Sokan pélyáztok egy albérletre? Így szerezd meg!
2022. május 28. írta: I Love Buda

Sokan pélyáztok egy albérletre? Így szerezd meg!

 

nevtelen_terv_15.jpg

 

Magához tért az albérleti piac, olvasható az ingatlanértékesítéssel, ingatlanpiaccal foglalkozó internetes oldalakon. Magam is azt tapasztalom, hogy amennyiben egy ingatlan kiadásra vonatkozó megbízást kapok, gyorsan, viszonylag sok érdeklődő keres meg és jön el ingatlan megtekintésre. 

A legszebb, legjobb bérleti díjjal rendelkező lakásokra, házakra tényleg nagy az érdeklődés. Pár nap alatt biztosan találkozom legalább négy-öt olyan érdeklődővel, aki azonnal be is költözne. 

Zárójelben megjegyzem, hogy egy tulajdonosnak, bérbeadónak az a legideálisabb helyzet, amikor ő tud válogatni a bérlők között.

Éppen ezért mindig van egy kis bizonytalanság, hogy mi alapján dönt, vajon kit választ a tulajdonos? Ilyenkor látom a tanácstalanságot az érdeklődők arcán. Az első gondolat, hogy ígérjek magasabb bérleti díjat? Mit tehetek, hogy én költözhessek ide?

 

Nézzük, hogy lehetsz te a befutó?

 

Tegyük fel, hogy megérkezel, természetesen pontosan. A tulajdonos bevezet a lakásba, te megkérdezed, hogy a cipő maradhat e? Beszélgettek, ő elmondja, hogy elég sok az érdeklődő, még nem döntött, hogy ki lesz a bérlő, van több szimpatikus jelöltje is, de nem kötelezte el magát. Ha tényleg neked is tetszik, szívesen bérbevennéd, érdeklődj udvariasan mindenről. Szomszédok, költségek, bevásárlási lehetőség, szóval beszélgess vele. Az kimondottan jó érzést kelt mindenkiben, ha látja, hogy te alaposan átgondolt, megfontolt döntést fogsz hozni. Hidd el, ez mindenkiben bizalmat kelt.Nem baj, ha mondasz magadról pár szót, de tényleg inkább informálódj. Ne hagyj benne kétséget afelől, hogy te szívesen ideköltöznél. Kérd el az email címét a további kapcsolattartás miatt.

 

Így kerülhetsz a többiek elé

 

Elköszönés után, gondold át mégegyszer, hogy valóban itt képzeled el a következő egy-két évet. Amennyiben biztos vagy ebben, otthon készíts egy bemutatkozó emailt számára. Írj le magadról-magatokról minden fontos tudnivalót.Hol nőttél fel, ha  egyetemre, főiskolára jársz, akkor milyen szakra, miért pont oda? Ha dolgozol, akkor hol,  milyen pozícióban, mióta? Miért pont az ő lakása lenne a megoldás a te számodra, miért pont azon a környéken keresel, illetve miért biztos az, hogy te a bérleti idő teljes időtartamáig szívesen maradnál. 

Fontos, hogy tényleg őszinte legyél

Amennyiben családdal, kiskutyával, macskával költöznétek, ne csak magadról, de róluk is küldj egy fényképet.Erre két ok miatt van szükség. Először is, így lesz személyesebb a kettőtök kapcsolata, téged biztosan meg fog jegyezni. Ha hiszed, ha nem, amikor többen néznek meg egymás után egy ingatlant, a bérbeadó egy óra múlva csak arra-azokra fog emlékezni, akik valamiért különlegesek voltak, a többieket elfelejti. Ha valaki nagyon magas, vagy tetovált, vagy hosszú hajú, akkor ő lesz, akire emlékezni fog, a többiek törlődnek. Te, a bemutatkozó emaileddel, pontosan ezt a lehetőséget használod ki, profi módon.

 

A másik ok talán még ennél is fontosabb

 

 Ha valaki megismer, kicsit bepillant az életedbe, látja a családodat, akkor sokkal könnyebben érez szimpátiát feléd, felétek. Nem egy sokadik érdeklődő vagy, hanem az a jófej házaspár, akinek a szőke kislánya van, bízhat bennetek.

Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a tulajdonos is tudja, hogy egy éven keresztül egy csomó dologban együtt kell majd működnötök, tehát ő szeretne megbízni a bérlőjében és nem akar hetente a nyakatokra járni bérleti díj miatt, vagy mert a szomszédok hívogatják, hogy sátánista szeánszok vannak az erkélyen, ahol kecskét is áldoztok.

Aki már próbált Németországban, a Skandináv államokban lakást bérelni, az tudja, hogy ezt a fajta bemutatkozást már el is várják, sőt gyakran még a munkáltatói igazolást is kérni fogják. 

Nálunk ez még nagyon jól működik, nagyon kevesen veszik a fáradtságot, hogy így mutassák be magukat. A jó hír viszont az, hogy aki eddig megfogadta a tanácsomat, mindenkinek sikerült az adott ingatlant kibérelnie, tehát eddig 100%-os a hatékonysága.



Remélem tudtam segíteni

Milovecz Laci

Budai ingatlanközvetítő



A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebuda.blog.hu/api/trackback/id/tr5017842509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

padlogaz 2022.05.29. 08:11:32

lakástulajként egyetértek, ilyesféle bérlőt keresnék én is.

funfun 2022.05.29. 10:34:30

"az a jófej házaspár, akinek a szőke kislánya van"

Gyerekesnek szerintem problémásabb kiadni. Ha gond van, de nem költöznének, sokkal nehezebb a tulajdonos dolga.

A "szőke" a sorok közötti olvasást célozza?

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2022.05.29. 12:51:25

@padlogaz: Örülök, ha így gondolod, egyébként simán kérheted, ez is lehet egy szűrő.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2022.05.29. 12:53:24

@funfun: Semmilyen célzás nem volt benne, egy ügyfelem jutott eszembe.
Egyébként egy közjegyzői nyilatkozat segíthet érvényesíteni a tulajdonos érdekeit.
süti beállítások módosítása