MI AZ A MINIMÁL ÁR ? A Budai ingatlanközvetítő szerződésében nem találsz ilyet
2018. január 22. írta: I Love Buda

MI AZ A MINIMÁL ÁR ? A Budai ingatlanközvetítő szerződésében nem találsz ilyet

Olvasd és értelmezd a megbízási szerződést

 

 Budai ingatlanközvetítő tel.szám: 336709300692

Elég gyakran megtörténik, hogy valaki felhív, kiindulva a negatív tapasztalataiból, kicsit tesztel, hogy hol van a csalás, a sumákság a mi rendszerünkben. Ebből általában megbízások lesznek, de nem is ezért szeretem, hanem, mert képet kapok az esetleg felmerülő igényekről.

A legtöbb visszajelzés, kérdés, még mindig az ingatlanközvetítőkkel volt kapcsolatos. Természetesen vannak olyan információk a különböző cégekről, amiket itt nem teszek közkinccsé és nem azért mert nem igaz, hanem mert sok energiát elvisz egy esetleges pereskedés ellenük, meg nem célom feketíteni őket, mert mindegyik cégnél dolgozik hozzáértő, becsületes ingatlanos, meg ennek az ellenkezője is.  

Van azonban néhány szinte minden szerződésben felmerülő tisztázandó fogalom. Mindjárt itt a kedvencem, az első a limit ár, vagy minimál ár, kinél, hogy hívják.

global-women-connected-angry-email-facebook.jpg

Példa:      Irányár: 10 000 000ft ,     

 Limit ár: 9 200 000 ft  Ez konkrétan azt jelenti, hogy az ingatlanközvetítő jutalékjogosulttá válik, egy 9 200 000 ft os ajánlatnál is. Máris lecsípett 800 000 ft-ot az irányárból, amit egy esetleg komolynak tűnő érdeklődő fülébe fog súgni. Ne legyen illúziónk, a vevő ennek tudatában fogja megtenni az ajánlatát, ami ennél lényegesen alacsonyabb lesz, hiszen ezt tekinti irányárnak. Lehet, hogy nem adja oda a lakását ennyiért, de itt már a vevő is belelovalta magát a jó üzletbe, tehát nehéz lesz az ő ajánlatát feljebb tornászni és egy esetleges vásárlót könnyű így elszalasztani. Aztán jön a következő, aki szintén tud a limitárról,(hogy-hogy nem),önben meg csak annyi marad meg, hogy lehet, hogy tényleg oda kellene adni a legközelebbi ajánlattevőnek,alacsonyabb áron, hiszen ő már a harmadik, aki nem hajlandó többet adni érte. Az ingatlanos simán kivett az ön zsebéből pár százezret, ami az ő jutalékán meg sem látszik, hiszen egy 4%-os sikerdíjnál, 1 000 000 Ft engedmény, 40 000ft mínuszt jelent, amit a nagy, hálózat jelleggel működő cégeknél, ahol több az iroda és közöttük, jutalékmegosztás van, 10 000ft –os veszteség lesz érzékelhető, egy-egy személynél. Nem írtam el az összeget, de nem csak a két értékesítő vesz részt ezekben az üzletekben, hanem a két, őket közvetlenül foglalkoztató iroda is megkapja az értékesítő jutalékának minimum a felét.

 

A másik dolog, ami miatt hiba ezt megadni,az az, hogy van olyan közvetítő cég, aki innentől kezdve, anélkül, hogy önnel ezt közölné, ezt az összeget irányárként jeleníti meg a hirdetésében. Ez az egyik oka annak, hogy egy-egy ingatlan több áron is meg van hirdetve, különböző portálokon

Önnek, ha már töltött ki ilyen szerződést, jogában áll kérni a limitár törlését, (én írásban tenném), de előtte azért keresse meg az ingatlanos oldalakon, az általuk megjelentetett hirdetést, amiben az Ön lakását propagálják, sőt javaslom, hogy folyamatosan kísérje figyelemmel azt.

 

Milovecz László

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebuda.blog.hu/api/trackback/id/tr9213594931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása