ELADNÁM, DE HOGYAN?
2018. január 22. írta: I Love Buda

ELADNÁM, DE HOGYAN?

Budai ingatlanközvetítőként ezt javaslom

 

 

Előrebocsájtom, hogy amikor a nem végiggondolt értékesítési stratégára hívom fel a figyelmet, akkor a kicsit ércesebb fogalmazást, nem a rosszindulat okozza. Azt gondolom, hogy nagyon sok hideghívás van mögöttem, de így is gyakran meglephető vagyok. Hideghívásnak azt a folyamatot nevezzük, amikor a tulajdonosok által feladott ingatlanhirdetések, felkeltik egy értékesítő figyelmét és telefonon érdeklődik az együttműködés lehetőségeiről

Az ingatlanos kollégák, ritkán veszik figyelembe, az ingatlaniroda ne hívjon, kitételeket, ennek több oka is van.

Nem a figyelmetlenség, vagy az udvariatlanság az oka

Feltételezhető, hogy a régebben feladott hirdetések tulajdonosai, az első önbizalommal telt hetek után, mikor elmaradnak a bejövő hívásaik, szívesen fogadnak egy kis szakértelmet is. Van olyan hirdetési oldal, ahol ez az automatikus beállítása egy hirdetésnek és ön azt sem tudja, hogy ezt megjelölte.Az ingatlanosok, fel vannak készülve a visszautasításra, felesleges velük agresszívnek lenni, anélkül is érteni fogják a nemet. Amennyiben azt kéri tőlük, hogy hívják vissza egy hónap múlva, mert addig egyedül szeretné megpróbálni, lesz aki visszahívja önt, valószínűleg önnek pont rá van szüksége.A visszahívásból, viszont máris kikövetkeztethető, hogy az mennyire gondolta komolyan az ön lakásának az értékesítését.

 

Ha eldöntötte, hogy közvetítővel dolgozik így válasszon közülünk (budai ingatlanok esetében természetesen budai ingatlanközvetítőt ajánlok.)

Elkérheti a megbízási szerződésüket e-mailen és tájékozódhat a különböző ingatlanközvetítő cégekről. Árulkodó a fotók minősége, a fogalmazás, van –e alaprajz stb. Az Ön ingatlana is ilyen minőségben fog megjelenni. Saját befektetéseket is adtam el, mint eladó, nem érzékeltem azt, hogy erőszakosak lettek volna az ingatlanosok, akinek nemet mondtam, az megértette. (Tegyük hozzá, lesz még másik ingatlan a piacon, amire tud megbízást kötni)

Érdemes inkább kicsit tájékozódni. Azért hívott fel, mert éppen az én lakásom jött a sorban, vagy ismeri ezt a lakástípust, a környéket, esetleg adott el itt lakást, van –e több ingatlan, amivel ezen a környéke dolgozik. Fontos lehet, mivel ha itt van a szomszédban még három, négy megbízása, akkor lehet érdeklődője is, sőt olyan információja a környékről, amivel segíti az értékesítést. Gyakran szembesülök vele, hogy van egy ingyenes oldalra feltett hirdetés, képpel, vagy kép nélkül, két sor a lakásról, majd nagybetűvel ingatlanos ne hívjon. Neki csak akkor lehet szerencséje, ha mégis felhívja egy ingatlanos, mert azért nem valószínű, hogy neki sikerül így túladni rajta. Pár nap és már a hirdetés sem látszik sehol, ő meg ül és várja a csodát, így szép lassan, ha nincsen szerencséje elvitte a bank.

Nem megbántani akarok senkit, de talán érdemes végiggondolni, hogy akkor, amikor kínálati piac van, tehát sokkal több lakás van a piacon, mint vevő, akkor, hogy gondolhatja valaki, hogy ez így menni fog. Lehet, hogy életében egy zacskó cukrot sem adott el, de ez menni fog?

 

A másik kedvencem, a kiváló befektetés címszó, egy tulajdonostól.

A jó befektetés az, amikor valamit megvásárolok és haszonnal továbbértékesítek, a kiváló befektetés nagyon sok hasznot sejtet. Ezt csak azért jegyzem meg, mert komikus az enyhén túlárazott lakások képei felett látni, ezeket, a figyelemfelkeltő szavakat.

Nem ragozom tovább, tulajdonosként végighallgattam minden ingatlanost, ha rosszkor hívott kértem, hogy tegye ezt kicsit később és amennyiben jártas volt az adott területen, úgy kötöttem vele megbízási szerződést. Megtörtént az is, hogy én még az ország harmadik legnagyobb cégénél dolgoztam, amikor az egyik befektetésünket, egy kicsi ingatlanközvetítő cég dolgozója adta el, pedig nálunk 300 értékesítő dolgozott. Neki volt egy vevője, akit valószínűleg jól kiszolgált, a lakásunkat kiajánlotta, eladta

Ebből megint csak az a tanulság, hogy felelősséggel álljunk a dologhoz, hiszen itt minden esetben sok pénzről van szó. Százezres, sokszor milliós különbségek is lehetnek egy jól vagy rosszul megválasztott eladási stratégia differenciái

 

Nem gondolom, hogy csak ingatlanossal lehet lakást eladni, de ha elolvassa a megbízási szerződéseikről írt bejegyzést, máris látni fogja, hogyha őket választja mire érdemes figyelnie.

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovebuda.blog.hu/api/trackback/id/tr913594969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása