Ez a legfontosabb, ha ingatlant keresel. Nem, nem a vételár
2022. június 10. írta: I Love Buda

Ez a legfontosabb, ha ingatlant keresel. Nem, nem a vételár

 nevtelen_terv_16.jpg

Amikor egy tapasztaltabb ingatlanközvetítőt kérdezel, hogy mi a legfontosabb egy ingatlan, új otthon kiválasztásánál, biztosan azt fogja mondani, hogy a lokáció, a lokáció és harmadszorra is a lokáció. Legyen ez albérlet, vagy saját otthon ez nagyban befolyásolja majd a mindennapjaidat.

Szóval nézzük  mit is kell átgondolni, ahhoz, hogy a lehető legjobb döntést hozhasd.

 Mekkora összeg áll a rendelkezésedre. Ha figyelmesen elolvasod az ingatlan hirdetéseket, látni fogod, hogy más más négyzetméter árakat találhatsz, akár egy kerületen belül, de. ez a helyzet áll fenn természetesen a kisebb nagyobb városokban is. 

Tehát első körben érdemes tisztázni, hogy a számodra ideális ingatlan típus megfizethető e azon a környéken, amit kinéztél magadnak, illetve valóban oda szeretnél e költözni.

Sokakban él egy romantikus kép arról, hogy kis családommal, egy icic-pici házikóban éldegélek az erdő szélén és a tenyeremből szelíd őzikéket etetgetek. Aztán eljön a tél, negyven centi hó esik, te meg nem tudsz kijönni a házból, illetve, ha mégis, akkor sem járható az út és üres a hűtő, tehát egy hosszabb séta vár rád az első bevásárlási lehetőségig. Ok, ez elég szélsőséges példa, de a lényeg az, hogy érdemes minden szempontot figyelembe venni, akkor is, ha rendelkezésedre áll a megvásárlásához szükséges összeg.

Mik is ezek a szempontok?

 

Segít a közösségi média

Amikor kialakult egy elképzelésed akkor érdemes belépni a környék közösségi média csoportjaiba. Megismerheted az itt élők egy részét, a helyi program lehetőségeket, edzőtermeket, éttermeket, kávézókat, játszótereket, parkokat, mind mind az itt lakók véleményén  keresztül. Lehetsz akár aktív tagja a csoportnak, kérdezhetsz, biztosan lesz válasz. Nagy ziccer ne hagyd ki!


Ez kell nekem, avagy milyen szolgáltatókra infrastruktúrára van szükséged

Mit szeretsz azon a környéken, ahol most élsz, illetve mitől ráz ki a hideg? Mikor a jelenlegi otthonodba költöztél abelvárosba, tök jó volt, hogy akár egy fürdőköpenyben is leugorhattál a ház alatti presszóba, inni egy kávét, ha éppen elfogyott  és mindig kaptál egy törzsvendégnek kijáró mosolyt is. De ma már kimondottan zavar, hogy hajnalban még angol legénybúcsúzók éneklik a You'll Never Walk Alone, már jól ismert dallamait, illteve viccesnek gondolva kocogtatják az ablakodat.Természetesen ma már mások a szokásaid, a mindennapjaid ritmusa. Mire van szükséged?

Fontos a jó tömegközlekedés, vagy autóval jársz mindenhova?

Iskola, óvoda, bölcsi van e  környéken? Találsz e esetleg olyat, ahova szívesen viszed szemedfényét. Vannak olyan külföldi ingatlan hirdető portálok, ahol megtalálod az ingatlanok hirdetése mellett a környékbeli iskolák minősítését is. Milyen játszóterek vannak?

Bevásárlási lehetőségek közül mire van leginkább szükséged? Szeretsz esetleg piaci zöldséget gyümölcsöt vásárolni őstermelőktől, vagy jó a bevásárlóközpont? Gyakran érkezel haza későn, jó, ha van egy éjjel nappali sétatávolságra.

Sportolsz? Edzőpark, edzőterem, futópálya, kerékpárút, jó ha van, de az is lehet, hogy van kutyád, aki igényli a futást, mozgást, tehát kell a kutyafuttató a környéken, de a nagyobb zöldterület is jól jöhet.

Kávézók, éttermek, gyorsbüfék, sörözők, szereted e itt tölteni az idődet?

Fontos e az orvosi rendelő, gyógyszertár elérhető közelsége?

Szóval van mit végiggondolni és még nem értünk a végére. 

A jelenlegi lokációnál is fontosabb

A jelenlegi lokációnál is fontosabb az, hogy milyen lesz a környék, lesznek e fejlesztések az elkövetkezendő években. Amennyiben több új építésű lakóparkot terveznek, akkor biztos lehetsz abban, hogy az ezekhez szervesen kapcsolódó infrastruktúra is kiépül. Tehát lesznek új éttermek, kávézók, játszóterek, bevásárlási lehetőségek, a csendet viszont valószínűleg elfelejtheted egy időre. Szóval ilyen szemmel is érdemes körülnézned, mert az mégis csak kellemetlen, ha a már említett sörözőtől sikerül elköltöznöd, de egy napfényes nyári reggelen arra ébredsz, az ébresztőnek beállított chill zene helyett két-három légkalapács szólal meg, reggel hét óra körül.


Milovecz Laci

Budai ingatlanközvetítő

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebuda.blog.hu/api/trackback/id/tr4617853237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása