szerintem"-re ad, hanem számol. Egy családi ház szinten tartása évi átlag 1 MFt (van családi házas ismerősöm, aki 15 éve írja az excelt, és ennyi az átlag) - a panelnál ez gyakorlatilag benne van a közös költségben: 40 évente 1x van egy pár 100 ezres beruházás, ami ebbe nem fér bele. Szóval akinek sok pénze van ÉS szeret órákig utazni a munkahelyére ÉS szeretné éves szinten egy Karib-tengeri körút árát a házára költeni - az vegyen családi házat :-)

Zoltán Rádi 2018.11.18. 11:48:31

@Nancsibacsi: Gondolom el tudnék helyezkedni 1-2 műszakban is, de sajnos abból nem lenne annyi pénz, mint a mostani állásomból. Most legalább keresek annyit, hogy egyszer 20 év múlva, talán elhúzhatok innen egy saját házba.
Az tény, hogy a 8-16-ig munkarendhez van igazitva az egész világ, mert az lenne a normális. Nappal az ember aktiv lenne, éjszaka pedig pihenne. Mégis megengedik a gazdagoknak, hogy a végletekig kihasználják az embereket, tönkretéve azokat szellemileg és fizikailag is. Szóval szerintem ne személyeskedjünk, mert nem érzem magam hibásnak azért, mert igyekszek a lehetőségeimhez és képességeimhez mérten a lehető legjobb életszinvonalat elérni. Persze nem normális dolog, amit csinálok, de igy talán öregkoromra össze jön egy vidéki házra, ahol elvonultan élhetem le a hátralévőt és közben az odáig vezető 50 évben sem rizsen kell élnem. Informatikus meg nem lehet mindenki, de azért elkezdtem C# programozást tanulni, hátha lesz belőlem valami :)
Nekem van barátom és rokonom is, aki családi házban lakik és nem költenek évi 1 millát a házra. Amit lehet, megcsinálnak maguk. Gondolom aki sokat keres, az nem maga csinálja és úgy bele mehet annyi pénz, de meg lehet oldani olcsóbban is.

Nancsibacsi 2018.11.18. 15:55:55

@Zoltán Rádi: Ismerős 40+ évesen lett programozó - szóval hajrá! Kevés pénzért sokat dolgozni - ez simán nem perspektíva. Akkor már inkább a minimumot kell dolgozni ami a megélhetéshez kell, a többit meg tanulásba fektetni, hogy záros időn belül sokat kereshess.
Családi házba egy Bp-i panelból most is el lehet húzni - Borsodban kapsz érte 6-ot, de még a főváros szélén is kapsz árában 1-et, Pest megyében meg marad is pénzed. A lokáció az, amit a paneleknél meg kell fizetni. Szabolcsi zsákfaluban egy panel nem érne 2 milliót se.

tamask 2018.11.18. 16:05:52

A 2000-es években ismertem egy megyeszékhelyre beköltözöttn egyetemista csajt, akinek egyetem megkezdésekor vettek a szülei egy lakást, mert egy szobát ki akartak adni, befektetésnek se rossz, nem kell koliban lakni stb.
A kiscsaj ellene volt a panelnak, mert az proli. Rávette a szüleit, hogy egy kis új lakóparki lakást vegyenek. Annál elég hamar előjöttek a hibák, penészesedett a fal az ablak felett, rettenetesen kispórolták az anyagot belőle. De neki lakóparki új lakás kellett.
Nem mondom, hogy a panel a csúcs, de egy létező szükségletet elégített ki, elsősorban a türhő lakókkal volt ott mindig is a baj, nem a házzal.
Kertes házban is egymás idegeire tudnak menni emberek. Flakon és rongyégetők, festett fával fűtők, fűnyírósok, idegbeteg kutyát tartók, flexelők. Ilyet a budapesti kertes agglomerációban is találsz. Ráadásul a panelhez általában van infrastruktúra. Internetszolgáltatók közül választhatsz, busz, villamos, boltok.

Zoltán Rádi 2018.11.18. 16:31:51

@Nancsibacsi: Igyekszem. Sajnos az egy millióba kerülő tanfolyamok nem opciók, mert minden nap be kellene járni, ami munka mellett (kiváltképp több műszakos melónál) lehetetlen. Pedig a pénzt nem sajnálnám rá, csak hát közben, abban a 6-8 hónapban is kell enni meg lakni, amig az ember tanul. Meg feljárni Pestre, mert persze itt Tatabányán ilyesmi nincs. Tulajdonképpen itt semmi sincs, csak az ipari park. Oda lehet menni 3 vagy 4 műszakban melózni...:). Ahogy mondod, ez nem vezet sehova.
Mivel ilyen korlátozottak a lehetőségeim, biztosan sokáig fog tartani mire használható tudásom lesz, de legalább már van cél. Érdekel is a dolog és ez egy kitörési pontnak látszik.
Budapesti lakásból könnyebben lehet mocorogni, mert azok nagyon sokba kerülnek. Nem mondom, nálunk is felmentek az árak az utóbbi években, de közben, ha nem is arányosan, a házak is drágultak. Azért egy budapesti lakás árából itt még mindig lehetne kapni egy olcsóbb házat.
Azt meg kell hagyni, hogy ha nem kellene éjszakázni, akkor annyira engem sem zavarna a panel, mert a központifűtés meg az, hogy kitakaritják a lépcsőházat, ilyesmi eléggé kényelmes. Paradox módon éppen annak a társadalmi rétegnek nem telik egy jó vastag falú házra, akinek a legnagyobb szüksége lenne rá, amikor pihenni akar munka után.

Nancsibacsi 2018.11.18. 16:47:40

@tamask: Új építésű lakásokhoz még annyit, hogy nézzük meg az értékvesztési görbét is: egy új építésű lakás 10 év múlva már nem lehet korszerű, mivel közben fejlődnek pl. a nyílászárók, a szabályozó rendszerek, stb. Ha nincs szerencséd - mert éppen nem emelkedtek annyira az árak -, akár azt a bravúrt is elkövetheted egy új építésű lakással, hogy 10 év múlva kevesebbért tudod eladni, mint amennyiért vetted.
Családi házas környék: hát igen: szerintem is zajosabb mint a panel. Csak ott valahogy megszokja az ember: kiül hallgatni a madarakat, aztán tavasszal fűnyírót fog, ősszel meg a körfűrészt :-) Persze csak hétvégén, mert hát hétköznap ott is dolgoznak a népek.

kvadrillio 2018.11.18. 16:52:25

NA, KEZDŐDIK KUBA KIFOSZTÁSA ...IS !!!....SZEGÉNY.-., SZEGÉNY....KUBAIAK !!!

Kuba nem lesz többé kommunista állam

Új alkotmány készül: mindenkinek joga lesz a magántulajdonhoz.

november 16., 05:41

Nancsibacsi 2018.11.18. 16:53:51

@Zoltán Rádi: Azért Tatabánya nem a világvége - nekem van kollégám, aki pont onnan jár be (meg van aki Velencéről, Kecskemétről, Ceglédről). Nyilván nem minimálbérért.

Zoltán Rádi 2018.11.18. 17:05:20

@Nancsibacsi: Valóban nem a világvége, de néha úgy érzem magam itt. Köze nincs a városnak egy Győrhöz vagy Pesthez, de még egy Tatához viszonyitva sincs itt semmi. Nem is csak a munka szempontjából mondom ezt, hanem minden szempontból. Halott a város. Sorra zárnak be a szórakozóhelyek, boltok, mert vagy nem éri meg üzemeltetni vagy zavarja a hely a közelben lakókat. Volt itt a közelben egy kisbolt, ami mióta itt lakok, üzemelt. 15 év vagy ilyesmi. Bezárta a tulaj és elment inkább gyárba dolgozni, mert nem érte meg neki egész nap a pult mögött állni.
Nem tudom, hogy az ország többi pontján is ilyen rossz-e a helyzet, de itt eléggé siralmas.

élhetetlen 2018.11.18. 17:08:41

@Nancsibacsi: Ja, kérem, ha gondnok is van, úgy könnyű…Sajnos, a közösségen nem lehet változtatni. 18 lakásos régi házban lakom, 22 eft a közös költség, és ebben csak a lépcsőház és utca takarítás, és a kukák vannak benne. A ház tulajdonában van a volt házmesteri lakás. Az rendben volt, hogy tíz évig lakott benne a kiöregedett gondnok, de, mikor meghalt, és taggyűlés elé került, hogy keressünk-e egy működőt, egyedül maradtam, aki gondnokot szeretett volna. Most megspórolva a gondnok fizetése, és 50 ezerért kiadva a lakás, kényelem meg egy szál se. A közös képviselő nem a házban lakik, ha kiég egy izzó a lépcsőházban, telefon, és kiküld egy szakembert izzót cserélni. Nincs kinek leadni egy kulcsot, hogy, ha elmegyek két hónapra, és gebasz van, akkor ne törjék fel a lakást, Nem mindenhol könnyű.
A családi házat nem mindenki tudja működtetni. Mire az ember nyugdíjas lesz, addigra megöregszik. Leszedett két cserepet a szél? Nem tudom visszarakni, embert meg nem találok. Balatonon négy éve keresek valakit, aki a tönkrement betonterasz helyrehozná. Már nem érdekel, hogy lebontja, és újat épít, vagy felmarja, és lekeni műgyantával. Kijön valaki, megnézi, elmegy és nem látom többet. Új házat építeni gazdaságosabb neki.

Arcade Macho 2018.11.18. 17:28:15

@midnightcoder2: "Márpedig, a panelt nem könnyű fúrni, hacsak nincs direkt erre kitenyésztett kalapácsos fúród, márpedig az átlagpolgárnak nincs."

10 eve vettem 7e HUFert Kinzo kalapacsot, ami erre "ki van tenyesztve", annyi a trukk, hogy ez nem a 3e -es furogep atkapcsolasa hanem egy kcisit nagyobb joszag es ra is van irva valami olyan hogy 3 Joule az utoero
ja es SDS szar kell

ez a duma a kitenyesztesrol meg az azt az idoszakot idezi amikor a nagy furokalapacs az a HILTI volt mert csak az volt kepes csinalni olyat, de manapsag mar egy "Jojjon Mar Ki Mester Ur Nezzen Ra a .... -re" ugyanannyiba faj mint egy ilyen muszerfeleseg, akkor meg ne mondjuk mar hogy ez jajjjj de nagyon ritka...

Arcade Macho 2018.11.18. 17:30:51

@élhetetlen: nagyon sajnallak teged kb mint a BMWs jampit aki panaszkodik hogy a borulesbe beizzadt a hata es megfazott :)))

élhetetlen 2018.11.18. 17:31:50

@tamask: „egy kis új lakóparki lakás”. Ez van, kicsit fejre állt a világ. A mostani új építésű téglalakások nem azok, amit régen egy Ybl épített, és a nevét adta hozzá, ami az akkori szinten garanciát is jelentett a minőségre. Új építésű, egy év múlva le kellett állítani a liftet, mert folyt be az esővíz az aknába. A teraszról befolyik a víz a lakásba, most stoppolják (emelik a szoba talaját, terülő beton, aztán újra parkettázás). Az ügyvédem szerint neki tök jó biznisz, megír egy kártérítési kérelmet a hangszigeteléssel kapcsolatban, a másik 30-40 lakásban csak az ajtószámot, és a tulaj nevét kell átírni. És, ha megnézed, ugyanolyan kaptárak, mint a panel.

Arcade Macho 2018.11.18. 17:33:42

@Nancsibacsi: ilyet kell nezni aminek az aljan ilyen hengeres cucc van: www.emag.hu/steinhaus-pro-rh1500-furokalapacs-1500-w-860-rpm-5-5j-sds-plus-tokmany-4-funkcio-kitbox-3-furofej-veso-spit-6426228058311/pd/DSVVJ9BBM/

en komolyan 10 eve meg 7e -ert vettem, igaz a teraszfelbontast nem birta a lelke, de hat garancijas volt es kicsereltek akkor, ami meg azota van az meg csak furasra volt hasznalva azt birta, pedig hat felraktam jo sok polcot a panelben, raadasul abban a panelben, ami a legjobb betonnal rendelkezett kozel tavon...

Arcade Macho 2018.11.18. 17:38:42

XV keruleti panelban a furdoszoba az irtozatosan pici, a kepeken meg direkt nem premier planban van hanem a türcsi van lefotozva ahogyan szepen ott csucsul a tetejen a kadnak...

nem gond a pici furdo amugy, igy legalabb befer a tobb szoba :)

élhetetlen 2018.11.18. 17:49:57

@Arcade Macho: Te biztosan érted magadat, de én nem igazán értem a szuper hasonlatodat. Mondjuk, ha lejött a cserép, és beázik a ház, és nincs ember, aki kis munkára kijön, ez hogy jön a BMW-s jampihoz? Vagy az, hogy 65 éven, és egy gázolásos baleseten túl nem tudok sem letérdelni, sem leguggolni, sem létrára mászni, tehát nem tudom sem a három méter magasan levő izzót kicserélni, sem a teraszt rendbe tenni, sőt a tetőre sem tudok felmenni? Te inkább sajnáld magadat, hogy azon az értelmi szinten vagy, hogy csak a saját problémád a probléma, és, ami neked nem probléma, az másnak sem lehet az. Gratulálok.

midnightcoder2 2018.11.18. 18:20:19

@Arcade Macho: Én amikor még panelben laktam, úgy 15 körül láttam ilyet (és az úgy 4 éve volt). Nálunk az átlagpolgárnak nem volt ilyenje, én meg már nem vettem meg mert tudtam hogy el fogok menni a panelből.

midnightcoder2 2018.11.18. 18:35:22

@Nancsibacsi: "A családi házat megértem - főleg ha az ember nyugdíjas, és nem kell dolgozni járni. Mert mondjuk napi 2 órát elb.szni bejárásra - azért az valljuk be minden, csak nem prémium életérzés."

Én úgy 45 percet utazom a melóhelyig, a régi lakásból ez úgy 25 perc lenne. De ennyit megér, hogy nem egy nyúlketrecbe megyek haza. Mondjuk vidék az még jobb lenne, de onnan aztán tényleg sokáig tart a bejárás pestre.

Arcade Macho 2018.11.18. 19:18:18

@élhetetlen: "Mondjuk, ha lejött a cserép, és beázik a ház, és nincs ember, aki kis munkára kijön, ez hogy jön a BMW-s jampihoz?"

"jajj de rossz, hogy van egy balatoni nyaralom" kezdetu siramot hasonlitottam a a bömbis jampihoz...
de ha ez igy van amit irtal akkor neked szol ez a poszt, opott van 20 millaert az ujpalotai panel, eladod a maradekot meg vilag koruli utazasokra koltoed...

élhetetlen 2018.11.18. 19:54:39

@Arcade Macho: Jó vagy. Ha nem tudsz különbséget tenni aközött, hogy de jó, hogy van egy balatoni nyaralóm, és aközött, hogy az ott levő gondokkal nem tudok megküzdeni, erről nem tehetek. Arról sem, hogy nem tudod, hogy különböző ingatlanoknak különböző ára van. A szomszédom 550 milláért árulja a házát, nekem meg egy negyven nm-es kalyibám van, aminek az árából nem tudnék világ körüli útra menni. (Ebből nem jönne ki az utaztatott segítő, hogy, ha szembe jön öt lépcsőfok korlát nélkül, akkor ne négykézláb kelljen felmenni rajta, ha nincs, aki segít). Egyetlen előnye, hogy kétszáz méterre vízszintes terepen elérem a vizet, és ez még az idén ment. Ha ez sem megy, akkor marad az egész évben a lakásban maradás. De ez neked nem gond, te tudod, hogyan kell élnie akárkinek. Kettőnk között az az alapvető különbség, hogy én is voltam fiatal, és egészséges, de akkor sem voltam érzéketlen a gondokkal küzdőkkel szemben, és nem kezeltem le őket.

Nancsibacsi 2018.11.18. 20:14:32

@midnightcoder2: Ha 45 percre van tőled a város, akkor valószínűleg a családi házad udvarán nem fér el egy cseresznyefa. Annak meg mi értelme?

2018.11.18. 21:30:14

Fene tudja kinek lenne igaza. Az szerintem biztos hogy akinek egy panel sincs az annak is örül ha sikerül venni. Volt sok házam új építésű lakásom és panelom.
Ami nekem lejött az egészből.
Ha sok az időd és a pénzed vegyél családi házat. Nemigazán kell menni mellette üdülni. Már ha nem akarod hogy pár év alatt lepusztuljon. Ha vidékről jársz be még több idő pénz.
Amíg fiatal vagy jó a családi ház.
Új építésűt soha többé.
Jelenleg legfelső szint panel. Szép zöld környék 15.kerület.. Szigetelt ház. Felújítva nagyon sok minden.. Lakás szintén. Lakók elég normálisak. Csend és nyugi egész nap. Minden pár percre. Rezsi családi házhoz képest minimális.
Lehet fikázni a panelt de ha kifogsz egy viszonylag normális közösséget akkor piszok kényelmesen lehet élni benne. Főleg ha már elmúltál 60.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2018.11.19. 09:55:51

@mingyá beszólok!:
Köszi a véleményed, bár lehettél volna figyelmesebb is. Budai panelekről beszéltem és nem a pesti oldal lényegesen alacsonyabb árú lakásairól. Ha te veszel egy lakást és ahogy írod öt guriga nem éri meg neked, hogy egy remek kis otthonod legyen, akkor ez sem megoldás neked. Semmi baj, másoknak attól még alternatíva lehet.

Arcade Macho 2018.11.19. 10:27:05

@élhetetlen: "18 lakásos régi házban lakom, 22 eft a közös költség, és ebben csak a lépcsőház és utca takarítás, és a kukák vannak benne. A ház tulajdonában van a volt házmesteri lakás."

mondom a kórismeretet...
van egz nyugger aki kihivja a mestert es panaszkodik neki hogy de hat a nyugdijkam de keves, es akkro ahhoz kepest vallalja el a Tisytelt Mester Ur a melot... (== szarer hugyer)
kozben meg van egy 120 m2 -es belvarosi lakasa, es egy 40 m2 -es orokpanoramas baltoni nyaraloja
"18 lakásos régi házban lakom, 22 eft a közös költség, és ebben csak a lépcsőház és utca takarítás, és a kukák vannak benne. A ház tulajdonában van a volt házmesteri lakás."

" A szomszédom 550 milláért árulja a házát, nekem meg egy negyven nm-es kalyibám van, aminek az árából nem tudnék világ körüli útra menni."

tudod isminek van egy belvarosi keczoja aminel van a magasfoldszinti hazmesterlakas, es 70 m2 -re 13e a kozos ktg, es lift az nincsen, ezert gondoltam hogy en kifejtenem a TELJES igazsagot ...

de nezd nem ohajtok nagyon szemelyeskedni de ha szolsz a mesternek hogy annyit fizetsz a teraszert mint az uj epitesunel akkor az oda fog menni...

élhetetlen 2018.11.19. 14:43:58

@Arcade Macho: Te kifejted ”a TELJES igazsagot”. Mert te aztán tudod. Nem arról beszéltem, hogy kevés a nyugdíjam, hanem arról, hogy bizonyos dolgokat nem tudok megcsinálni, csak te ezt a két dolgot nem vagy képes megkülönböztetni egymástól.
„de nezd nem ohajtok nagyon szemelyeskedni”. Még szerencse, mert akkor miket írnál. Ez van, a közös költségben benne van a felújítási alap, azt csak azért nem írtam, mert minden társasháznál kötelezően benne van, és ez egy 70 éves ház, amire 40 évig a tanács rá sem nézett, így most minden évben van egy-egy nagyobb munka, strang csere, tetőszigetelés, külső vakolás, lépcsőház festés, lift karbantartás, stb., és én csak azt szerettem volna, ha belefér egy házmester is, de leszavazták. Erre neked sikerül így reagálni: „van egz nyugger aki kihivja a mestert es panaszkodik neki hogy de hat a nyugdijkam de keves, es akkro ahhoz kepest vallalja el a Tisytelt Mester Ur a melot... (== szarer hugyer)”. Elmész te a p..ba!

Arcade Macho 2018.11.20. 08:55:12

@élhetetlen: csak neked kuldom szeretettel!!!
vastagbor.blog.hu/2010/07/12/nyomorgo_kisnyugdijasok_fomusoridoben
"Azt állítja, hogy ő dolgos kisnyugdíjas. Hiába kapja a tanácsokat, hogy adja el a több száz milliót érő villát, ő nem adja. A méltóságán kívül csak az otthonához ragaszkodik.
Ilona az évek során a spórolás művészetét is kitanulta, ugyanis a zöldségestől a hentesig, aki tud, segít neki ingyenáruval. "

lefogadom hogy te mar a helyi hentest bepaliztad, hogy a csirkefarhat husosabb legyen :)))

élhetetlen 2018.11.20. 12:46:59

@Arcade Macho: „lefogadom hogy te mar a helyi hentest bepaliztad, hogy a csirkefarhat husosabb legyen”. Nem vagy képes felfogni, hogy nem az anyagi helyzetemről beszéltem, csak arról, hogy kis munkára nem lehet mestert találni? Ne aggódj értem, még soha nem vettem csirkefarhátat, és lehet, hogy több lazacot eszek, mint te. Tényleg menj a p..ba!

Zoltán Rádi 2019.01.06. 08:09:40

@Valakiateleprol: Igen, sajnos nagyon keveset keresünk itt, Magyarországon. Persze a 200 000 elégnek hangzik, ha csak lakni kell meg kaját venni, de sajnos időnként kell venni egy-egy bútort, mosógépet vagy bármit abba a háztartásba és akkor derül ki, hogy mennyire röhejes összeg is az. Aztán közben még nyomják azt is, hogy lehetőleg gyűjtsünk pénzt a nyugdijunkra is, mert azt sem biztos, hogy egy ledolgozott élet után biztositani tudnak majd és akkor lehet menni még kevesebb pénzért portásnak meg madárijesztőnek a Sparba. Szép kilátások...
Nekem annyiból szerencsém van, hogy tényleg nincs szükségem semmire. Leülök a számitógép elé, aztán fél napig a hangomat sem hallani. Nincsenek nagy igényeim étel, nyaralás, ruhák terén sem. Megfelel egy tészta is, nyaralni 6 éve nem voltam, ruhából meg jó nekem a kinai gagyi is.
Persze, ahogy irod a saját lakás alap. Ha az meg van, onnantól olyan nagy baj már nem lehet, ha az ember szerényen él.
süti beállítások módosítása