Ez a legfontosabb, amikor eladod a lakásodat
2020. június 28. írta: I Love Buda

Ez a legfontosabb, amikor eladod a lakásodat

Tényleg nem megy nélküle

nevtelen_terv_8.png

 

Tényleg nehéz, tudom, de enélkül nem fog menni. Minden otthon, örökölt lakás eladása, ezen a ponton kell hogy elkezdődjön, minden más csak ennek a következménye, ebből indul ki. Az eltelt tizenkét év, arra tanított meg, hogy mindig azok lesznek az ingatlanpiac lúzerei, akik ezt nem tisztázzák magukban, nem így állnak hozzá az értékesítéshez. 

Legyél jó értékesítő

Nem varázsrecept ez, hanem ez az alap. Szóval, amikor eldöntöttétek, hogy a család valamelyik ingatlanát értékesítitek, akkor az attól a pillanattól kezdve az  egy árucikk, nem más, te pedig a kereskedő vagy és a te dolgod, hogy a lehető legjobb áron adj túl rajta. Tudom, hogy sok embernek van valami érthetetlen elutasító aspektusa az értékesítéssel szemben, pedig remek dolog egy értéknek olyan vevőt találni, aki értékeli azt.

Nem számítanak a te érzelmeid

Akkor is így van, ha itt tette meg az első lépését a kisfiad, esetleg te is itt verted be a kis buksid a kilincsbe, vagy a plafonon a halvány barna foltról is tudod, hogy a kávéfőző akkor robbant fel, amikor anyukádék nyaraltak és te az első szerelmeddel reggel kávézni akartál (nem jött össze). Minden falba vert szeg, minden kis vonal, ami a család valamelyik tagjának a magasságát jelzi, emlék, egy darabja a múltadnak. Ok érthető, értékes, de csak nektek. Ezért nem fog fizetni senki. Gondold át. Amikor veszel egy autót, lakást, dinnyét, nadrágot, hamburgert, érdekel, hogy milyen érzelmeket táplál iránta az eladója? Nem hiszem. Fizetnél érte többet, mert a kedvenc zsemléjébe töltötte a húst?  Nem is beszélve arról, hogy  fizetnél egy Suzukiért BMW árat, mert az eladó szívének oly kedves? Itt írtam az árképzésről, hátha segít. Menjünk tovább.

A vevőd érzelmei a legfontosabbak, segíts, hogy jól érezze magát

Elmész egy étterembe, amilyenből van a városban több is, semmi extra. Te szívesen ebédelsz, vacsorázol itt, jó a kaja, a pincér jófej, szívesen maradsz. Jól érzed  magad, nem sietsz, valahogy jó itt. Amikor megérkezik a lakásodra a reménybeli vevő-érdeklődő, hívjuk bárhogy, neked is az a dolgod, hogy ő jól érezze magát Nagyon fontos, hogy rend legyen. Te azt akarod elérni, hogy ő ne akarjon onnan kimenni, érezze otthon magát. Szerinted adott esetben a hatvan kilós szobakutya morgása segít ebben? Esetleg a sűrű dohányfüst a te kezedre játszik? Nem beszélve a konyhában plafonig álló pörköltszaftos lábosokról?  Nem fog segíteni, ez biztos. Mindenki, de tényleg mindenki, érzelmi döntést hoz, amit a racionális énje majd megtámogat és ez nem is baj, merthogy a jól érzem magam is érzelem és az a cél minden vásárláskor, hogy amit veszel, amiért fizetsz, attól jobban érezd magad. Mutassuk meg a vevőnek, hogy ez a lakás az, ahol ő otthonra lelhet. 

Maradjunk az éttermes példánál. Pincér megérkezik, ajánl ezt azt, kérdez, hogy mit szeretnél és hozza. Mit szólnál, ha lecövekelne a hátad mögött, mikor belekóstolsz az ételbe és csendben megjegyezné, hogy a marha, amiből éppen a steaket eszed, az egyik legkedvesebb állat volt a farmon, nagy sírás volt,amikor vágóhídra került. Iszol egy korty sört, ő elmeséli, hogy kimondottan szereti ő is a jéghideg pils típusú söröket, a kávénál pedig csendesen pár szóval felvázolja, hogy a columbiai kávéültetvényeken a kartellek éhbérért dolgoztatják a kizsákmányolt munkásaikat napi 16 órában.  Nem folytatom, szerintem érted. Mikor elmondasz a lakásról pár dolgot és látod, hogy tetszik az érdeklődőidnek, de  nem hagyod őt egyedül körülnézni, hanem ott koslatsz mellette, akkor te vagy a pincér, aki elrontja, az itt nagyon jó érzést. Ő ki akar menekülni a helyzetből, annyi marad meg, hogy nem akar itt maradni. Az nem tudatosul , hogy azért nem, mert valaki csak mondja, mondja az általa fontosnak gondolt infókat, főleg, ha a 3nm-es fürdőt nézte éppen, te pedig az ajtóba állva beszorítottad a szerencsétlent. Lehet, hogy a lakás tetszik, de a szituáció nem komfortos és csak ez marad meg. Nem lesz ajánlat.

Tudom, minden második piaci árnál drágábban hirdetett lakásnál, az az elképzelés, hogy hátha jön valaki,aki beleszeret, a mi kicsit lelakott, füstös lakásunkba, mert mi kedvesek vagyunk és mindent elmesélünk a vevőnek, nincs zsákbamacska, de elkótyavetyélni nem fogjuk. Akkor ne, de nézd nézzétek a portékátokat értékesítői szemmel, racionális látásmóddal 

Természetesen mindezekre egy jó ingatlanos is megoldás lehet, de amennyiben figyelsz a fentiekre te is sikerrel járhatsz.

 

Milovecz László

budai ingatlanközvetítő

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebuda.blog.hu/api/trackback/id/tr7915972662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása