Világcsúcsok futószalagon Budáról
2018. november 21. írta: I Love Buda

Világcsúcsok futószalagon Budáról

grubers_gym.jpg

Az egyik legjobb dolog Budán, ahogy a múlt a jelen és néha a jövő is együtt él és tényleg él. Ma az egészséges életmód, a fitness, eszméletlen nagy üzlet, gyakran nem is a sportról, egészségről, hanem inkább a profitról szól. Stabil lábakon áll azonban a mai napig Békásmegyeren egy olyan edzőterem, amit sportolók és nem managerek, hoztak létre 1980-ban.

img_20181109_090131.jpg

Nem csilli-villi géppark, pulzusmérőórák, szauna, hanem vasak jellemeznek. Panelház aljában, lassan negyven éve. A Gruber's Gymről beszélek. Aki valaha párszor edzett itt, az nem felejti  az idős, de nem öreg sportolókat. Itt edz Kasza Laci bácsi, aki áprilisban, a Kisalföld kupán 77 évesen 125 kg-os világcsúccsal nyert fekvenyomásban és igazi legenda, de az a Jobbágy László is megtalálható itt, aki szintén első helyen, világcsúccsal fejezte be a versenyt. Nem mindennapi dolog, azt hiszem. De nem lennék igazságos, ha nem említeném meg azt, hogy sok sok világcsúcsra készültek fel itt zömmel idősebbek férfiak, nők egyaránt. Szinte naponta beugrik a névadó, akinek a portréja a bejárat melletti homlokzatot díszíti, több riport is készült vele,  ezt nézd meg szerintem. Szintén nem egy szeplős tini, 1968 óta versenyez.

kasza_laszlo_005_1_1.jpg

Életem egyik érdekes pillanata volt, mikor egy délelőttön lementem hozzájuk edzeni, és nem volt senki a teremben, bementem, csináltam a dolgom, végig egyedül, ömlött rólam a víz. Az öreg beslattyogott mellém, mondott valamit, majd a gyulai kolbász átmérőjű szivarjából gomolygó füstöt nézte, én pedig az életemért küzdöttem, mert kevés levegő és rengeteg füst érkezett a tüdőmbe. Kicsit dühös is voltam, de talán az utolsó gyakorlat környékén jártam, tehát utána nem sokkal távoztam. Kijöttem, jött Vili bá is, bezárta az ajtót és elbattyogott, én meg ránéztem a nyitvatartási időre és akkor láttam, hogy igazából nyitva sem voltak, mert ők dél körül négy órára bezárnak.

gruber_56cdc268dac06.jpg

 

Nem jártam itt, csak párszor azóta, de valami megfoghatatlan feelingje van az egésznek. A sportolók foszlott mackónaciban harcolnak, a lányokon sem a rózsaszín tangás izzadságelvezetős superdry cucc feszül, de talán ettől olyan igazi az egész. Nyáron nincs légkondi, csak huzat és izzadságszag, de van vas,vas és vas és rengeteg kupa, érem, fénykép. Nem egészen 200 méterre tőlük, az út túl oldalán egy szintén inkább edző, mint fitness terem és három perc autóútra egy harmadik igazi modern, remek gépparkkal felszerelt, szintén nagyon jó gym található, box teremmel, crossfittel, jógával, inkább fiatalabb, trendibb srácoknak, lányoknak.

Mindhárom láthatóan nagyon jól működik, nem zavarják, sőt tisztelik egymást a tulajdonosok, eszükben sincs a konkurenciát lejáratni. Valahogy így fér meg egymás mellett idősebb fiatalabb, jobb anyagi körülmények között élő, a csóróbakkal, mindenféle szurikat használó, nem mindig törvényes úton járó kopasz és a szemüveges, átmozgató edzéseket végző biológus.

Szóval ezért is: I Love Buda.

Milovecz László

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebuda.blog.hu/api/trackback/id/tr8514380112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fovarosi.blog.hu · http://fovarosi.blog.hu 2018.11.23. 07:43:29

A szemüveges után tenni kell a vesszőt, mert így nem a biológus szemüveges, hanem az edzés.
süti beállítások módosítása