Még egy ok, hogy felfelé mennek az ingatlanárak és te biztosan nem gondoltál rá
2018. október 04. írta: I Love Buda

Még egy ok, hogy felfelé mennek az ingatlanárak és te biztosan nem gondoltál rá

Nekünk ingatlan tanácsadóknak az egyik mindennapos programunk, hogy figyelemmel kísérjük, hogy azon a területen ahol dolgozunk, mi történik, milyen ingatlanok kerülnek piacra, illetve a régebben piacon lévők árában milyen változások jelentkeztek. Tényleg képben kell lennem, ha a kereső ügyfeleimnek jót szeretnék ajánlani, illetve amikor megbíznak egy értékesítéssel tudnom kell, hogy kikkel versenyzünk.  Az utóbbi hónapokban, azt látom, hogy a budai, illetve a pesti belvárosi régió egyes kiemelt környékein, leegyszerűsödött a tulajdonosok árképzése, a következő metodikára: négyzetméter x 1 millió forint, mínusz vagy plusz egy-két százezer. Az, hogy plusz lesz-e vagy mínusz, fogalmam sincs, hogy mitől függ. Mivel kíváncsi természetem van és rálátok a különböző ingatlanok árcsökkenéseire, illetve az irodánk által lebonyolított tranzakciókra is -na és persze szeretek a megbízóimnak releváns információkkal szolgálni-, ezért készítettem magamnak egy kimutatást, ami engem is meglepett. Nem csak az árak módosulása, hanem az az idő, amennyi a hirdetések első megjelenése és a tranzakció lezárása között telt el.

images_1.jpg

A Budai régiót látom elsősorban, illetve néhány Pesti lakás került a látókörömbe.

Szóval, ha hiszitek, ha nem, az első a tulajdonos által meghatározott ár és a vételár között 13%-os a különbség és ami a legdurvább, hogy majdnem öt hónap kell egy átlagos 40 millió forint értékű ingatlan értékesítéséhez. Ha a tulajdonos saját maga promotálja, nem kevés idejébe, pénzébe kerül.

Amit hozzátennék még, hogy természetesen ez nem azokra a lakásokra vonatkozik, amik úgy kerülnek ki a piacra, hogy meghirdeti valaki, akinek esze ágában sincs költözni, de az ingyenes portálokra kiteszi valami világtól elrugaszkodott áron, gondolván dübörög a piac, ő is jól járhat, hátha valaki beleszeret... Mondjuk ezt a hátha beleszeret dolgot sem értem. Nos ezek a lakások soha nem lesznek eladva, de hirdetési árképző hatásuk simán lehet és van is, hiszen  adott kerület hirdetési négyzetméter árai ott vannak a hirdetőportálokon.

nevjegy_jo.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebuda.blog.hu/api/trackback/id/tr9214281937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása