A bejelentés, ami rávilágít a morális állapotunkra
2021. április 13. írta: I Love Buda

A bejelentés, ami rávilágít a morális állapotunkra

Engem nem lepett meg, hogy így állunk, te mit szólsz?

 

169949182_4158968280780859_5114184147701292873_n.jpg

Pár hete, egy aggódó honfitársunk élt a XXI. századi lehetőségeivel. Miután felfedezte, hogy egy mentőautó személyzete, ahelyett, hogy a veszélyben lévő életeket mentené, galád módon enni szeretne. Ő helyettünk is figyelt és miután zavart érzett a rendszerben, egy fotó formájában rögzítette ezt, majd az enter megnyomásával el is juttatta a skandalumot a mentősök vezetőjéhez. Köszönjük meg neki, hogy vigyáz ránk.

A BEJELENTŐ CÉLT ÉRT 

 A köszönjük meg neki kitételt, komolyan gondolom, hiszen remek eredményt ért el a fotós, ha nem is úgy, ahogy szerette volna. Több étterem, étkezde, büfé, street food üzlet, hamburgeres, ki tudja még mi, különböző kedvezményekkel lepi meg a mentőket. Van, ahol a sor elejére állhatnak, van ahol fizetniük sem kell. A facebook posztokból, az is nyilvánvaló, hogy rengeteg ember maradt normális és nem venné a fejét a két éhes egészségügyi dolgozónak. Sőt, a mentőszolgálat felelőse sem büntit ígért nekik, hanem leírta, hogy sajnos megenni sem volt idejük, mert riasztást kaptak. Kiállt mellettük.

REMÉLEM A TETTESEK VISSZATÉRNEK A HELYSZÍNRE (AZ Ő ÉRDEKÜK)

Nem tudom mit rendeltek, de mivel ismerem a helyet, (Szentendrei út Burger point) sajnálom, hogy azon melegében nem burkolhatták be. Többször ettem én is itt, mindig várnom kellett, mivel minden frissen készül, de egyszer sem bántam meg. Itt leginkább egyszerű, de remek ételek készülnek. A hamburgerben lévő marhahús sem az Alpok déli lejtőjén, szűzlányok által, harmattal permetezett pázsiton  legeltetett, testépítő edzők által speciálisan a számukra kidolgozott edzésmódszerekkel izmosított,  fiatal marhák vesepecsenyéjéből készül. Egyszerűen csak finom, de nagyon. Az árra sem lehet panasz. Most vasárnap, miután egy Ikeás bútorszereléssel elment az időnk, a lányommal megálltunk egy hamburgerre. Tudtuk, hogy jó lesz. A két sima retro hamburger, egy steak krumplival, 2500Ft körül állt meg.  Itt hamburgerrel nem illik hibázni és nem is szoktak. Az nem véletlen, hogy már a 1991-ben, a High Life-ba indulók is itt alapoztak de az óbudai punkok, skinheadek is összefuthattak egymással. Természetesen ezek a találkozók nem mindig értek véget egy asszertív kommunikáció elvei alapján felépített vita után, de meglepően kevés volt a tettlegesség. Ki a fene akarja, hogy a jóllakott tele pocakját acélbetétes Martens bakanccsal illessék. Egyébként is kezdődik a Kretens, vagy Egészséges Fejbőr, kinek mi.

LAKOSSÁGI FÓRUM TANULSÁGOKKAL

Előttünk, mit ad isten, két mentős srác várta a kajáját. Valami hülye poén volt a nyelvemen, de szerencsére ott is maradt. Mindketten fiatalok és nagyon nyúzottak voltak. Nem tudom, hogy kellet e fizetniük, de a nagyon hangos köszönömből, illetve a pultos hölgy, mi veletek vagyunk mondatából, gyanítom, hogy ez az ebéd nem került nekik pénzbe. 

Persze kialakult egy fórum a várakozók között és közöttük A tényleg annyira durva a helyzet? kérdésre azt válaszolták, hogy most nem, de látszik, hogy húsvétkor nem mindenki hagyta ki a rokonlátogatást. Valaki megjegyezte, hogy a legnagyobb baj talán a tájékoztatás hiánya, jó lenne beengedni a sajtót a kórházba. A mentős csak annyit mondott, hogy az nagyon (nem ezt a szót használta) durva lenne. 

Ez az egész történet nekem így nagyon kerek. Ha megnézzük a reakciókat, akkor egyértelművé válik, hogy a többség nem veszítette el sem a járvány, sem a bezártság, sem a félelem ellenére, a józan ítélőképességét és képes hallatni is a véleményét. Szóval honfitársaim : van remény!

 

Maradjatok jófejek és egészségesek!

Mindenkinek jár egy jó ingatlanos.

Milovecz Laci 

Budai ingatlanközvetítő

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebuda.blog.hu/api/trackback/id/tr7316499582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása