4 + 1 dolog, amit most tegyél meg, ha ingatlant árulsz!
2021. április 08. írta: I Love Buda

4 + 1 dolog, amit most tegyél meg, ha ingatlant árulsz!

Sokaknak jó hír, nyitnak a boltok, enyhítenek a korlátozó intézkedéseken. Fellélegezhetek? Mi legyen?

Nagyon komoly kérdések ezek, főleg akkor, ha ingatlant árulsz. Mit várhatsz el az érdeklődődtől, mit az ingatlanosodtól? Mégsem kérhetsz oltási igazolványt mindenkitől, ráadásul az sem nyújt neked 100% biztonságot.

Nem szeretnék a járványügyi szakemberek, az operatív törzs babérjaira törni, így ebből a szempontból a döntést rád bízom. Viszont van négy dolog, amit javaslom, hogy tegyél meg, ha te is kicsit nyitottabb lettél, fellélegeztél.

 

beige_dotted_line_cats_showing_off_your_pet_facebook_post_1.png

 

1. Tekerd fel a kommunikációs potméteredet!

Sokan voltak úgy az ingatlant eladók közül, hogy nagyon visszafogottan hirdettek. Annyira nem sürgős az eladás, sokkal nagyobb a veszély így nem baj, ha csak egy szűkebb csoporthoz jut el a hír. Ha ez a helyzet változott, akkor hajrá, kezdd el pörgetni a hirdetéseidet Facebook, Youtube, hirdetőoldalakon, minden csatornán. Ellenőrizd az ingatlanosodat, hogy mennyire aktívan dolgozik az értékesítésen. 

2. Újítsd meg a megjelenésedet!

Ha a fotóid ne adj isten télen készültek, vagy nem vagy velük elégedett, akkor mielőtt újra beleállnál a kampányba, készíts új marketing anyagot. Rengeteg eszközt használhatsz, a virtuális ingatlanbejárástól, a videókészítéséig. Sőt akár blogcikket is irhatsz, irathatsz. Most egy igen pörgős időszakot élünk, ne engedd el a vevőket, ragadd meg a figyelmüket. Itt leírtam, hogy milyen ingatlanhirdetés elkészítését javaslom.

3. Lehet, hogy változtathatsz az irányáradon!

Az elmúlt időszakban, az egészségük védelme érdekében, sokan halasztották el az ingatlanvásárlásukat. Ők lassan megjelennek, vagy már meg is jelentek a piacon, hiszen az élethelyzet, ami miatt költözniük kell és  új ingatlant keresnek, továbbra is fennáll.  Lehet, hogy köztük van a te vevőd is. Beszélj az ingatlanosoddal az áradról. Elképzelhető hogy egy jó kampánnyal, akár magasabb irányáron is vevőt találsz, de az is lehet, hogy a te ingatlantípusod veszített az értékéből. Informálódj. Ha nincs ingatlanszakértőd, akkor te készíts elemzést.

4. Varázsolj tavaszt!

Most, amikor ezeket a sorokat írom, reggel esett a hó, most süt a nap, de fúj a szél, ám nem kizárt, hogy a 18 órakor esedékes ingatlanbemutatómra, akár rövidnadrág papucs kombóba is mehetnék (akkor sem mennék így, ha lehetne). Ha van időd, csinálj egy olyan igazi tavaszi nagytakarítást, vegyél virágokat, teremts otthonosabb hangulatot. Az érdeklődőd ne akarjon kimenni a lakásodból, szeressen bele, akarjon ott élni. 

Egyszóval készítsd el új kampányodat azokat a tapasztalatokat felhasználva, amiket eddig szereztél. Nagyon jó időben vagy hajrá. Persze közben tartsd be az elemi egészségügyi játékszabályokat, de ezt úgy is tudod.

 

Ha úgy érzed, hogy még nincs itt az ideje annak, hogy lazábban kezeld a helyzetet

Akkor is tehetsz valamit. .Átnézheted a hirdetéseidet, szöveg, képanyag szempontjából. Ha otthon vagy és van időd, újrafotózhatod az ingatlant. Írhatsz remek hirdetési szöveget, illetve készíthetsz saját videót is. Beszélhetsz ingatlanossal, ingatlanosokkal, megkeresheted azt, akivel együtt tudsz később dolgozni az értékesítésen. Átgondolhatod, hogy milyen biztonsági intézkedések mellett vagy hajlandó esetleg megmutatni az ingatlanodat. Ezeket akár jelezheted is a hirdetésed szövegében, így elkerülheted a félreértéseket, illetve azok is megnézik az ingatlanodat, akik törekednek a maximális biztonságra, hiszen látják, hogy ebben benned partnerre találtak. De, ha semmiképp nem akarsz idegeneket a lakásodban, az is abszolút érthető. Biztosan lesz később is lehetőséged az értékesítésre, amikor már teljesen biztonságban érzed magad.

Milovecz Laci

Budai ingatlanközvetítő

Mindenkinek jár egy jó ingatlanos!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebuda.blog.hu/api/trackback/id/tr7216494510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AlexAston 2021.04.09. 18:48:56

Profi fotós 25e Ft-ért rendesen lefotózza a lakást, és utána özönlenek az érdeklődők, ha nincs túl árazva. Nem kell közvetítő, nem éri meg az 1-2 milliót. Sőt, még licitálni is fognak a lakásra, ha nem putri állapotú.

I Love Buda · https://budai-ingatlankozvetito.business.site/ 2021.04.09. 20:08:55

@AlexAston:
Köszönöm a releváns hozzászólást, ömlenek a licitáló érdeklődők. :)
süti beállítások módosítása