Itt a bizonyíték, az ingatlanosnak sem jó a kizárólagos megbízás
2018. március 04. írta: I Love Buda

Itt a bizonyíték, az ingatlanosnak sem jó a kizárólagos megbízás

Miért erőltetik mégis?

bbea7b38758d87ad639602f65711c25ac8872fb0.jpg

 Pár nappal ezelőtt  szembejött velem egy hirdetés, miszerint ingatlanközvetítők számára  tart tréninget egy előadó, mégpedig a hogyan köss KIZÁRÓLAGOS MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉST témakörben.  Tegyük fel, hogy sikeres lesz  az előadás és mindenki megtanulja, hogy miképpen köthet ilyesfajta, tulajdonos lehetőségeit, jogait korlátozó szerződést. Nem akarok ebbe hosszan belemenni, egyszer már írtam róla, hogy ez mekkora kitolás egy eladóval. Ha van rá igény, akkor még bővebben kifejtem. Arról viszont  nem esett szó, hogy ez milyen hatással van az ingatlanos munkájára rövid és hosszútávon.

Mindenekelőtt abból induljunk ki, hogy valaki hosszabb távon szeretné ezt a szakmát, életformát végezni, tehát ki kell alakítania a saját reputációját, ügyfélkörét.  Ez nem pár hónap alatt történik meg és feltétele a szisztematikus, korrekt, ÜGYFÉLKÖZPONTÚ, közvetítés. Mindenki, aki ebben a szakmában dolgozik, tudja, hogy akkor tud a legsikeresebb lenni, ha az ügyfelei továbbajánlják. Akkor hamarabb elfogadnak szakértőnek, az értékesítési stratégiádat is akceptálni fogják és mivel szakértő vagy könnyebben eladod az adott ingatlant, úgy, hogy a tulajdonossal folyamatosan kapcsolatot tartva, nem korlátozva semmiben, egy jó vevőt találva, megoldasz két élethelyzetet és bezsebelhetsz a későbbiekben ajánlásokat. Egyik kollégám szerint, nekünk kell úgy dolgoznunk, hogy a tulajdonos kizárólag minket bízzon meg. Ennyi, ilyen egyszerű. Minden ellenkező híreszteléssel ellentétben, az emberek egyre kevésbé fogadják el a nyomulós, agresszív cégek közvetítését és szerencsére inkább bíznak a szakértő, minőségi munkát végző ingatlanosokban. Miután kivetted a kezéből a saját lakása eladásának lehetőségét, mindenképpen korlátozva fogja érezni magát, ami az ő szempontjából hatalmas stresszel jár. Ja, hogy ez milyen hatással van rád kedves kolléga, szerintem egyértelműNE A MEGBÍZÁS, HANEM AZ ÉRTÉKESÍTÉS LEGYEN A CÉLOD.  Értsd meg, hogy ez egy nehéz időszak az eladónak, vevőnek egyaránt, tehát ne akadályozd, hanem segítsd. Azért vagy.

Személyes referencia oldalamat itt érheted el.

Arra pedig, hogy ez a felfogás megtérül, bizonyítékként  álljon itt, a legnagyobb magyar bank ingatlanközvetítő cégének összehasonlítása a mi irodánkkal. ( Ugye nem kell mondanom, hogy az anyagi helyzetünk, a lehetőségeink elvileg messze elmaradnak egymástól.) Nálunk nincs kizárólagos megbízás kötésére lehetőség, tehát nincs szerződés formátumunk sem ilyesmire, ellentétben velük, akik szerint ez a legjobb egy tulajdonosnak és ezt erőltetik is. Mi a belső budai kerületekre specializálódtunk, tehát a megbízásaink is innen kerülnek ki. (Természetesen ajánlások útján kapunk más kerületekből is megkeresést értékesítésre, de nem ez a jellemző.)  Tehát, mi 17 referenssel, egy irodában és az I., II., XI., XII., kerületekben dolgozunk.  799 (itt megnézheted) hirdetett és 164 csak ajánlható ingatlannal dolgozunk. De vegyük csak alapul a külső keresőkből is látható ingatlanok számát, a többit felejtsük is el.  No nézzük a legnagyobbakat: Ők 9 irodával rendelkeznek. Ha feltételezzük, hogy egy irodában csak öt referens dolgozik, akkor ez 45 kolléga. A négy kerületben kezelt ingatlanok száma pedig a weblapjuk alapján mindennel együtt 508 megbízás. Ha van kedved itt ellenőrizheted.

Hidd el, nem az volt a lényeg, hogy magunkat reklámozzam, hanem inkább szerettem volna számokkal is alátámasztani, hogy megéri az ÜGYFELEKRE EMBERKÉNT tekinteni és nem a saját tévesen gondolt érdekeink után kullogni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebuda.blog.hu/api/trackback/id/tr7113711768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása